TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarım ve Orman Bakanı, hayvancılık desteklemelerinin ödemelerini duyurdu: 3,8 milyar TL destek yarın hesaplarda

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çeşitli başlıklarda toplam 3 milyar 870 milyon liralık hayvancılık destekleme ödemelerinin üreticilere aktarılacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2024 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2024 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
Tarım ve Orman Bakanı, hayvancılık desteklemelerinin ödemelerini duyurdu: 3,8 milyar TL destek yarın hesaplarda

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çeşitli başlıklarda toplam 3 milyar 870 milyon liralık hayvancılık destekleme ödemelerinin 15 Mart Cuma günü saat 18.00'den itibaren üreticilerin hesaplarına aktarılacağını açıkladı. Bakan Yumaklı, bu desteklerin anaç koyun, keçi desteği ve sürü yenileme desteği gibi çeşitli alanlarda kullanılacağını belirtti.

TARIM VE ORMAN BAKANI YUMAKLI, HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİNİ AÇIKLADI VE VAN'DAN MÜJDE VERDİ

Van'ı ziyaret eden Bakan Yumaklı, Van Valiliği'ni ziyaret ederek kentteki yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin üretim ve üreticinin yüzyılı vizyonuyla hareket ettiğini ifade eden Yumaklı, tarımsal üretimde Van'ın önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Yumaklı, Van'da son yıllarda bitkisel üretimde önemli artışlar yaşandığını ve bu trendin devam etmesi için desteklerin artarak devam edeceğini belirtti.

Van'da bitkisel üretimin geçen sürede 7 kat, süt üretiminin yüzde 133, tarımsal hasılanın da son 21 yılda 19 kat arttığını dile getiren Bakan Yumaklı, gelecek dönemde daha planlı, verimli ve ekonomik tarımsal üretimin destekleneceğini söyledi. Bu çerçevede, Van ve diğer illerde tarımsal üretimin ve hayvancılığın geliştirilmesi için desteklerin devam edeceği vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.