TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zerzevan Kalesi'nde kadınlara pars yakın müdafaa eğitimi

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki tarihi Zerzevan Kalesi'nde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde gerçekleştirilen "Güçlü ve Güvende Kadınlar Projesi" kapsamındaki eğitimde, kadınlara taciz, şiddet ve gasp durumlarına karşı pars yakın müdafaa teknikleri öğretildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2024 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2024 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
Zerzevan Kalesi'nde kadınlara pars yakın müdafaa eğitimi

İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen "Güçlü ve Güvende Kadınlar Projesi" kapsamında, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bulunan Zerzevan Kalesi'nde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde özel bir eğitim düzenlendi. Yaşları 14-40 arasındaki kadınların katıldığı eğitimde, kadınlara taciz, şiddet ve gasp gibi olumsuz durumlara karşı pars yakın müdafaa eğitimi verildi.

Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Yılmaz, tarihi 3 bin yıla dayanan Zerzevan Kalesi'nde düzenlenen eğitimin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde farkındalık oluşturmak amacıyla yapıldığını belirtti. Eğitimde, kadınların günlük hayatta karşılaşabileceği olumsuz durumlara karşı savunma teknikleri öğretildi. Yılmaz, "Bugün kadınlarımıza yakın savunma sistemlerimizden pars yakın müdafaa eğitimi verdik. Kadınlarımızın doğru alışveriş, kapıda alışveriş, ziynet eşyalarını nasıl saklaması gerektiğini, haksız bir saldırıyla karşılaştıklarında kendilerini nasıl koruması gerektiğiyle ilgili eğitim oluşturduk." ifadelerini kullandı.

Zerzevan Kalesi'nde kadınlara pars yakın müdafaa eğitimi 2

ESER: 3 BİN YILLIK BİR TARİH YATIYOR BURADA. KADINA ŞİDDETE HAYIR DİYORUZ

Eğitim gören kadınlardan Beden Eğitimi Öğretmeni Gül Eser, kadınların pars yakın müdafaa eğitimi almasının önemine vurgu yaparak, "Zerzevan Kalesi'nde bir farkındalık oluşturmak adına tüm kadınların pars yakın müdafaa eğitimi alması gerektiğini savunarak, böyle bir şey yaptık. 3 bin yıllık bir tarih yatıyor burada. Kadına şiddete hayır diyoruz." dedi.

Eğitim alan kadınlardan Zinnet Güreli ise tüm kadınların güçlü ve güvende olduğunu belirterek, "Tüm dünyada var olan her kadın güçlüdür, güvendedir. Kadına şiddete her zaman hayır diyoruz. Kadınların sadece bir gün değil, her zaman hatırlanmasını isteriz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.