TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmaniye'de "Osmaniye Şehitlerine Yürüyor” programı

Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen “Osmaniye Şehitlerine Yürüyor” programı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2024 20:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2024 20:51
Kaynak: İHA
Osmaniye'de "Osmaniye Şehitlerine Yürüyor” programı

Programda kurtuluş mücadelesi kahramanlarından Şehit Kaymakam Saim Bey ve şehitler için dua edildi. Programın ilk bölümünde, Şehit Kaymakam Saim Bey Dağı'nda toplanarak Şehitler Yolu’ndan tören alanına yürüyen öğrenciler, Şehit Saim Bey Dağı'ndan getirilen Türk bayrağını, Vali Erdinç Yılmaz’a teslim ettiler.

Ardından Zafer Camii imam hatibi Mahmut Durmuş Kur’an-ı Kerim okudu ve İl Müftüsü Ali Çakmak, şehitler için dua okudu. Osmaniye Kültür, Sanat, Tarih, Turizm Derneği Başkanı İsmet İpek günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Törende konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Saim Bey ve arkadaşları kahramanlığın sadece tanımını yapmamışlar, ne olduğunu bizzat canlarını feda ederek göstermişlerdir. Geri dönmemek üzere ileriye atılmaktır kahramanlık. Gönüller sızlasa da düşenlerin yasından onların arkasından koşabilmektir kahramanlık. Bugün vatan toprağı Saim Bey gibi kahramanlar sayesinde aydınlanıyor. Bu yüzden, gökte bayrak gibi doğan bu yiğitleri unutmamak, unutturmamak bizlere düşen en temel vazifedir.

Saim Bey ve arkadaşları gibi, 102 yıl önce düşmana hak ettiği cevabı veren Osmaniyeliler; bugün de ecdadının yaktığı bağımsızlık meşalesini devam ettirmekte ve memleketimizde gözü olanlarla canı pahasına mücadele ederek “Şehitler Diyarı” unvanını hak etmektedir" dedi.

Törenin son bölümünde Vali Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları, üzerinde şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu anıta karanfiller bıraktı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.