TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçesine öyle bir not astı ki, gören şaşırdı kaldı

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı kırsal Mesutlu Mahallesi yolu üzerinde bulunan bir incir bahçesine asılan Ege şiveli “İncir yimek selbes” yazılı not, görenlerin hem içini ısıttı hem de paylaşmanın önemini gözler önüne serdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2023 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2023 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bahçesine öyle bir not astı ki, gören şaşırdı kaldı

Aydın’ın kırsal mahallelerinde Osmanlı Dönemi’nden bu yana hayır geleneği devam ediyor. Başta incir olmak üzere pek çok meyvenin yetiştiği bahçelerin kenarında yoldan gelip geçenlerin yiyebilmesi için asılan ‘yemek helaldir’ yazıları, paylaşmanın önemini gözler önüne seriyor. Hayırsever bir vatandaş da, Efeler ilçesi kırsal Mesutlu Mahallesi yakınlarında kendisine ait yol kenarındaki incir ağaçlarının üzerine not bıraktı. Hayırsever vatandaşın Aydın şivesiyle yazdığı “İncir yimek selbes” notu görenleri gülümsetti. Hayırsever vatandaş, astığı not ile incir ağacının meyvelerini yemek isteyen insanlara açık bir davet sunarken, toplumun birlik ve dayanışma içinde olmasını da teşvik etti.
Yoldan geçerken notu görüp taze incir koparıp yiyen Mehmet Başak, hayırsever vatandaşa teşekkür ederek, “Allah yaptığı hayrı kabul etsin. Her ne olursa olsun kırsal bölgelerimizde paylaşma kültürü hala daha devam ediyor. İncir ağaçlarının yanına da Aydın’ımıza uygun bir şekilde şiveli olarak yazı bırakmış. Ben de dalından bir tane koparıp yedim. Paylaşmanın önemini bizlere gösteren hayırsever vatandaşımıza teşekkür ederim. Allah hayrını kabul etsin. Bereketini artırsın inşallah” dedi.

AW019191_02

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.