TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avukat Teoman Özdöl hayatını kaybetti

Edirne Barosu'nun 2004-2006 dönemi başkanı Avukat Teoman Özdöl, geçirdiği kalp krizi sonrasında aramızdan ayrıldı. Hayatını kaybeden bu değerli hukukçu, Edirne'nin ve Türkiye'nin hukuki camiasında derin izler bırakan isimlerden biriydi. Özdöl'ün ölümü, sevenlerini ve meslektaşlarını derin bir üzüntüye boğdu. Peki, kimdi Avukat Teoman Özdöl? Hangi başarılarıyla tanınıyordu? İşte, Özdöl'ün yaşamı ve mirası hakkında detaylı bilgiler

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2024 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2024 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
Avukat Teoman Özdöl hayatını kaybetti

Edirne Barosu'nun geçmiş dönem başkanlarından Avukat Teoman Özdöl, ani bir kalp krizi sonucu aramızdan ayrıldı. Ölümüyle hukuk dünyasında derin bir boşluk bırakan Özdöl, Edirne'nin önde gelen hukukçularından biriydi. Peki, Teoman Özdöl kimdir? Hangi görevlerde bulundu, ne gibi başarılar elde etti? Bu önemli ismin hayatı ve mesleki geçmişi üzerine detaylı bir bakış.

Teoman Özdöl'e ne oldu?

Edirne Barosu'nun 2004-2006 dönemi başkanı olan Avukat Teoman Özdöl, geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybetti. 70 yaşında vefat eden Özdöl, önceki gün rahatsızlanarak Edirne Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak dün yaşamını yitirdi.

Edirne Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Avukat Özdöl, Neriman Yavuz Özdöl ile evliydi ve Deniz İlke McLeod ile Aslı Özdöl adında iki kız çocuğuna sahipti. Edirne kamuoyunda hukukçu kimliğinin yanı sıra siyasi kimliği ile de tanınan Özdöl, Cumhuriyet Halk Partisi Edirne örgütünde çeşitli aktif görevlerde bulundu. İl ve merkez yöneticiliklerinin yanı sıra, eğitim çalışmaları ve CHP Edirne Milletvekili adaylığı gibi çeşitli görevlere talip oldu.

Özdöl'ün kızı Deniz İlke'nin Amerika'da yaşaması nedeniyle cenazesinin ne zaman kaldırılacağı henüz netlik kazanmadı. Edirne Barosu'nun sevilen başkanı Teoman Özdöl, hukuk camiasında ve siyasette bıraktığı iz ile anılmaya devam edecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.