TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Dünya'ya dönüyor

Alper Gezeravcı liderliğindeki Axiom-3 ekibi, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevlerini başarıyla sonlandırarak Dünya'ya dönüş için hazırlıklara başladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2024 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2024 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Dünya'ya dönüyor

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda geçirdiği süreci başarıyla tamamlayarak Dünya'ya dönüş için adımlarını attı. Axiom-3 ekibi, dönüş yolculuğu için gerekli olan hazırlıkları tamamladı ve Dragon kapsülüne astronotların yerleşimi ile malzemelerin yüklemesi gerçekleştirildi.

Dönüşü daha önce 3 kez ertelenen, Alper Gezeravcı'nın da yer aldığı Axiom-3 ekbinin Dünya'ya dönüşü için uygun şartlar sağlandı ve 17.20'deki dönüş yolculuğu için hazırlıklar başladı.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Dünya'ya dönüyor 2

Yaklaşık 47.5 saat sürecek olan dönüş yolculuğu öncesinde, kapsüldeki astronotlar ve malzemelerin yerleştirildiği anlara dair görüntüler, Axiom'un canlı yayınında paylaşıldı. Ekip, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılan SpaceX'in Dragon uzay aracı ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşmıştı.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Dünya'ya dönüyor 3

Dönüşü birkaç kez ertelenen Axiom-3 ekibinin, iniş noktası olarak Florida'nın doğusundaki Atlas Okyanusu veya batısındaki Meksika Körfezi'nden birine inmesi bekleniyor. NASA kontrol odası, dönüş sürecini yakından takip ediyor. Gezeravcı ve ekibi, uzay istasyonundaki bilimsel çalışmaların ardından başarılı bir şekilde görevlerini tamamlayarak Dünya'ya dönmeye hazırlanıyor.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Dünya'ya dönüyor 4

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.