TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Petek temizliği, kombi havası alma işlemleri nasıl yapılabilir?

”Zamanla peteklerde oluşan tortu ve kirler nasıl temizlenir? Petek temizliği ve kombi havası alma işlemleri nasıl yapılabilir?” sorusunun yanıtı arıyorsanız eğer tam olarak doğru yerdesiniz diyebiliriz. İşte sizlerle Petek temizliği ile ilgili tüm bilgiler...

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
Petek temizliği, kombi havası alma işlemleri nasıl yapılabilir?

Kış aylarının soğuk günlerinde evlerimizi ısıtmaya yarayan, petekler zaman zaman bakıma ihtiyaç duymaktadır. Bu bakımların yapılmaması gibi durumlarda ise petekler ısıtma görevini tam olarak gerçekleştiremez. Randımanlı çalışmayan petekler aynı zamanda da doğalgaz tüketimini yükseltebilir....

PETEK TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Zamanla peteklerde oluşan tortu ve kirlerin temizlenmesi, peteklerin ısıtma görevini tam olarak gerçekleştirmesinde büyük rol oynamaktadır. Evlerimizi ısıtmaya yarayan, peteklerin bakımı için şu adımları izleyerek, petek temizliğini sağlayabilirsiniz.

İlk adım petekleri boşaltmak olacaktır. Bunun için ise kombiyi kapatmak ve daha sonra, radyatör vanalarını kapatmak gerekmektedir. Tüm kontroller yapıldıktan sonra, peteklerin içerisindeki suyu boşaltmak için petek vanasını açarak, peteklerdeki suyun dışarıya akması sağlanmalıdır. Fakat bu işlemi yaparken dikkatli olmak gerekmektedir. Çünkü peteklerden gelen suyun sıcak olabilme ihtimali söz konusu.

Petek boşaltma işlemi bittikten sonra, petek temizlik kimyasalı kullanarak temizleme işlemine başlayabilirsiniz. Bu işlem sırasında da dikkatli ve tedbirli olmak gerekmektedir. Petek temizlik ürününden sonra peteklerin temiz su ile durulanması ve bu işlemin en az iki defa yapılarak, kimyasal kalıntılarını peteklerden arınması gerekmektedir.

Son olarak, temizlenen peteklere tekrar su doldurulma işlemi yapılarak, petekler çalışır duruma getirilmelidir.

KOMBİ HAVASI NASIL ALINIR?

Kombi hava işlemi için öncelikle, kombinin kapatılması ve soğuması beklenmelidir. Soğuma işlemleri tamamlandıktan sonra, kombinin altındaki hava tahliye vanasını açarak, kombiden hava alma işlemine başlayabilirsiniz. Hava tahliyesi vanasını açtıktan sonra kombinin çalıştırılması gerekmektedir. Çalışma işlemi sonrasında ise, kombi hava alma işlemi başlamış olacak. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra, kombi su basıncı düşene kadar çalışmaya devam edecektir. Su basıncı düştükten sonra, hava tahliye vanasını kapatabilirsin.

Petek temizliği ve kombi hava alma işlemlerinin periyodik olarak yapılması, kombinizin ve peteklerinizin daha randımanlı çalışmasını sağlayacaktır. Ayrıca, bakımı yapılan kombi ve petekler, doğalgaz faturalarında da avantaj sağlayacaktır.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.