MSB duyurdu: Karadeniz üzerinde bir İHA F-16'lar tarafından düşürüldü

Milli Savunma Bakanlığı, Karadeniz üzerinden Türk hava sahasına yaklaşan bir hava aracının engellendiğini açıkladı. Kontrolden çıktığı belirlenen insansız hava aracı, güvenlik tedbirleri kapsamında F-16 savaş uçakları tarafından vuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2025 21:12
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2025 21:13
Kaynak: Haber Merkezi
MSB duyurdu: Karadeniz üzerinde bir İHA F-16'lar tarafından düşürüldü

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), hava sahası güvenliğine ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Karadeniz yönünden Türkiye hava sahasına doğru yaklaşan tanımlanamayan bir hava izinin radarlar tarafından tespit edildiği belirtildi.

F-16'LAR HAVALANDI

Tespitin ardından rutin prosedürlerin işletildiği ve izin takibe alındığı ifade edildi. Hava sahası güvenliği protokolleri çerçevesinde, hem NATO hem de milli komuta kontrolündeki F-16 savaş uçaklarına "alarm reaksiyon" görevi verildi.

MESKUN MAHAL DIŞINDA VURULDU

Yapılan incelemelerde, söz konusu hava izinin kontrolden çıkmış bir insansız hava aracı (İHA) olduğu tespit edildi. Bakanlık, olası bir kaza veya tehdidin önüne geçmek amacıyla aracın hedef alındığını duyurdu. İHA, yerleşim yerlerinden uzak, emniyetli bir bölgede uçaklar tarafından vurularak düşürüldü.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.