Leman Dergisi "Peygamber efendimizin tasviri yoktur, mazlum bir müslümanı çizdik"

Hakkında "dini değerleri aşağılama" suçlamasıyla soruşturma başlatılan ve çizeri gözaltına alınan Leman dergisi, tartışmalara yol açan karikatürle ilgili bir açıklama yayımladı. Derginin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, karikatürde Hazreti Muhammed'in tasvir edildiği iddiaları yalanlanarak, "Burada karikatürün çizeri İsrail tarafından öldürülen bir müslümanı konu ederek mazlum Müslüman halkın haklılığını çizmek istemiştir" denildi. Dergi, "iyi niyetli okurlarından" özür diledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2025 00:03
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2025 00:12
Kaynak: Haber Merkezi
Leman Dergisi "Peygamber efendimizin tasviri yoktur, mazlum bir müslümanı çizdik"

Leman dergisinin 26 Haziran tarihli sayısında yayımlanan bir karikatür, kamuoyunda büyük tepki topladı. Karikatürde Hz. Muhammed ve Hz. Musa’nın Ortadoğu’daki bombalanan şehirlerin üzerinde tasvir edilmesi, sosyal medyada kısa sürede gündeme oturdu.

4 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu karikatürle ilgili olarak “dini değerleri alenen aşağılama” suçlamasıyla re’sen soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında karikatürün çizeri, genel yayın yönetmenleri ve sorumlu yazı işleri müdürünün de aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

LEMAN’DAN AÇIKLAMA: “DİNİ DEĞERLERİ AŞAĞILAMA AMACI YOK”

Tepkilerin ardından Leman dergisinin sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir açıklama yayımlandı. Açıklamada, karikatürün Hz. Muhammed’in tasviri olmadığı savunularak şu ifadeler yer aldı:

“Dünyada en çok konulan ve nüfus olarak en yüksek sayıda isim Muhammed, Mehmet, Mamadu (hepsi Peygamber Efendimizin ismini yaşatmak için Müslümanlar tarafından konulur) ismidir. Şu anda Muhammed ismi taşıyan 200 milyon kişi var. Burada karikatürün çizeri, İsrail tarafından öldürülen bir Müslüman’ı konu ederek mazlum Müslüman halkın haklılığını çizmek istemiştir, dini değerleri aşağılama amacı asla bulunmamaktadır. Bize sürülen lekeyi kabul etmiyoruz zira Peygamber Efendimizin tasviri yoktur.”

Leman açıklamasında ayrıca yanlış anlaşıldıklarını belirterek, okurlardan özür diledi.

TEPKİLER SÜRÜYOR

Karikatürün yayımlanmasının ardından Leman dergisi binası önünde protesto gösterileri düzenlenmiş, bir grup dergi binasına saldırmıştı. Sosyal medyada ise kullanıcılar, yayınlanan karikatürün İslam’ın kutsal değerlerini hedef aldığı gerekçesiyle dergiye yoğun tepki göstermişti.

Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.