TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yerde, gökte, uzayda "Cumhuriyetin 100. Yılı" kutlamaları

Cumhuriyetin 100. Yıldönümü, yurt genelinde olduğu gibi Adana'da da coşkuyla kutlandı. Meşaleli yürüyüşler, "Türk Bayrağı ve Atatürk” uçurtmaları gösterisi ile konserler düzenlenen bu büyük günde, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda da Türk bayrağı açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2023 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2023 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yerde, gökte, uzayda "Cumhuriyetin 100. Yılı" kutlamaları

ALİ GÜRELİ

ADANA (İLKHABER) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "En büyük eserim" dediği Cumhuriyetin 100. Yıldönümü, yurt genelinde olduğu gibi Adana'da da coşkuyla kutlandı. Meşaleli yürüyüşler, "Türk Bayrağı ve Atatürk” uçurtmaları gösterileri ile konserlerin düzenlendiği bu büyük günde, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda Rus kozmonot tarafından Türk bayrağı açıldı.

Yerde, gökte, uzayda Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları-2

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün temellerini attığı Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanının üzerinden tam 100 yıl geçti. Gazi Mustafa Kemal'in parçalanmış ve yokluk içindeki bir imparatorluktan, tüm dünyanın saygı duyduğu çağdaş bir devletin temellerini atarak ilan ettiği Cumhuriyetin kuruluşunun yıldönümü, ülke genelinde törenlerle kutlandı.

Adana'daki kutlamalarda Adana Valiliği öncülüğünde Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilen törende, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 6. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Kutlama programları kapsamında il genelindeki okullarda da günün anlamına dair çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Yerde, gökte, uzayda Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları8

MEŞALELİ YÜRÜYÜŞ

Adana Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. Kuruluş Yılı’nda muhteşem bir kutlama törenine imza attı. Adana Büyükşehir Belediyesi önünden başlayan meşaleli yürüyüşe, Belediye Bandosu eşlik etti. Ellerinde meşaleler ve bayraklarla, marşlar söyleyen Adanalılar, Uğur Mumcu Meydanı’na kadar yürüdü. Kortejde 100 metrelik bayrak açıldı.

Yerde, gökte, uzayda Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları-1

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kortej harekete geçmeden önce de belediye binası önünde bekleyen Adanalılara yönelik kısa bir konuşma yaptı. Başkan Zeydan Karalar, Melek Mosso Konseri öncesinde, alanı dolduran yaklaşık 100 bin Adanalıya hitap etti. Adanalılar, Ozan Doğulu’nun DJ performansının ardından, Melek Mosso konseriyle coştu. Cumhuriyete ve Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılık sloganlarının atıldığı, marşların söylendiği kutlamalara Başkan Zeydan Karalar'ın yanı sıra, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, milletvekilleri, siyasiler ve Adanalılar katıldı.

Yerde, gökte, uzayda Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları-3

POZANTI'DA AÇILIŞLAR VE UÇURTMA GÖSTERİSİ

Kurtuluş Savaşı meşalesinin yakıldığı ilk yerlerden birisi olan Adana'nın Pozantı ilçesinde Belediye tarafından yaptırılan Geçmişten Geleceğe Anadolu Zübeyde Ana Kültür Evi, Türkmen Kültür Sanat Evi ve Zeynep Karaaslan Bez Bebek Kültür Evi, Cumhuriyet'in 100. Yılında törenle açıldı. Törenlerde 65 metre kare büyüklüğündeki "Türk Bayrağı ve Atatürk" uçurtmalarıyla gökyüzü renklendi.

Yerde, gökte, uzayda Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları-5

Yerde, gökte, uzayda Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları-4

2023 ADET DRONLA GÖSTERİ 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Boğazı'nda havai fişek, ışık ve dron gösterileri düzenlendi.

Cumhuriyet'in 100. yılına özel 2023 adet dronla sergilenen Dron gösterisinde, dünya küresi, Türkiye haritası ve Türk bayrağı oluşturuldu. Şahlanan atın üzerinde bir Türk askerinin de yer aldığı gösteride, "Türkiye Yüzyılı" ve "100. Yıl" tipografisi de çizildi. İstanbul'un farklı noktalarına kurulan seyir alanlarında 25 dakikalık gösteri ilgiyle takip edildi.

Yerde, gökte, uzayda Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları-9


SOLOTÜRK ve TÜRK YILDIZLARI GÖSTERİSİ 

Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında İstanbul Boğazı semalarında gösteri uçuşu yaptı.

Yerde, gökte, uzayda Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları-10

RUS KOZMONOT, UZAYDA TÜRK BAYRAĞI AÇTI

Rus kozmonot Oleg Artemyez, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda Türk bayrağı açarak ülkemizin 100. yılını kutladı.

Uzayda 100. yıl kutlaması

Oleg Artemyev, Uluslararası Uzay İstasyonu'na götürdüğü Türk bayrağının görüntüsünü, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde sosyal medya hesabında paylaştı. Rus kozmonot, Rusça ve İngilizce yaptığı paylaşımda,  "29 Ekim’de Türkiye'nin ulusal bayramı Cumhuriyet Bayramı'nı kutlarım" ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.