TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gururumuz; Polis Teşkilatımız

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2022 18:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2022 16:01

Türk Polis Teşkilatı’nın bu yıl tam  177. Yıldönümü.. Evet! 177 yıl olmuş kurulalı ve canla, başla, her zaman, her yerde ve her koşulda mesai saati gözetmeden gecesini gündüzüne katıyor bizlerin huzur ve güven ortamını sağlıyor. Huzur ve güvenimizi sağlayan polislerimize minnet borçluyuz.

Ne zaman başımız ağrısa, bir sıkıntıya düşsek hemen telefona sarılır ve onları ararız. Varlıklarını gururla yanımızda hissettiğimiz emniyet birimlerimiz hayatımızın her alanında her türlü sıkıntı ve olaylarda adeta sığınağımız oldular ve olmaya da devam ediyorlar.

Kimi doğuda kimi batıda, kimi kuzeyde kimi güneyde.. Zorlu kış şartları, dağ-taş demeden, son 3 yıla yakın süreden beri etkisi hâlâ devam eden pandemi de dahi hepimiz evimizdeyken, onlar dışarıda görevlerinin başında yine bizlerin huzur ve güvenliği için çalıştılar. Görevleri başında nice şehitlerimiz, gazilerimiz oldu. Hepsine minnettarız.

Şuan Nisan ayının ilk haftasındayız ve hepimizi için önemli bir hafta.. Çünkü Türk Polis teşkilatımızın 177. Yılını gururla kutluyoruz.

Evet! Kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden bugüne kadar huzur ve düzenimizin bozulmaması ve güvenli bir şekilde yaşamımızı sürdürebilmemiz için görev yapan, Türk Polis Teşkilatımız 177 yaşında.. Kutlu olsun..

Bu yıl bu bağlamda bir tanıtım filmi hazırlandı ve hazırlanan tanıtım filmi, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) sosyal medya hesaplarında da paylaşıldı.

EGM'nin sosyal medya hesaplarında paylaşılan filmin çekimleri Adana, İzmir, Van ve Ankara'da yapıldı. Yani güzel ilimiz Adana’dan enstantaneleri de görebilirsiniz. Ayrıca 4,5 dakika süren ve 1 aylık bir çalışmanın ardından tamamlanan filmin senaryosu da emniyet teşkilatınca kaleme alındı.

Yine filmin oyuncuları ve çekim ekibi de teşkilat personelinden olan filmde, bir polis akademisi eğitmeninin, polis olma yolundaki öğrencilere yönelik tavsiye ve uyarıları yer almakta.. Eğitmen, öğrencilere meslek hayatları boyunca nelerle karşılaşacaklarını anlatıyor.

Tanıtım filminde, özel harekat, terörle mücadele, havacılık, asayiş, çevik kuvvet, kriminal, koruma, deniz polisi, atlı polis, yunus, siber, polis arama kurtarma ve trafik polisleri ile çarşı ve mahalle bekçilerinin görüntüleri yani tüm birimler yer alıyor.. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, teşkilatımızın yıldönümünü kutluyoruz…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.