TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçim Sandığı Değişikliği İddiaları İle İlgili Resmi Açıklama Geldi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, vatandaşları dolandırıcılık amacı taşıyan 'Seçimde oy kullanacağınız sandık değişti' mesajları konusunda uyardı. Resmi kurumlar dışındaki bildirimlere itibar etmeyin...

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2024 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2024 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
Seçim Sandığı Değişikliği İddiaları İle İlgili Resmi Açıklama Geldi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, son günlerde bazı cep telefonlarına ve e-posta adreslerine gönderilen "Seçimde oy kullanacağınız sandık değişti." şeklindeki mesaj ve e-postaların dolandırıcılık amacı taşıdığını açıkladı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu'nun kesin listelerin ardından, kanunda belirtilen istisnalar dışında hiçbir seçmenin oy kullanacağı sandığın yerinde değişiklik yapmadığı belirtildi.

Ayrıca, açıklamada resmi kurum ve kuruluşların ad ve logolarının kullanılarak yürütülmeye çalışılan dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. "Resmi kurumların bildirimleri haricinde herhangi bir bildirim veya duyuruya itibar etmemeniz önemlidir." ifadesiyle vatandaşların bu tür mesajlara itibar etmemesi gerektiği belirtildi.

Vatandaşlarımızın güvenliği için bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları ve resmi kurumlar dışında gelen bilgilere itibar etmemeleri önemlidir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.