TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kızılay, "Bu Ramazan Sensiz Olmaz" kampanyasıyla yardımlarını milyonlara ulaştırıyor

Kızılay, "Bu Ramazan Sensiz Olmaz" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında gönüllüleri ve uzman personeliyle yardımlarını milyonlarca kişiye ulaştırmak için seferber oldu

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2024 21:42
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2024 21:42
Kaynak: Haber Merkezi
Kızılay, "Bu Ramazan Sensiz Olmaz" kampanyasıyla yardımlarını milyonlara ulaştırıyor

Kızılay, "Bu Ramazan Sensiz Olmaz" kampanyasıyla birçok yardım projesini hayata geçiriyor. Ramazan boyunca gönüllüleri, şubeleri, temsilcilikleri, Genç Kızılay, Kızılay Kadın, Engelsiz Kızılay üyeleri ve dünya genelindeki temsilciliklerinden destek alan Kızılay, yardımlarını nakdi destek, gıda, giyim, kavurma konservesi, sıcak yemek gibi birçok kategoride gerçekleştiriyor.

TERCİH ETTİKLERİNİ ALABİLMELERİ İÇİN AİLELERE NAKDİ DESTEK

Ailelere nakdi destek sağlayan Kızılay, "Nakit Temelli Yardım Sistemi" ile ihtiyaç sahiplerine belirledikleri ihtiyaçlarına uygun şekilde tercih yapma imkânı sunuyor. Depremlerden etkilenen 11 şehir ve dolaylı olarak etkilenen 6 şehirde yaşayan afetzedelere ve 64 ildeki ihtiyaç sahiplerine hane başı 2000 TL'den oluşan toplam 617 milyon TL nakdi destek sağlanıyor. Ayrıca, Kızılay şubeleri tarafından yapılan planlamalarla ek olarak 25 milyon TL nakdi destek daha veriliyor.

Kızılay ayrıca Zekat, Fitre ve Fidye bağışlarıyla desteklediği ailelere sıcak yemeklerle de katkı sağlıyor. 42 aşevi ve mobil ikram araçlarıyla Türkiye genelinde günlük yaklaşık 81 bin kişilik iftarlık ve sahurluk yemek dağıtımı yapılıyor. Deprem bölgeleri de dahil olmak üzere kurulan iftar sofralarıyla 105.4 milyon TL değerinde yaklaşık 4 milyon kişilik iftarlık yemek hedefleniyor.

Geleneksel Ramazan yardımları arasında yer alan gıda kolileriyle birlikte temel gıda malzemelerini içeren 100 binin üzerinde koli ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Kavurma konserveleriyle birlikte 220 bin kişiye yardım ulaştırılan kampanya kapsamında, yaklaşık 345 bin kişinin bayramlık giyim ihtiyacı da karşılanacak. Kızılay, hayırseverlerin bağışlarıyla bu yardımları artırmayı hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.