TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, NATO Zirvesi'ne katılacak

ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenecek Zirve'ye, NATO Parlamenter Asamblesi'ndeki (NATO PA) ABD heyeti ev sahipliği yapacak. Kurtulmuş, Washington'da düzenlenecek zirvede NATO'nun 75. yıl dönümü ve güncel küresel konuları ele alacak.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, NATO Zirvesi'ne katılacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, NATO Parlamento Başkanları Zirvesi için 6-10 Temmuz tarihleri arasında ABD'yi ziyaret edecek. Washington'da düzenlenecek olan zirveye, ABD'deki NATO Parlamenter Asamblesi heyeti ev sahipliği yapacak.

Zirve, NATO'nun 75. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenirken, 23 parlamento başkanı ve 32 NATO üyesi ülke ile Ukrayna'dan parlamento liderlerini bir araya getirecek. Zirve boyunca NATO'nun parlamento boyutunun stratejik önemi ve güncel uluslararası konular tartışılacak.

TBMM'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Kurtulmuş'un zirve kapsamında yapacağı konuşmada, Rusya-Ukrayna savaşı gibi bölgesel ve küresel konularda önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

Ayrıca, ABD Kongresi Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson'ın vereceği davete katılacak olan Kurtulmuş, zirve süresince çeşitli ikili görüşmeler de gerçekleştirecek. Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC) ve Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Washington Merkezi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek toplantılara katılacak olan Kurtulmuş, Washington'daki düşünce kuruluşlarının temsilcileriyle de görüşmeler yapacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.