TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürselpaşa Kreşinde Ata sevgisi

Seyhan Belediyesi’ne ait Gürselpaşa Kreşi Cumhuriyet’imizin Kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa göçüsünün 84. Yıldönümü dolayısıyla okulda 10 Kasım Atatürk’ü anma programı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2022 18:38
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2022 18:38
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Gürselpaşa Kreşinde Ata sevgisi

TEVFİK DİNÇKALMIŞ

 ADANA(İLKHABER)- Seyhan Belediyesi’ne ait Gürselpaşa Kreşi Cumhuriyet’imizin Kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa göçüsünün 84. Yıldönümü dolayısıyla okulda 10 Kasım Atatürk’ü anma programı gerçekleştirildi. Gürselpaşa kreşinin sevimli öğrencileri 10 Kasım günü saat 9’u 5 geçe yaşamını yitiren Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve minnetle andılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Atatürk’ün hayatı ve fikirleri konusunda konuşma yapan Gürselpaşa kreşi sorumlusu Tülay Özer,  “Atatürk özgürlük ve bağımsızlık benim karekterimdir diyerek emperyalizme karşı savaş açmış ve tüm mazlum milletlere örnek olmuştur. 57 yıllık ömrüne 11 savaş 24 madalya 7 nişan 13 kitap 1 ülke ve milyonlarca özgür insan sığdıran büyük bir asker, siyaset ve devlet adamıdır. Atatürk sarayın yerini meclisin, kulluğun yerini yurttaşlığın, ümmetin yerini ulusun ve erkek egemenliğinin yerini kadın-erkek eşitliğinin almasıyla yeni Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Böylece egemenlik kayıtsız şartsız milletin oldu. Şimdi yarınlarımız olan çocuklarımız Ata’sına olan duygularını ifade edecekler. Onun sevdiği şarkıları seslendirecek ve oyunlarını sergileyecekler. Açtığı yolda gösterdiği hedefe hiç durmadan yürüyeceğiz. Bu duygular içinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi saygı ve özlemle anıyorum. Anısı önünde saygı ile eğiliyorum” dedi.

Anma programında  Mustafa Kemal’in çocukluğundan ölümüne kadar başarılı deneyimleri, fikirleri ve getirdiği yenilikler aktarıldı. Anma programı okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Küçücük yüreklerinde büyüttükleri kocaman Atatürk sevgisiyle yola çıkan Gürselpaşa kreşi öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte duygu yüklü bir 10 Kasım Atatürk’ü anma programı gerçekleştirdi.

Gökkuşağı Sınıfı Öğretmeni Emine Kara’nın öğrencileri 10 Kasım Benim En Büyük Yasım, Papatyalar Sınıfı Öğretmeni Özlem Kaplan’ın öğrencileri Yiğidim Aslanım, Neşeli Bulutlar Sınıfı Öğretmeni Esengül Yılmaz’ın öğrencileri Biz Atatürk’üz, Şirinler Sınıfı Öğretmeni Ezgi Aykan’ın öğrencileri Çocuk Kalbimle Minik Kalpler Sınıfı Öğretmeni Nagihan Aydın’ın öğrencileri Yiğidim Aslanım, Minik Tavşanlar sınıfı Öğretmeni Ruken Baysal’ın öğrencileri Ben Seni Hiç Görmeden Sevdim, Penguenler Sınıfı Öğretmeni Ceylan Erçeti’nin öğrencileri Atatürk Ölmedi, Kelebekler Sınıfı Öğretmeni Gülsüm Dağ’ın öğrencileri Atatürk saat 9’a 5 kala, Uçan Balonlar sınıfı öğretmeni Rahşan Ünlü’nün öğrencileri 10 Kasım Şarkısı Sonsuz, Arılar Sınıfı Öğretmeni Ceren Aytekin’in öğrencileri Fikirler Ölmez Umutlar Ömez, Yıldızlar Sınıfı Öğretmeni Aysel Erorhan’ın öğrencileri  10 Kasım şarkısını, Renkli Balıklar Sınıfı Öğretmeni İkra Uçan’ın öğrencileri Memleketimde 10 Kasım şarkısıyla Atatürk’ü bir kez daha sevgi, özlem ve minnetle andı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.