TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ömer Çelik: Savunma sanayiinde daha fazla yatırım yapacağız

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında sona erdi. Toplantı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, önemli açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik, toplantıda savunma sanayisinde gelinen noktanın değerlendirildiğini belirtti. Çelik, "Son gelişmeler ışığında savunma sanayisinde geldiğimiz nokta değerlendirildi. Bu alanda daha da yatırım yapacağımızı ifade ettiler," dedi. AK Parti'nin savunma sanayisinde daha fazla yatırım yapacağını ve bu alandaki ilerlemeleri sürdüreceğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2024 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2024 17:33
Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY
Ömer Çelik: Savunma sanayiinde daha fazla yatırım yapacağız

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında sona erdi. Toplantı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, önemli açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik'in Açıklamaları:

Savunma Sanayiinde İlerleme ve Yatırımlar

Ömer Çelik, toplantıda savunma sanayisinde gelinen noktanın değerlendirildiğini belirtti. Çelik, "Son gelişmeler ışığında savunma sanayisinde geldiğimiz nokta değerlendirildi. Bu alanda daha da yatırım yapacağımızı ifade ettiler," dedi. AK Parti'nin savunma sanayisinde daha fazla yatırım yapacağını ve bu alandaki ilerlemeleri sürdüreceğini vurguladı.

Cumhur İttifakı'nda Birlik ve Beraberlik

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhur İttifakı'ndaki birlik ve beraberliğin korunmasının önemine dikkat çektiğini ifade eden Çelik, "Sayın cumhurbaşkanımız bunun için herkesin hassasiyetle davranmasını ifade etti," dedi. İttifakın güçlü bir şekilde devam edeceğini belirtti.

İran'da meydana gelen helikopter kazasına ilişkin taziyelerini ileten Çelik, Türkiye'nin İran'ın yanında olduğunu belirtti. "İran'a taziyelerimizi sunuyoruz. Kardeş İran milletinin yanındayız. Bu süre içinde bu tip kazalar olduğunda bunlara zamanında müdahale imkan ve kabiliyet meselesi," dedi. Türkiye'nin Akıncı İHA ve helikopter göndererek arama kurtarma çalışmalarına destek verdiğini ve bu teknolojik başarıların Türkiye'nin geldiği noktayı gösterdiğini söyledi.

Netanyahu'nun Tutuklanması Talebi

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun tutuklanması talebine değinen Çelik, "Netanyahu'nun tutuklanması için karar talebi önemlidir. Bu talep Netanyahu ve bakanları doğrudan savaş suçlarından sorumludurlar," dedi. Uluslararası mahkemelerin doğru bir karar vermesi ve savaş suçlarına karşı durması gerektiğini vurguladı.

Gazze Meselesi

Çelik, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekerek, "Sivillerin aç bırakılması, kasten eylemlerde bulunulmasının altını çiziyor, savaş suçu işlendiğini ifade ediyor. Bütün eylemlerin Netanyahu'nun ve hükümeti tarafından gerçekleştirildiğini görüyoruz. Gecikmiş bir talep de olsa bizim için olumludur," ifadelerini kullandı. Gazze konusunda Türkiye'nin duyarlılığını ve kararlılığını bir kez daha vurguladı.

Sokak Köpekleri Düzenlemesi

Ömer Çelik, sokak köpekleriyle ilgili düzenlemenin hala taslak aşamasında olduğunu belirtti. "Bu adı üstünde taslak. Toplumda zıt talepler var. Henüz üzerinde çalışılıyor. Önümüzdeki hafta Meclis'e gelmesi planlanıyor. Çalışma henüz tamamlanmadı," dedi.

AK Parti'de Değişim Süreci

Çelik, AK Parti'de değişim sürecine dair, "Bir değişim sürecinin başlangıcı yorumlarını gördüm. AK Parti'de değişim olağanüstü durum değil. Sürekli değişim içinde olan partiyiz. Bazı yerlerde değiştirme, bazı yerlerde görev değişimi olacak. Bugün yarın da başka illerle ilgili tasarruf olacak," şeklinde konuştu.

Seferberlik Tüzüğü

Seferberlik tüzüğünün değişen savaş koşulları ve gelişmeler doğrultusunda güncellendiğini belirten Çelik, "Değişen savaş koşulları ve gelişmeler doğrultusunda bu tip belgelerin güncellenmesi gerekiyor. Seferberlik meselesinde stratejik olan şu; savaş durumunda bütün milli güç unsurlarının TSK'ya destek verecek şekilde koordine edilmesi halindedir. 90'ların koşullarında hayata geçen bu belge altı yedi kere değişikliğe uğradı. 2011'den itibaren bütün kurumlardan herkesin görüşleri alındı. Daha önce değerlendirilecekti ama araya deprem gündemi girdi. En son Akıncı'nın başarısını gördük. Milli güvenlik için koordinasyon nedir buna karar verildi ve yönetmelik yayınlandı," ifadelerini kullandı.

Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.