TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Futbolunun efsane isimlerinden Ersen Martin Kimdir? Hastalığı neydi? Neden vefat etti?

Türk futbolunun önemli isimlerinden Ersen Martin, uzun süredir mücadele ettiği sağlık sorunlarına yenik düşerek aramızdan ayrıldı. Oldukça sevilen futbolcunun hayatı merak ediliyor. Ersen Martin Kimdir? Ersen Martin Türk mü? gibi soruların cevabı sizlerle...

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2024 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
Türk Futbolunun efsane isimlerinden Ersen Martin Kimdir? Hastalığı neydi? Neden vefat etti?

Türk futbol camiası bugün acı bir haberle sarsıldı. Eski milli futbolcu Ersen Martin, uzun süredir yaşadığı sağlık sorunlarına yenik düşerek hayatını kaybetti. 44 yaşındaki Ersen Martin, futbol kariyerinde Beşiktaş, Trabzonspor, Denizlispor gibi takımların formalarını giydi ve Türk futboluna önemli katkılarda bulundu.

Marktredwitz, Almanya'da 23 Mayıs 1979'da doğan Ersen Martin, futbola Almanya'nın Nurnberg altyapısında başladıktan sonra Beşiktaş'a transfer oldu. Siyah-beyazlı ekipte gösterdiği performansla dikkat çeken Martin, Türkiye futbolunun önemli kulüplerinde başarılı bir kariyer geçirdi.

Ancak, mayıs 2022'de kalp krizi geçiren Ersen Martin'in aort damarında yırtık tespit edilmiş ve uzun bir ameliyat süreci başlamıştı. Şubat 2023'te ilk tepkilerini vermeye başlayan Martin, uzun bir mücadelenin ardından 19 Mart 2024'te yaşamını yitirdi.

Ersen Martin'in vefatı, Türk futbol camiasında büyük üzüntü yarattı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da taziye mesajında bulunarak, "Ülkemiz futbolunun sevilen ismi, milli takımımızın da formasını giyen Ersen Martin’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Ersen kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Futbol camiası, Ersen Martin'e olan sevgi ve saygısını dile getirirken, yaşadığı zorlu mücadele ve futbol kariyerindeki başarılarını unutmayacak.

Türk futbolunun önemli isimlerinden Ersen Martin, uzun süredir mücadele ettiği sağlık sorunlarına yenik düşerek aramızdan ayrıldı.

ersen martin

Ersen Martin Kimdir?

Ersen Martin, 23 Mayıs 1979 tarihinde Almanya'nın Marktredwitz şehrinde doğmuş olan Türk eski milli futbolcudur. 1. FC Nürnberg altyapısında futbola başladıktan sonra Türkiye'ye gelmiş ve Türk futbolunun önemli kulüplerinde forma giymiştir. Genellikle santrafor mevkisinde oynamıştır.

Profesyonel kariyerine 1. FC Nürnberg takımında başlayan Ersen Martin, daha sonra Türkiye'nin köklü kulüplerinden Beşiktaş, Denizlispor, Trabzonspor gibi takımlarda forma giymiştir. Kariyeri boyunca toplam 318 lig maçında 83 gol atmıştır. Ayrıca Türkiye Milli Futbol Takımı'nda da 4 kez forma giymiştir.

Maalesef, Ersen Martin uzun bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele etmekteydi. 19 Mart 2024 tarihinde yaşamını yitirmiştir. Futbol kariyeri boyunca Türk futboluna önemli hizmetlerde bulunan Ersen Martin, futbol camiasında saygıyla anılmaktadır.

ersen martin

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.