TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk-İş'ten İsrail'e çağrı: Bu zulüm durmalı

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınayarak, "Bu zulmün sona ermesi için BM kararlarına uyulmasından ve iki devletli bir çözümden başka yol yoktur" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2023 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2023 15:08
Kaynak: AYDIN GÖKÇEOĞLU
Türk-İş'ten İsrail'e çağrı: Bu zulüm durmalı

AYDIN GÖKÇEOĞLU

ADANA (İLKHABER)-  Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Filistin'de yaşanan şiddet olaylarına ve İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına karşı açıklamalarda bulundu. Gülnar, Ortadoğu'da yaşanan gelişmeleri yakından izlediklerini, bu sürecin büyük bir endişe kaynağı olduğunu belirterek İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik sert bombardımanını kınadı.

Gülnar, "Başta Filistin olmak üzere Ortadoğu'da yaşanan gelişmeleri büyük bir kaygıyla izliyoruz. Savaşlar en çok temel insan haklarını tahrip etmekte ve insanların yaşam hakkını elinden almaktadır" dedi.

Türk-İş Başkanlar Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, şunları dile getirdi: "Ortadoğu'da savaşlar nedeniyle yıllardır kadınlar, çocuklar ölmekte, aileler yok olmaktadır. Gazze’de Filistin vatandaşlarına uygulanan ambargolar, İsrail tarafından uygulanan baskılar nedeniyle insan onuruna yakışır yaşam koşullarını ortadan kaldırmaktadır."

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik ağır bombardımanı sonucunda, aralarında dört yüz kadın, çocuk ve bebeklerin de bulunduğu binden fazla kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Gülnar, Cuma günü dini ibadetlerini yerine getirirken bombardımanın devam ettiğine işaret etti.

Gülnar, bu zulmün sona ermesi için BM kararlarına uyulmasının ve iki devletli bir çözümün dışında bir alternatif olmadığını vurguladı. Aynı zamanda, tarafları itidalli olmaya, yıkıp, yok etmek yerine barışı, sivil halkı korumaya ve Ortadoğu'yu dinlerin, insanların barış ve huzur içinde yaşadığı bir coğrafya haline getirmeye davet etti ve uluslararası toplumu BM çatısı altında köklü bir çözüm üretmeye çağırdı.

Kaynak: AYDIN GÖKÇEOĞLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.