TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sinan Sofuoğlu Kimdir? Sinan Sofuoğlu nasıl öldü?

Türk motosiklet yarışçısı Sinan Sofuoğlu, ulusal ve uluslararası alanda birçok başarı elde etmiş, ancak 2008 yılında geçirdiği ölümcül kaza sonucu hayatını kaybetmiştir. İşte Sinan Sofuoğlu'nun kariyeri ve ölümüyle ilgili detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
Sinan Sofuoğlu Kimdir? Sinan Sofuoğlu nasıl öldü?

Sinan Sofuoğlu, Türkiye'nin yetiştirdiği başarılı motosiklet yarışçılarından biridir. 15 Temmuz 1982'de Adapazarı'nda doğmuş, Trabzonlu motor tamircisi İrfan Sofuoğlu'nun oğlu, aynı zamanda motosiklet yarışçısı olan Bahattin Sofuoğlu'nun kardeşi ve ünlü motosiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu'nun ağabeyidir.

sinan sofuoğlu

Kariyerine genç yaşta başlayan Sinan Sofuoğlu, ulusal ve uluslararası arenada birçok şampiyonluk kazanmıştır. 2001, 2005 ve 2007 yıllarında Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonu unvanını elde etmiştir. Ayrıca MotoGP'nin 250cc klasmanında yarışarak MotoGP'de yarışan ilk Türk pilot unvanını da almıştır.

sinan sofuoğlu

Ancak, başarılı kariyerinin zirvesindeyken, 9 Mayıs 2008 tarihinde Kocaeli Körfez Pisti'nde antrenman turları sırasında ölümcül bir kaza geçirmiştir. Viraja girişte fren mesafesini kaçırması sonucu motosikleti takla atmış, kaskı ve eldivenleri başından ve elinden çıkmıştır. Acil müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan Sofuoğlu'nun beyin kanaması geçirdiği, akciğerinde kanama ve omurgasında kırık tespit edilmiştir. Ancak tüm müdahalelere rağmen yaşamını kaybetmiştir.

sinan sofuoğlu nasıl öldü

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.