TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YSK Başkanı Yener AKP'nin 2, DEM Parti'nin 2, CHP'nin 1, MHP'nin 1 itirazı kabul edildi!

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, gazetecilerle Ramazan Bayramı vesilesiyle yaptığı sohbette yerel seçimlere yapılan itirazları açıkladı. Yener, itirazların çoğunluğu AKP, CHP, DEM Parti ve MHP'den geldiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2024 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2024 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
YSK Başkanı Yener AKP'nin 2, DEM Parti'nin 2, CHP'nin 1,  MHP'nin 1 itirazı kabul edildi!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Ramazan Bayramı dolayısıyla gazetecilerle bir araya gelerek, yerel seçimlere yönelik yapılan itirazlar hakkında bilgi verdi. Yener, AKP'nin 2, CHP'nin 1, DEM Parti'nin 2, MHP'nin 1 seçim bölgesinde itirazının kabul edildiğini açıkladı.

İl ve ilçe seçim kurullarına yapılan itirazların karara bağlandığı toplantıda, bugün saat 14.00'te YSK bir araya geldi. Toplantıda, İYİ Parti'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yaptığı itirazın yanı sıra diğer partilerden gelen itirazlar da ele alınacak. Olağanüstü itiraz süreci kapsamında siyasi partilerin 14 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar itirazda bulunabileceği belirtildi.

Kesin sonuçlar, tüm itirazlar sonuca bağlandıktan sonra Yüksek Seçim Kurulu tarafından duyurulacak. Partilerin sadece belediye başkanlıkları için değil, il, ilçe, belde belediyeleri için de yapacakları itirazlar karara bağlanacak.

YSK BAŞKANI YENER: İTİRAZ SÜRECİ NORMAL SEYİRDE DEVAM EDİYOR

Ramazan Bayramı dolayısıyla gazetecilerle bir araya gelen Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, itiraz süreçlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yener, itiraz sürecinin normal seyirde devam ettiğini belirterek, 2019'daki itiraz süreciyle 2024'teki itiraz süreci arasında çok fazla bir fark olmadığını ifade etti. İllere göre farklılıklar olabileceğini söyleyen Yener, şu ana kadar sürecin normal seyrinde ilerlediğini vurguladı.

Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yener, YSK'nin gündemine gelen ve kamuoyunun yakından takip ettiği itirazlar hakkında bilgilendirmeler yapıldığını belirtti. İtirazlara ilişkin verilen kararlar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Yener, AKP'nin 2, CHP'nin 1, DEM Parti'nin 2, MHP'nin 1 seçim bölgesinde itirazının kabul edildiğini açıkladı.

Yener, yapılan itirazlar arasında belediye meclis üyeliği, il genel meclis üyeliği gibi sıralamaya ilişkin itirazların da olduğunu belirtti. Ancak bu tür itirazların genellikle tüm ülkeyi ilgilendirmediği için detaylı bilgilendirme yapılmadığını ifade etti.

YENER: "2024, DÜNYADA SEÇİM YILI"

YSK Başkanı Ahmet Yener, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, dünya genelinde 2024 yılının seçimler yılı olduğunu belirtti. Rusya'nın seçimini tamamladığını, ABD'deki seçimlerin devam ettiğini ve Güney Kore, Gürcistan, Venezüela gibi ülkelerde de seçimlerin gerçekleştiğini ifade eden Yener, 2024'ün dünya genelinde seçimler yılı olarak nitelendirilebileceğini söyledi.

Yener, yapılan itirazlar sonucunda seçimin yenileneceği yerlere de değindi. Buna göre, Kayseri'nin Pınarbaşı, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçelerinin yanı sıra Edirne'de bir beldede ve Sivas'ta bir seçim bölgesinde seçimlerin yeniden yapılacağını açıkladı.

Bugün YSK'nin önünde karara bağlanması beklenen 40 dosya olduğunu belirten Yener, olağanüstü itirazların devam ettiğini ve YSK'nin CHP'nin Hatay'a ilişkin itirazını da gündeme alacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.