TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye ve Azerbaycan arasında üç önemli anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Aliyev liderliğinde, Türkiye ile Azerbaycan arasında vergilendirme, veterinerlik ve yükseköğretim alanında üç önemli anlaşma imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
Türkiye ve Azerbaycan arasında üç önemli anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in başkanlığında, Türkiye ile Azerbaycan arasında gerçekleşen görüşmeler sonucunda üç kritik anlaşma imzalandı.

Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu ile Azerbaycan Cumhuriyeti Bilim ve Eğitim Bakanlığı arasında Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin kurulmasına dair Mutabakat Zaptı, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Emrullayev tarafından imzalandı. Bu anlaşma, eğitim alanında iki ülke arasındaki işbirliğini daha da güçlendirecek.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükûmeti arasında veterinerlik alanında işbirliği anlaşması, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov tarafından imzalandı. Veterinerlik alanındaki bu anlaşma, tarım sektöründeki işbirliğini artıracak ve hayvan sağlığını güçlendirecek.

Gelir üzerinden alınan vergilerde çifte vergilendirmeyi önleme ve vergi kaçakçılığı ile vergiden kaçınmaya engel olma anlaşmasına ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikail Cabbarov imza attı. Bu anlaşma, ekonomik ilişkilerin daha şeffaf ve adil bir temele oturtulmasına katkı sağlamayı amaçlıyor. Türkiye ve Azerbaycan arasındaki bu anlaşmalar, karşılıklı güveni artırarak stratejik ortaklığı daha da pekiştirmeyi hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.