SON DAKİKA
Hava Durumu

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin kimdir? Neden gözaltına alındı?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve bazı ilçe belediyelerine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı listesinde yer almasının ardından Tekin’in yaşamı ve siyasi kariyeri kamuoyunun gündemine oturdu. Peki, Oya Tekin kimdir, kaç yaşında, nereli?

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2025 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2025 09:40
Kaynak: Haber Merkezi
Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin kimdir? Neden gözaltına alındı?

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin hakkında verilen gözaltı kararı, kamuoyunun dikkatini çekti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk soruşturmasının beşinci dalga operasyonunda, aralarında Tekin’in de bulunduğu 47 kişi için gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltı gelişmesinin ardından Oya Tekin’in hayatı, siyasi geçmişi ve mesleki kariyeri merak konusu oldu.

Oya Tekin Kimdir?

Oya Tekin, 17 Aralık 1966 tarihinde Mersin'de dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Tekin, yüksek lisansını Mersin Üniversitesi Kadın Araştırmaları bölümünde tamamladı. 1991 yılından bu yana serbest avukatlık yapan Tekin, hukuki alandaki kariyerine paralel olarak aktif bir siyasi yaşam da sürdürdü.

Tekin, 2010 yılından itibaren Adana Barosu Staj Komisyonu’nda görev aldı. 2013 yılında ise Adana Barosu Demokrat Avukatlar Grubu başkanlığına seçildi ve bu görevi iki dönem yürüttü. 2016 yılında Adana Barosu’nun ilk kadın başkanı olmak için adaylığını koydu.

2018 genel seçimlerinde, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Adana milletvekili adayı olarak gösterildi ancak seçilemedi. Partisi içinde uzun yıllar aktif rol alan Tekin, aynı zamanda CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini de üstlendi.

Tekin, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP’den Seyhan Belediye Başkanı seçilerek önemli bir yerel yönetim görevine geldi.

1991 yılında Celal Tekin ile evlenen Oya Tekin, üç çocuk annesidir.

Gözaltı Kararı Gündemde

31 Mayıs 2025 sabahı İstanbul merkezli düzenlenen yolsuzluk operasyonunun beşinci dalgasında, aralarında Oya Tekin’in de bulunduğu 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Tekin’in adı, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar ile birlikte dosyada yer alıyor. Soruşturma kapsamında, belediye ihalelerinde yolsuzluk, rüşvet ve irtikap gibi ciddi suçlamalar bulunuyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.