TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen atamaları ve ücretli öğretmenlerin durumunu değerlendirdi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili rakamı açıklamak için hazır olduklarını belirtirken, ücretli öğretmenlerin kadroya alınması konusunun gündemlerinde olmadığını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen atamaları ve ücretli öğretmenlerin durumunu değerlendirdi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı televizyon programında eğitim gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Öğretmen atamalarıyla ilgili olarak AK Parti iktidarları döneminde gerçekleştirilen atamaların sayısını paylaşan Tekin, önümüzdeki dönemde de atamaların devam edeceğini belirtti. Özellikle 2023 KPSS puanlarının değerlendirileceğini ve atama sürecinin sürdürüleceğini vurguladı.

öğretmen ataması

Ayrıca, daha önce yaptığı açıklamada 68 bin öğretmen açığı olduğunu ifade eden Bakan Tekin, bu durumun 68 bin kişilik bir atama anlamına gelmediğini, atamalarla ilgili çalışmaların tamamlandığını ve önümüzdeki hafta rakamın Hazine ve Maliye Bakanı ile belirleneceğini duyurdu.

ücretli öğretmen atama

Yusuf Tekin ayrıca, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) tarihinde herhangi bir değişiklik olmayacağını belirtirken, öğretmen adaylarıyla ilgili mülakat konusunda da açıklamalarda bulundu. Ücretli öğretmenlere kadro verilmesiyle ilgili bir gündemlerinin olmadığını dile getirdi ve engelli öğretmen atamaları konusunu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile henüz görüşmediklerini belirtti. Bu konuda bir gelişme olduğunda kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.