BAYRAM BULUT
ÖZEL HABER
ADANA (İLKHABER)- Hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı Adana’da insanlar gibi hayvanlarda sıcak havadan olumsuz etkileniyor. Parklarda yaşayan hayvanlar sıcaktan kurtulmak amaçlı az da olsa şanslılar. Sokaklarda ve diğer alanlarda su bulamayan hayvanlar serinlemek için gölgelik alanlara çekiliyor. Adana’nın merkez Seyhan İlçesi Ulu Cami önünde bulunan güvercinlerde sıcaktan nasibini alan hayvanlar arasında yer alıyor.
LEĞENDE YIKANIYORLAR
Sıcaktan bunalan bu güvercinlerin imdadına vatandaşlar yetişti. Cami önüne büyükçe bir leğen konuldu. İçerisi su doldurulan leğen güvercinlerin kullanımına sunuldu. Güvercinler su dolu leğene girerek yıkandı. Yıkanarak serinleyen güvercinlerin hareketleri görenleri kendilerine hayran bıraktı. Suyu girmek için birbirleriyle yarışan güvercinler yıkandıktan sonra serin bir alanda kurulanmayı da ihmal etmedi.
YEMLER VERİLİYOR
Ayrıca güvercinlerin serinlemesinin yanı sıra cami önünde güvercinlere verilmek üzere yem satışı yapıldığı görüldü. Güvercinlere yem vermek isteyen vatandaşlar 1 TL vererek bir kap yem alabiliyor. Alınan yem güvercinlere atılıyor. Güvercinlerin yemlerden kapa bilmek için yaptıkları hareketler vatandaşların oldukça ilgisini çekiyor. Hem vatandaşlar güvercinlere yem vererek keyifli anlar geçiriyor. Hem de güvercinlerin böylece karınları doymuş oluyor.
HATIRA FOTOĞAFLARI
Güvercinlerin yanına gelerek hatıra fotoğrafları çektirenlerde oluyor. Özellikle aileler çocuklarına hayvan sevgisi aşılamak için güvenlerin bulunduğu alanlara getiriyor. Burada güvercinleri yemleyen aileler çocuklarının da güvercinlere yem vererek onlara karşı sevgi kazandırmayı amaçlıyor. Hatıra fotoğrafları da çekilen aileler daha sonra güvercinlerin yanından ayrılıyor.