TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ticaret Bakanlığı İthalatı gözetim altına alıyor: Telefon aksam ve parçalarında yeni düzenleme

Ticaret Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımladığı tebliğle, telefon aksam ve parçalarının ithalatında gözetim uygulaması başlatılıyor. Yeni düzenleme ile belirli telefon parçaları için adet başına belirlenen ücretler üzerinden gözetim uygulanacak.Ticaret Bakanlığı'nın İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu tebliğ ile anten ve ana kart gibi bazı telefon aksam ve parçalarının ithalatında ileriye yönelik yürütülecek gözetim uygulamasının esasları belirlendi. Gözetim Ücretleri Belirlendi Buna göre, tebliğ kapsamında belirlenen telefon aksam ve parçaları için gözetim ücretleri adet başına belirlendi. Telefon cihazlarına ait olan her türlü antenler ve anten yansıtıcıları ile bunların aksam-parçaları için adet başına 5 dolar, telefon cihazlarına ait ve üzerine en az bir komponent dizilmiş kartlar için adet başına 100 dolar, telefon cihazlarına ait diğer aksam ve parçalar için adet başına 5 dolar, diğer eşyalar için ise adet başına 35 dolar gözetim uygulanacak. İstisnalar Ancak, akıllı cep telefonu üretiminde kullanılmak üzere ve tamamen demonte haldeki aksam ve parça ithalatında bu tebliğ hükümleri uygulanmayacak. Yani, üretim aşamasında kullanılacak tamamen demonte parçalar tebliğ kapsamı dışında tutulacak. Gözetim Belgesi Zorunluluğu Belirtilen eşyaların ithalatında, İthalat Genel Müdürlüğünce düzenlenecek gözetim belgesi olması zorunlu hale getirildi. Bu belge olmadan yapılan ithalatlar geçerli kabul edilmeyecek.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
Ticaret Bakanlığı İthalatı gözetim altına alıyor: Telefon aksam ve parçalarında yeni düzenleme

Ticaret Bakanlığı'nın İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu tebliğ ile anten ve ana kart gibi bazı telefon aksam ve parçalarının ithalatında ileriye yönelik yürütülecek gözetim uygulamasının esasları belirlendi.

GÖZETİM ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

Buna göre, tebliğ kapsamında belirlenen telefon aksam ve parçaları için gözetim ücretleri adet başına belirlendi. Telefon cihazlarına ait olan her türlü antenler ve anten yansıtıcıları ile bunların aksam-parçaları için adet başına 5 dolar, telefon cihazlarına ait ve üzerine en az bir komponent dizilmiş kartlar için adet başına 100 dolar, telefon cihazlarına ait diğer aksam ve parçalar için adet başına 5 dolar, diğer eşyalar için ise adet başına 35 dolar gözetim uygulanacak.

Akıllı cep telefonu üretiminde kullanılmak üzere ve tamamen demonte haldeki aksam ve parça ithalatında bu tebliğ hükümleri uygulanmayacak. Yani, üretim aşamasında kullanılacak tamamen demonte parçalar tebliğ kapsamı dışında tutulacak.

GÖZETİM BELGESİ ZORUNLULUĞU

Belirtilen eşyaların ithalatında, İthalat Genel Müdürlüğünce düzenlenecek gözetim belgesi olması zorunlu hale getirildi. Bu belge olmadan yapılan ithalatlar geçerli kabul edilmeyecek.

Ticaret Bakanlığı İthalatı gözetim altına alıyor Telefon aksam ve parçalarında yeni düzenleme 2

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.