SON DAKİKA
Hava Durumu

Üzeyir Garih suikastı hatırlatan tehdit! İzzet Garih'ten savcılığa suç duyurusu: Can güvenliğimden endişe ediyorum

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Garih, aldığı tehditler nedeniyle savcılığa başvurarak suç duyurusunda bulundu. Babası Üzeyir Garih’in yıllar önce faili tartışmalı bir suikasta kurban gitmesinin ardından, benzer bir tehdit altında olduğunu belirten Garih, can güvenliği konusunda endişeli olduğunu dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2025 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2025 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
Üzeyir Garih suikastı hatırlatan tehdit! İzzet Garih'ten savcılığa suç duyurusu: Can güvenliğimden endişe ediyorum

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Garih, LinkedIn hesabı üzerinden ve holding binasında yaşanan olaylar sonrası savcılığa suç duyurusunda bulundu. Garih, babası Üzeyir Garih'in yıllar önce faili hala tartışılan bir suikasta kurban gitmesinin ardından benzer bir tehdit altında olduğunu belirterek can güvenliğinden endişe ettiğini dile getirdi.

TEHDİT MESAJI VE HOLDİNG BASKINI

İddialara göre, İzzet Garih’in LinkedIn hesabına Ahmet Furkan B. tarafından tehdit içerikli bir mesaj gönderildi. Mesajda, “Seninle birlikte tüm dünyayı ateşe veririm” ifadesi yer aldı. Bu mesajın ardından Alarko Holding binasına gelen Ahmet Furkan B., güvenlik görevlilerinin müdahalesine rağmen otomobiliyle içeri girmeye çalıştı. Dubalara çarparak durdurulan şüpheli, burada yüksek sesle bağırarak, “İzzet Garih buraya gelecek. Beni buraya almazsanız İzzet Garih’i de sizi de yakarım” şeklinde tehditler savurdu. Gözaltına alınan Ahmet Furkan B., İzzet Garih’in kardeşi olduğunu iddia etti ancak bu iddianın asılsız olduğu ortaya çıktı. Mahkemeye sevk edilen şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

MAHKEME ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKTI, TEHDİTLERİNİ SÜRDÜ

Serbest kaldıktan sonra tehditlerini sürdüren Ahmet Furkan B., sosyal medya ve farklı kanallar aracılığıyla Garih’e yönelik saldırgan tutumunu devam ettirdi.

İZZET GARİH’İN AVUKATINDAN SUÇ DUYURUSU

Yaşanan olaylar sonrası İzzet Garih’in avukatı, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, "Müvekkilimin babası Üzeyir Garih, yine benzer nitelikte, 25 Ağustos 2001’de sebebi halen netleştirilemeyen bir şekilde suikasta uğrayarak öldürülmüştür. Ahmet Furkan B’nin çelişkili ifadeleriyle birleştiğinde ortaya çıkan benzerlik ve bu durumda müvekkilde öldürülme korkusu en üst seviyeye ulaşmıştır. Şüpheli hakkında dava açılarak cezalandırılmasını talep ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.