TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Adana Büyükşehir Belediye

İLKHABER-Gazetesi - Adana Büyükşehir Belediye haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Adana Büyükşehir Belediye haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

200 milyon liraya mal olan altgeçit 2 Kasım'da açılıyor Haber

200 milyon liraya mal olan altgeçit 2 Kasım'da açılıyor

BAYRAM BULUT ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından  yapılan Şakirpaşa Altgeçidi çalışmalarında sona doğru gelindi. 200 milyon liraya mal olan alt geçidin açılışı 2 Kasım günü saat 16.30’da yapılacak. Son dönemde yapılan alt geçitler sayesinde D-400 Karayolu trafiğinde rahatlatılması planlanıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk olarak Merkez Otogar Kavşağı’nda 300 metrelik bir alt geçit yapıldı. Çokça eleştirilere maruz kalan alt geçit çalışması tamamlandığında ise yapıldığı bölgenin trafiği ciddi manada rahatlattı. SÖZ VERMİŞTİ Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar bu alt geçidin ardından yoğunluğun oluştuğu yerlere alt geçitler yapma sözü verdi. Çok geçmeden D-400 Karayolu üzerinde ikinci bir çalışma başlatıldı. Bu çalışma en fazla yoğunluğun yaşandığı Şakirpaşa Kavşağı oldu. Şakirpaşa Kavşağı trafik yoğunluğu nedeniyle insanları çileden çıkartır bir hal almıştı. BÜYÜK PROBLEMDİ Özellikle işe gidiş ve iş çıkış saatlerinde büyük problem haline gelen trafik sorunu yaşanıyordu. Duruma kayıtsız kalmayan Başkan Karalar, bu alanda çalışma başlattı. Çalışma süresi boyunca trafik akışında sıkıntılar yaşandı. Ancak 3 ay gibi bir sürenin akabinde alt geçit tamamlanma aşamasına geldi. Son rötuşların yapıldığı alt geçidin açılışı 2 Kasım Perşembe günü Saat 16.30’da yapılacak.  TRAFİK RAHATLAYACAK Adana Büyükşehir Belediyesi, 2 Kasım Perşembe günü Saat 16.30’da Şakirpaşa Alt Geçidi’ni düzenleyeceği konserle açılışını gerçekleştirecek. Sabahat Akkiraz konseri ile açılacak olan alt geçit, açılışının ardından trafiği bulunduğu bölgede tamamen rahatlatması planlanıyor. Sürücüler aşırı yoğunluğun yaşandığı yolda alt geçit ile bir rahatlama beklediklerini söyledi. KARALAR: SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ ŞAKİRPAŞA ALT GEÇİDİMİZİ AÇIYORUZ Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, söz verdikleri gibi alt geçidin açılışını yapacaklarını belirterek, “Söz verdiğimiz gibi 200 milyon liralık yatırımla gerçekleştirdiğimiz Şakirpaşa Altgeçidi’ni açıyoruz. Açılış törenimize ve Sabahat Akkiraz konserimize, hemşehrilerimizi bekliyoruz.  Bu proje ile D-400 üzerinde Yüreğir Optimum bölgesinden alt geçide giren vatandaşlarımız Merkez Otogar’dan çıkabilecek. Böylece D-400 trafiği daha da rahatlayacak” dedi. SORUN BİTECEK Adana trafiğinin en sıkıntılı bölgelerinden biri olan Şakirpaşa kavşağında yaşanan trafik sorununu bitireceklerini aktaran Karalar, “Şakirpaşa Alt Geçidi’nde aralıksız devam eden çalışmalarımızı sık sık denetledik. Adana trafiğinin en sıkıntılı bölgelerinden biri olan Şakirpaşa kavşağında yaşanan trafik sorununu bitiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Kutman ve Ünal’a onur ödülü verildi Haber

Kutman ve Ünal’a onur ödülü verildi

ADANA (İLKHABER)- 30. Altın Koza Film Festivali çerçevesinde Perran Kutman ve Cihan Ünal’a onur ödülü verildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar başkanlığında, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında 30. kez sinemaseverlerle buluşan Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde ‘’Onur Ödülleri’’ sahiplerini buldu. Gani Müjde’nin sunumuyla gerçekleşen törende ‘‘Onur Ödülleri’’ Perran Kutman ve Cihan Ünal’a takdim edildi. Açılış konuşmasına; sanatçıları, sinema emekçilerini ve konukları selamlayarak başlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar; Altın Koza’yı marka haline sanatçıların getirdiğini belirterek, minnettarlıklarını ifade etti. Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: “Adana sanatı benimseyen, bilen ve seven insanların yaşadığı, çok sanatçı yetiştiren bir şehir. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk sanata ne kadar önem veriyor ve seviyorsa, Adanalılar da sanatı o kadar seviyor. Adanalı olmaktan gurur duyuyorum. İlelebet payidar kalacak Cumhuriyetimizin 100. yılında, Adana Altın Koza Film Festivali’nin 30’uncusunu yapıyoruz. Festivalimiz her yıl bir öncekinden daha iyi oluyor. Türk sinemasına, tiyatrosuna ömürlerini veren, büyük başarılara imza atan, çok sevilen sanatçılarımız Perran Kutman ve Cihan Ünal’a, onur ödülünü kabul ettikleri için teşekkür ediyorum.” Türk Sineması’nın usta ismi Perran Kutman’a ödülünü, Halil Ergün takdim etti. Perran Kutman ‘’Sinemamızın bir emekçisi olmak benim için onurların en büyüğü. Cumhuriyetimizin 100. yılında sinema adına yapılan bu organizasyonun bir parçası olmak o kadar mutluluk verici ki. Güzel insan demek Adanalı demek benim için. Sinemaya tutkulu insanların şehri demek. Pamuk demek, sanat demek, bereket, barış ve sevgi demek... Tüm Adanalılara, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi. Festivalde Onur Ödülü’nü alan usta oyuncu Cihan Ünal’ın ödülünü, Zeydan Karalar ve Biket İlhan verdi. Cihan Ünal ‘’Eylül ayının son günlerinde, sonbahar yapraklarıyla örtülü bahçemizde rengarenk çiçekler açtı bu anlamlı ödülle. Altın Koza’da emeği geçen, başta sevgili, değerli belediye başkanımız Zeydan Karalar olmak üzere, tüm jüri üyelerine, etkinliğe katılan sanatçılara ve sanatseverlere sonsuz teşekkürler” diye konuştu. Ödül töreni Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın Türk ve dünya sinemasından film müziklerinin yer aldığı muhteşem konseriyle sona erdi.

Pozantı'da yol ve kaldırım çalışmaları hızlandırılacak Haber

Pozantı'da yol ve kaldırım çalışmaları hızlandırılacak

İBRAHİM BAYSAL ADANA (İLKHABER) -  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay'ın daveti üzerine ilçeye gelerek yol ve kaldırım çalışmalarını inceledi. Çalışmaların uzadığını belirten Karalar, yağmurlar gelmeden çalışmaların tamamlanması talimatını verdi. Adana Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan ve Pozantı'da yapılan doğalgaz çalışmalarının ardından Atatürk, İnönü ve Gençlik Caddesi'nde başlatılan yol ve kaldırım çalışmaları, vatandaşların ve esnafların tepkisine neden olmuştu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay'ın daveti üzerine ilçeye gelerek çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmaları inceleyen Karalar, ihaleyi alan Dimax firması yetkililerinden de bilgi aldı. Çalışmaların hakikaten uzadığını belirten Karalar, kaldırım ve yol çalışmalarının yağmurlar gelmeden bir an evvel bitirilmesi talimatını verdi. Daha sonra Pozantı Kaymakamı Fatih Karamahmut, Belediye Başkanı Mustafa Çay, Esnaf Odası Başkanı Yunus Aytekin ve CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu ile bir araya gelen Karalar, ihaleyi alan firmanın yetkilisi ile görüştüğünü, yol ve kaldırım çalışmalarının hızlandırılacağının bilgisini verdi. Karalar, "Pozantı'da yaşanan trafik sorununu çözmek için yol ve kaldırım çalışmalarının bir an evvel tamamlanması gerekiyor. İhaleyi alan firmanın yetkilileri ile görüştüm ve çalışmaları hızlandıracaklarını söylediler. Yağmurlar gelmeden çalışmaların tamamlanması için gerekli tüm önlemleri alacağız." dedi.

Demirdağ: Darbeler gayri ahlakidir Haber

Demirdağ: Darbeler gayri ahlakidir

Bayram BULUT-Ahmet AKDENİZ ADANA (İLKHABER) - MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ, “Her darbe, her muhtıra, her kalkışma,  her ara rejim özlemi gayri ahlakidir” dedi. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi ikinci oturumu gerçekleşti. Meclis salonunda gerçekleşen oturuma Meclis 1. Başkan Vekili Mustafa Akgedik başkanlık yaptı. Açılış yoklaması ve ek gündem maddelerinin gündeme alınmasının ardından gündem dışı konuşmalar yapıldı. Gündem dışı söz alan MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ, 12 Eylül darbesine yönelik konuşma yaptı. Darbelerin Türk demokrasisini zehirlediğini anlatan Demirdağ,”Milli iradeyi örseleyen bir durum. Vesayeti özendirendir. Statükoyu belirleyendir. Her darbe, her muhtıra, her kalkışma,  her ara rejim özlemi gayriahlakidir. Türkiye'nin önü silah zorluğuyla kesilmiş, demokrasi katledilmiştir. Milli iradeye vesayet çizgi vurulmuştur. Ülke sevdalısı gençlerimizi ipe götürenlerin sonunu gördük” dedi. Ak Parti Grup Başkan Vekili Vedat Gündoğan ise, meclis salonunda ki eksikliklere değinerek sözlerine başladı. Meclis Salonu’nun halılarının kötü olduğunu ve bu halıların değişmesi gerektiğini aktaran Gündoğan, halıların çok kirli ve meclise yakışmadığını dile getirdi. Belediyede ki işçi çıkışları ve yer değiştirmelere vurgu yapan Gündoğan,  engelli bir çalışanın son olarak yerinin değiştirildiğini söyledi. Kentin yol ve asfalt sorunlarından bahseden Gündoğan, bu sorunların çözülmesi gerektiğini belirtti. MHP’li Meclis Üyesi Şehmus Uçar’da yapılan çalışmalar ve işçi çıkışları ve alımları ile ilgili söz alarak yönetime eleştirilerini iletti. CHP Grup Başkan Vekili Serdar Seyhan ise, Vadat Gündoğan’ın meclis salonunda ki halı ile konuşmasına yanıt vererek, “Halıyı bende değiştirmelerini istemiştim. Aslında biraz geç konuştum. Buradan halı kalkacak parke yapılacak” diye konuştu. Diğer konuşmacılara da yanıtlar veren Seyhan, “Siyaset bir ekip çalışmasıdır. Ama meclis siyaset yapma yeri değildir. Bazı arkadaşlarımız buraya çıkıp siyaset yapıyor. Geçmiş dönem belediye başkanlarının hizmetlerini anlatıyor. Biz kimsenin yaptığı projeye bir şey demedik. Eksiklerini noksanlarına bir şey demedik. Devraldık yapıp tamamlıyoruz. Kıyaslama yapmanın bir anlamı yok” şeklinde konuştu.

Karaisalı Belediye Başkanı Aslan, Adana Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdi Haber

Karaisalı Belediye Başkanı Aslan, Adana Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdi

SERHAT AKARSU ADANA (İLKHABER) - MHP’li Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinde yetersizlik olduğunu ve bu yüzden Adana halkının mağdur olduğunu iddia etti. Aslan, belediyenin sinek ve haşere sorununu çözemediğini, içme suyunda sıkıntılar yaşandığını, yolların bozuk olduğunu ve 4 bin çalışanı işten atarak açlığa mahkûm ettiğini iddia etti. Belediyenin reklam çalışmalarına da tepki gösteren Aslan, belediyenin 3 milyon ton asfalt döktüğünü iddia ettiğini, ancak bu iddianın gerçek olmadığını savundu. Aslan, belediyenin asfalt döktüğü yolların olmadığını ve bu iddianın sadece bir algı yaratma çalışması olduğunu ifade etti. Belediyenin bütçesini denkleştirdiğini ve hatta fazla bile verdiğini iddia ettiğini, ancak çalışanların sadece çıplak maaşlarını ödediğini ve ikramiyelerini ödemediğini söyleyen Aslan, bu durumun bir tezat olduğunu ve belediye yönetiminin çalışanları mağdur ettiğini savundu. Belediyenin işten attığı 4 bin çalışanın ülkücü, milliyetçi ve muhafazakar olduğunu iddia eden Aslan, belediyenin personel fazlası olduğu için bu çalışanları işten atmadığını, siyasi nedenlerle işten attığını savundu. Aslan, belediye yönetiminin bu çalışanları açlığa mahkûm ettiğini söyledi. Aslan’ın iddiaları, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından henüz yanıtlanmadı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.