TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kral Charles'ın cenaze planları belli oldu: "Menai Köprüsü Operasyonu"

Buckingham Sarayı, Kral Charles'ın prostat büyümesi ve kanserle mücadelesi nedeniyle hastaneye yatırıldığını açıkladı. Kralın resmi olarak hasta olduğu göz önüne alındığında, Prens William'ın İngiltere Kralı olması kaçınılmaz görünüyor. Kralın ölümü üzerine detaylı bir plan olan "Menai Köprüsü Operasyonu" ortaya çıktı. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2024 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2024 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
Kral Charles'ın cenaze planları belli oldu: "Menai Köprüsü Operasyonu"

Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından tahta geçen 3. Charles, prostat büyümesi nedeniyle hastaneye yatırıldı. Buckingham Sarayı, Kral Charles'ın aynı zamanda kanser hastası olduğunu duyurdu. 74 yaşındaki Kralın resmi olarak hasta olduğu göz önüne alındığında, tahtın varisi Prens William'ın İngiltere Kralı olarak taç giymesinin kaçınılmaz olduğu düşünülüyor.

Kral Charles'ın ölümü üzerine "Menai Köprüsü Operasyonu" adı verilen detaylı bir plan devreye girecek. Daha önce Kraliçe Elizabeth'in ölümü için kullanılan benzer bir plan olan "Londra Köprüsü Operasyonu"nun detaylarına benzerlik göstermesi bekleniyor.

Eski Kraliyet Koruma Görevlisi Simon Morgan'a göre, Kral Charles'ın cenaze düzenlemeleri resmi olarak ilan edildikten hemen sonra planlanmaya başlandı. Morgan, planlama sürecinin hızla devam edeceğini ve "Menai Köprüsü Operasyonu"nun detaylarının henüz sızmadığını belirtti.

Planın ilk aşamasına göre, Kral Charles'ın ölümü ailesine ve ardından başbakana bildirilecek. Haber daha sonra İngiliz Milletler Topluluğu ülkelerine ve basın birliğine iletilirken, Kral Charles'ın ölümü, Buckingham Sarayı'nın kapısına not asılması ve bayrakların yarıya indirilmesi gibi adımları içerecek.

Prens William'ın Kral olması durumunda, taç giyme töreni birkaç ay sürebilir. Ancak Charles'ın ölümü anında resmi olarak Kral ilan edilecek, Prens William muhtemelen aynı gün ulusa bir konuşma yapacak ve hükümet yetkilileriyle görüşmelere başlayacak. Kral Charles'ın cenazesi ise ölümünden yaklaşık dokuz gün sonra gerçekleşecek ve Windsor Kalesi'nde bulunan Kral George VI Anıt Şapeli'ndeki kraliyet mezarlığına defnedilecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.