TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#acı biber

İLKHABER-Gazetesi - acı biber haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, acı biber haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Acı biber ve tava ciğer yeme yarışmasında zor anlar yaşandı Haber

Acı biber ve tava ciğer yeme yarışmasında zor anlar yaşandı

(İLKHABER)- “Edirne’ye gel, ciğerimi ye” temasıyla gerçekleştirilen 11. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. “Aşk acısı ne ki sen hiç Karaağaç Biberi yedin mi?” temasıyla her yıl düzenlenen gözlerden yaş akıtan acı biber yarışması, bu yıl da en iddialı yarışmacılarını ağırladı. Türkiye’nin en ‘acı’ yarışması olarak adlandırılan “Acı Biber Yeme Yarışması’na” katılan yarışmacılar, en hızlı şekilde rakiplerinden daha çok biber yemek için kıyasıya mücadele sergiledi. Biber yerken gözlerinden yaşlar akan yarışmacılar, zor anlar yaşadı. Karaağaç’ta yetişen ve tava ciğerin olmazsa olmazı Karaağaç Acı Biberi’ni 130 adet yiyerek yarışmayı kazanan Yılmaz Yirmisin’e 5 litre ayçiçek yağı ve 5 porsiyon ciğer verildi. “Edirne tava ciğeri yeme yarışması” 11. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali, bu yıl yeni bir yarışmaya da ev sahipliği yaptı. Lezzetiyle tüm dünyaya ün salan Edirne Tava Ciğeri Yeme Yarışması’nda, yarışmacılar en çok Edirne tava ciğeri yemek için birbirleriyle yarıştı. Yarışmada 2 porsiyon ciğeri kaşık ile en hızlı yiyen Doğukan Edinler’e e 5 litre ayçiçeği yağı ve 5 porsiyon ciğer ikram edildi. “1 ton 100 kilo tava ciğeri ikram edildi” Edirneli tava ciğer ustaları tarafından dev tavalarda pişirilen 1 ton 100 kilo tava ciğer, vatandaşlara dağıtıldı. Ciğer almak isteyen vatandaşlar metlerce uzunluğunda kuyruk oluşturdu. İlginç anların yaşandığı esnada, vatandaşlar ekmek arası tava ciğer alabilmek için uzun kuyruğa rağmen dakikalarca bekledi.  

ANTALYA - 24. Tarım ve Seracılık Festivali'nde acı biber yeme yarışması düzenlendi Haber

ANTALYA - 24. Tarım ve Seracılık Festivali'nde acı biber yeme yarışması düzenlendi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - Acı biber yarışması - Yarışmacıların biberleri teslim almaları - Biber yeme yarışı - Yarışmacıların ayran içmeleri - Ödül töreni - Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nun konuşması - Acı biber yeme yarışmasında birinci olan Yetkin Tuncer'in konuşması Antalya'daki 24. Tarım ve Seracılık Festivali'nde acı biber yeme yarışması düzenlendi ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen 24. Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında, acı biber yeme yarışması yapıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe, ikisi kadın 15 yarışmacı katıldı. İki etaptan oluşan etkinlikte, yarışmacılar 3 dakikada en fazla acı biberi yiyebilmek için mücadele etti. Yarışmacıların biberlerin acılığı nedeniyle zor anlar yaşadığı etkinlikte, 260 gram acı biber yiyen Yetkin Tuncer birinci oldu. Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmada, ilçede üretilen acı biberlerin dünyanın birçok ülkesine ihraç edildiğini söyledi. Festivalde biberin tanıtımına katkıda bulunmak istediklerini aktaran Köleoğlu, üreticilere ve emeği geçenlere teşekkür etti. Yarışmada birinci olan Tuncer de, acı biber yemeyi çok sevdiğini belirterek, "Acıyı her zaman yerim, soframda acı hiç eksik olmaz. Benim için sıradan bir yarışmaydı, tesadüfen geldim ve yarıştım. Birinci olduğum için mutluyum." dedi. Konuşmaların ardından dereceye giren yarışmacılara ve katılımcılara çeşitli miktarda para ödülleri verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.