TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Açıklandı

İLKHABER-Gazetesi - Açıklandı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Açıklandı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

MHP’nin Adana İlçe Belediye Başkanı Adayları açıklandı Haber

MHP’nin Adana İlçe Belediye Başkanı Adayları açıklandı

İlkhaber'den Bayram Bulut'un haberine göre ; Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 31 Mart'ta yapılacak seçimler için 2 büyükşehir, 12 il ve 41 büyükşehir belediyesinde aday göstereceği isimleri açıkladı. Açıklanan iller arasında Adana’da yer aldı. MHP Adana’da 10 İlçede aday çıkarttı. MHP bazı ilçelerde mevcut belediye başkanlarını aday göstermedi.  Pozantı İlçesi’nde mevcut belediye başkanı olan Mustafa Çay aday listesinin dışında kaldı. Pozantı İlçe Belediyesi’ne MHP Ali Avan’ı aday gösterdi.  (BİLAL ULUDAĞ) Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Gökçe’nin yerine ise MHP bu kez seçimlere ilçede Vedat Cengiz ismi ile girecek. Karaisalı Belediyesi’nde de MHP değişikliğe gitti. Mevcut aday Saadettin Aslan yerine MHP’nin adayı Bekir Şimşek oldu. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ile MHP tekrar ‘yola devam’ dedi. MHP’nin yola devam dediği bir başka ilçe ise Karataş İlçesi oldu. Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz MHP’nin tekrar Karataş Belediye Başkan adayı oldu.  Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel’in yerine ise ilçede Ahmet Şener ismi aday gösterildi. Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik ismi yerine MHP’nin adayı Aydın Kütükoğlu oldu.  (NECİP TOPUZ) MHP Çukurova İlçesi için belediye başkan adayı olarak Firdevs Cingözler isminde ortak karar kıldı. MHP’nin adayı olan diğer ilçeler ve adayları ise şu şekilde oldu; “İmamoğlu Mehmet Aydın Kangur, Kozan Mustafa Atlı, Pozantı Ali Avan” (FİRDEVS CİNGÖZLER)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye başkan adaylarını açıkladı Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye başkan adaylarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan yeni AK Parti Konferans Salonu'nda incelemelerde bulundu. Buradan ayrılıp AK Parti Genel Merkezi'ne geçerken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye başkan adaylarını pazar günü açıklayacağını duyurdu. Erdoğan, "AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayını pazar günü İstanbul'da duyacak mıyız?" sorusuna "Duyacaksınız." şeklinde yanıt verdi. "Sürpriz bir isim mi olacak?" sorusu üzerine Erdoğan, "Bizim yapacağımız açıklamalarda A'dan Z'ye hepsi hem sürprizdir hem de inşallah hepsi partimizin yerel yönetim seçimlerindeki kazanma azminin ifadesi olacak." dedi. Erdoğan, "Ankara adayınızı Ankara'da mı açıklayacaksınız?" sorusunu "Onu da Ankara'ya bırakıyoruz, Ankara'da açıklayacağız." diye cevapladı. "Seçim beyannamesinde bizi neler bekliyor?" sorusu üzerine Erdoğan, beyannameyi Ankara'da yeni konferans salonunda açıklayacaklarını bildirdi. "Pazar günü kaç aday açıklanır?" sorusuna Erdoğan, "Hemen hemen yarıya yakınını açıklarız." cevabını verdi. Gazetecilerin "keyfinizi yerinde gördük" demesi üzerine Erdoğan, "Her zamanki gibi." karşılığını verdi. Erdoğan, konuşmasının ardından yerel seçim çalışmaları için AK Parti Genel Merkezi'ne geçti.  

ÖSYM, 2024 sınav takvimini açıkladı Haber

ÖSYM, 2024 sınav takvimini açıkladı

(İLKHABER) - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2024 sınav ve sonuç açıklama takvimini duyurdu. Takvime göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) 8-9 Haziran’da yapılacak. ÖSYM Başkanlığı 2024 sınav takvimini açıkladı. ÖSYM tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre adaylar, 2024 yılında ÖSYM tarafından uygulanacak sınavların sınav tarihlerini, başvuru tarihlerini ve sonuç açıklama tarihlerini içeren 2024 Yılı Sınav Takvimi’ne osym.gov.tr internet sitesinden ulaşılabilecek. Sınav tarihleri ile ilgili X sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, "Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 8-9 Haziran 2024’te yapılacak. Başvurularını 1-26 Şubat tarihlerinde alacağımız sınavın sonuçları 17 Temmuz’da açıklanacak" dedi. KPSS 14 Temmuz’da yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavı uygulamalarıyla ilgili de açıklama yapan ÖSYM Başkanı Ersoy, "Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 28 Nisan’da, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz’da, Alan Bilgisi 1. gün oturumları 20 Temmuz’da, 2. gün oturumları 21 Temmuz’da yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 4 Ağustos’ta düzenlenecek. KPSS Ön Lisans 1 Eylül, KPSS Ortaöğretim 15 Eylül’de, KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül’de yapılacak" ifadesini kullandı. 2024 yılında 50’nin üzerinde sınav uygulaması ÖSYM Başkanı Ersoy, paylaşımında ÖSYM olarak kağıt tabanlı ve elektronik ortamda sınav uygulamalarını kesintisiz şekilde sürdürdüklerini belirterek, şunları kaydetti: "2024 yılı sınav takvimimizi yayımladık, 50’nin üzerinde sınav uygulaması yapacağız. Sınavlara katılacak adaylara şimdiden başarılar diliyoruz. ÖSYM olarak bizler, adaylarımızın emeklerinin karşılığını alması için buradayız, bu minvalde büyük bir titizlikle uygulamalarımızı yapacağız. Takvimde yayınladığımız sınavlara, kurumlarımızın talepleri doğrultusunda yeni sınavlar da eklenecek."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.