TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı açıkladı: Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever uzaya ne zaman gidecek? 

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç, Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönmesinin ardından ikinci Türk astronot Tuva Cihangir Atasever'in uzaya gönderilme tarihini duyurdu. Tuva Cihangir Atasever uzaya ne zaman gidecek? İşte Detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2024 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2024 13:54
Kaynak: SERHAT AKARSU
Türkiye Uzay Ajansı Başkanı açıkladı: Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever uzaya ne zaman gidecek? 

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüşünden sonra Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç, ikinci astronot Tuva Cihangir Atasever'in uzaya gönderilme tarihini duyurdu. Kıraç, nisan ayının ilk haftalarında Atasever'in yaklaşık 80 kilometrelik bir yörünge altı uçuş gerçekleştireceğini belirtti.

TUA Başkanı Kıraç, Alper Gezeravcı'nın uzayda geçirdiği süre zarfında 13 bilimsel deney gerçekleştirdiğini ifade ederek, deneylerin sonuçlarının değerlendirilmeye devam ettiğini söyledi. Uzay çalışmalarındaki bu deneylerin Türkiye'nin uzay literatürüne katkı sağladığını vurgulayan Kıraç, Türk astronotlarının katılımıyla yapılan deneylerin akademik olarak uluslararası yayınlarda yer alacağını belirtti.

Gezeravcı'nın sağlık kontrol sürecinin 3-7 gün arasında tamamlanacağını söyleyen Kıraç, uzaydaki deneylerin literatüre geçtiğini ve bu başarının Türk gençlerine ilham olacağını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin dört bir yanından gençlerin Alper Gezeravcı ile buluşma heyecanının sürdüğünü dile getirdi.

Kıraç, ikinci astronot Tuva Cihangir Atasever'in nisan ayının ilk haftalarında uzaya gönderileceğini duyurarak, Atasever'in de yaklaşık 7 deney gerçekleştireceğini ifade etti. Türkiye'nin ikinci astronotunu heyecanla beklediklerini belirten Kıraç, uzay çalışmalarının Türkiye'de artarak devam edeceğini söyledi.

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı açıkladı Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever uzaya ne zaman gidecek  2

TUVA CİHANGİR ATASEVER KİMDİR? İŞTE TÜRKİYE'NİN İKİNCİ ASTRONOTUNUN HAYATI

Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever'in biyografisi ve uzaya gitmeden önceki kariyeri merak konusu oldu. İşte Atasever'in hayatına dair detaylar.

Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever, 12 Ağustos 1992'de Ankara'da doğdu. Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Atasever, eğitimine Irvine'deki Kaliforniya Üniversitesi'nde elektrik-elektronik mühendisliği alanında yüksek lisans yaparak devam etti.

ROKETSAN'da 5 yıl boyunca aviyonik sistem mühendisi olarak görev yapan Atasever, uzay yolculuğuna seçilen adaylar arasında yer aldı. Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç, Nisan 2024 tarihinde Tuva Cihangir Atasever'in uzaya gönderileceğini duyurdu.

Tuva Cihangir Atasever'in uzayda gerçekleştireceği deneyler arasında Vokal Kord da bulunuyor. Uzay görevi için ABD'de eğitim alan Atasever, Türkiye'nin uzay çalışmalarına katkı sağlamayı hedefliyor.

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı açıkladı Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever uzaya ne zaman gidecek  3

Kaynak: SERHAT AKARSU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.