TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Adana Büyükşehir Belediye Meclisi

İLKHABER-Gazetesi - Adana Büyükşehir Belediye Meclisi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Mecliste otogar polemiği vurgusu Haber

Mecliste otogar polemiği vurgusu

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı ilk meclis oturumunu gerçekleştirdi. Meclis Salonu’nda yapılan oturuma Meclis 2. Başkan Vekili Mustafa Bayar başkanlık yaptı. Açılış yoklaması ve ek gündem maddelerinin gündeme alınmasının ardından gündem dışı konuşmalar yapıldı. İLKHABER Gazetesi'nden Bayram Bulut'un haberine göre; İlk olarak söz alan MHP’li meclis üyesi Şehmuz Uçar, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir arasında yaşanan Merkez Otogarı konusundaki polemiğe dikkat çekti. KARALAR’IN PAYLAŞIMLARINA DİKKAT ÇEKTİ Uçar, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın özellikle sosyal medya hesaplarında otogar ile ilgili bir paylaşım yaptığını dile getirdi. Karalar’ın paylaşımına dikkat çeken Uçar, bu paylaşımda Karalar’ın otogarı yenileyeceğini söylediğini ancak Cumhur İttifakı’nın buna karşı çıktığını belirttiğini dile getirdi. Mecliste daha öncede bu konuyu konuştuklarını belirten Uçar, “Otogarı yenilemek için meclisten izin almanıza gerek yok. Projeyi hazırlayıp yapabilirsiniz” dedi. OTOGAR ALANI KÜÇÜLTÜLEMEZ Merkez Otogarı’nın alanının küçültüleceğini iddia eden Uçar, “Otogar teknik altyapı olarak geçer. Teknik altyapılarda asla küçültülemez. Şayet yapıyor da ne yapması lazım? Aynı eş değerde bir alan en yakın çevresinde tahsis edilmesi lazım” diye konuştu. İMAR DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNA KARŞI ÇIKTIK Otogarın imar değişikliği konusuna kendilerinin karşı çıktıklarını belirten Uçar, “Otogarın imar değişikliği konusu meclise geldi. Biz Cumhur İttifakı olarak otogarın Adana'nın malı olduğunu, Adana'nın malı kalması doğrultusunda sadece izin vereceğimizi söyledik. Ticari alanı biz sadece ret ettik. Hatta bununla ilgili Seyhan Belediyesi’nin ortaya koyduğu bir görüş var. Büyükşehir bitirmiş olduğu projenin yanlış olduğu ile ilgili Belediyesi Büyükşehir Belediyesi'ne yazdığı yazıyı da umarım Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olur da doğru bir şekilde Adanalı hemşehrilerimizle paylaşırlar” şeklinde konuştu. CUMHUR İTTİFAKI’NIN AFİŞLERİ KESİLİYOR Uçar, zabıtaların CHP ve Karalar’ın adaylarının afişlerinin haricindeki tüm afişleri kestiğini söyledi. Cumhur İttifakı adaylarının afişlerinin kesildiğini belirten Açar, bunun yapılmasının doğru olmadığını dile getirdi. ÇAY MECLİSE VEDA ETTİ Uçar’ın konuşmasının ardından söz alan Yeniden Refah Partisi Pozantı Belediye Başkanı  Mustafa Çay ise, meclise seçim çalışmalarından ötürü katılamayacağını belirterek, 31 Mart Seçimleri sonrası mecliste olamayacak arkadaşlarına veda konuşması yaptı. MADDELER GÖRÜŞÜLDÜ Daha sonra ise gündem maddelerine geçildi. Gündem maddelerinin ilgili karara bağlanmasının ardından bir sonraki oturumun 12 Mart saat 14:00’da toplanmasına karar verilerek oturum kapatıldı.

Mecliste canlı yayın tartışması bugünde devam etti Haber

Mecliste canlı yayın tartışması bugünde devam etti

Bayram BULUT ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde meclisin canlı yayınlanması tartışıldı. Ebediyete intikal eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle mecliste meclis üyeleri dualar etti. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı 3. Oturumu gerçekleşti. Oturuma meclis 1. Başkan Vekili Mustafa Akgedik Başkanlık yaptı. Açılış yoklamasının ardından gündem dışı konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda yine meclisin canlı yayınlanması konusu tartışıldı. İlk olarak söz alan MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. Cemal Demirdağ, ayrıca meclisin canlı yayınlanmaması eleştirilerini bu günde sürdürdü. Demirdağ, 4.5 yıl boyunca meclisin kararlarının canlı yayınlandığını belirterek, “Şimdiye kadar bir sakıncası yoktu da ne odluda canlı yayınlamama kararı aldınız. Bunun kamuoyuna açıklanması gerekli” dedi. AK Parti Grup Başkan Vekili Vedat Gündoğan ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle meclisi dua etmeye davet etti. Meclis üyeleri hep birlikte Atatürk için dua etti. Ardından Vedat Gündoğan’da meclisin canlı yayınlanmaması konusunu eleştirdi. Cumhur İttifakı meclis üyeleri olarak yeri geldiğinde sözlerinin kesildiğini, yeri geldiğinde  meclis canlı yayınlarının yayından kaldırıldığını iddia eden Gündoğan, meclisin canlı yayınlanmasını istediklerini anlattı. Gündoğan, eğer meclis canlı yayınlanmazsa kendileri imkanlarıyla meclisi canlı yayınlayacaklarını dile getirdi. CHP Grup Başkan Vekili Serdar Seyhan da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölüm yıl dönümünde saygıyla andıklarını belirtti. Seyhan, AK Parti ve MHP Gruplarının yaptıkları eleştirilere yanıt verdi. Seyhan, idarenin canlı yayın yapma ve ya yapmama gibi bir tasarrufunun bulunduğunu söyledi.  Seyhan, “45 yıl boşunca yayın yapıldı. Daha önce hiç yayın yapılmadı. Bundan mutlu olmanız gerekir. Bunun yasal bir durumu yok. Zaten meclis kayıt altına alınıyor. İsteyen bu kayıtları görebilir” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından meclisin canlı yayınlanması için gündem maddesi Cumhur İttifakı meclis üyeleri tarafından verildi. Gündeme alınan madde oylandı. Meclisin yayınlanmasını isteyen Cumhur İttifakı’nın oylarıyla madde kabul edildi.  Diğer gündem maddeleri de ilgili karar bağlandı.

Gazetemizin haberi meclis oturumunda görüşüldü Haber

Gazetemizin haberi meclis oturumunda görüşüldü

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı oturumları devam ediyor. Dün yapılan oturuma Gazetemizin gündeme taşıdığı set üstündeki Yeşiloba’dan Küçük Dikili’ye kadar gitmesi gereken yolun yapılması gerektiği konusunu MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ meclis oturumuna taşıdı. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi oturumuna Meclis 2. Başkan Vekili Mustafa Bayar başkanlık yaptı. Açılış yoklamasının ardından gündem dışı konuşmalar yapıldı. İlk olarak söz alan MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ, beyin kanaması geçiren Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Sözcüsü Serdar Seyhan’a acil şifalar dileyerek, tez zamanda sağlığına kavuşmasını temenni etti. Gazetemizin gündeme taşıdığı set üstündeki Yeşiloba’dan Küçük Dikili’ye kadar uzanan yolun yapılması konusuna da vurgu yapan Demirdağ, “Yeşilova Mahallesi'nden Küçük Dikili’ye giden bir kanal var. Kanalın iki yanından geçmesi gereken yol var. Ancak bir taraf kullanılıyor. Kanalın diğer tarafı tamamen atık maddelerle dolmuş durumda. Yani inşaat kalıntıları, inşaat malzemeleri doldurulmuş durumda. Şu anda buraya varmadan Yeşilova'ya TOKİ evlerine sola dönüş verilmiş. Kanalın üzerinden geçmesi gereken yol kapalı” dedi. Haberi İlkhaber Gazetesi’nden okuduğunu ve gidip yerinde gördüğünü belirten Demirdağ, “Bu bölgede oturan vatandaşların müthiş bir talebi var. Görüntü çok kötü. Bu görüntünün çok acil düzeltilmesi, düzenlenmesi ve o yolun karşılıklı olarak Küçük Dikili’ye bağlanmasını talep ediyoruz. Bu hem vatandaşların talebi, hem mahalle muhtarlarının talebi. Aynı zamanda şehrimizde yer alan İlkhaber Gazetesi bunu haber yapmış. Ben İlkhaber Gazetesi’ndeki haberi okuduktan sonra daha sonra gidip baktım. Gerçekten  buranın çok acil yapılması gerekiyor.” Dedi. Atatürk Parkı içerisinde yer alan fiskiyelerin yer aldığı bazı alanlara beton döküldüğünü dile getiren Demirdağ, bu alanın eski haline getirilmesini de istedi. Yeni dönemde belediye başkan adayı adayı olan meclis üyelerine de Cemal Demirdağ başarılar diledi. CHP Grubu adına konuşan Güngör Geçer’de, Serdar Seyhan’ın ziyaretine gittiğini ve meclis üyelerine selamının olduğunu söyledi. Geçer, Cemal Demirdağ’ın bahsettiği konularda eksikleri tespit ettiklerini ve daire başkanlarına kendilerinin ileteceklerini anlattı. MHP Meclis Üyesi Şehmus Uçar’da Adana Merkez otogarı ile ilgili konuşma yaptı. Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Maddeler gerekli karara bağlandı.

Haberimiz meclis oturumuna taşındı Haber

Haberimiz meclis oturumuna taşındı

Bayram BULUT ADANA (İLKHABER) - Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı 4. Oturumu gerçekleşti. Oturuma Meclis 1. Başkan Vekili Mustafa Akgedik başkanlık yaptı. Açılış yoklamasının ardından gündem dışı konuşmalar yapıldı. İlk olarak söz alan MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ, gazetemizin kamuoyuna duyurduğu yol ortasında kalan elektrik direğini meclis oturumuna taşıdı.   Gerekli yazışmalar yapılarak bu direğin bir an evvel kaldırılmasını isteyen Demirdağ, “Fevzi Paşa ve Gürsel Paşa istikametine devam eden bir caddemiz var ray sokakta. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nın devamı burası. Özbucak Fabrikası’nın arkasında ki kısım burası. Basından İlkhaber Gazetesi’nde çıkan bir haberde gördüğüm bir sorunu sizlerle paylaşacağım. Gittim yerinde buraya baktım. Adana’nın trafiğinin en yoğun olduğu cadde burası. Yol ortasında direk kalmış. Bu hemen kaldırılacak bir şey değil ama burada yol çalışması yapılmış. Bunu görüyoruz. Buranın zamanında ilgili kuruma başvuru yapılarak kaldırılmış olsaydı durum böyle olmazdı. Bu yolun ortasında kalan direğin çok acil olarak TEDAŞ’la yazışmalar yapılarak kaldırılmasını talep ediyorum” dedi.  Yollardaki turunç ağaçlarının bakımsızlıklarına dikkat çeken Demirdağ, bu ağaçlara da gerekli bakımların yapılmasını istedi. MHP’li meclis üyesi Abdullah Kaçar’da ilçelerinde yaşanan sorunlara dikkat çekti. CHP Grup Başkan Vekili Serdar Seyhan’da meclis üyelerinin haklı eleştirilerini ilgili arkadaşlarının dikkate alacağını anlattı.  Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündem maddeleri ilgili karar bağlandı.   

Mecliste canlı yayın tartışması bugünde devam etti Haber

Mecliste canlı yayın tartışması bugünde devam etti

Bayram BULUT ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde meclisin canlı yayınlanması tartışıldı. Ebediyete intikal eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle mecliste meclis üyeleri dualar etti. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı 3. Oturumu gerçekleşti. Oturuma meclis 1. Başkan Vekili Mustafa Akgedik Başkanlık yaptı. Açılış yoklamasının ardından gündem dışı konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda yine meclisin canlı yayınlanması konusu tartışıldı. İlk olarak söz alan MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. Cemal Demirdağ, ayrıca meclisin canlı yayınlanmaması eleştirilerini bu günde sürdürdü. Demirdağ, 4.5 yıl boyunca meclisin kararlarının canlı yayınlandığını belirterek, “Şimdiye kadar bir sakıncası yoktu da ne odluda canlı yayınlamama kararı aldınız. Bunun kamuoyuna açıklanması gerekli” dedi. AK Parti Grup Başkan Vekili Vedat Gündoğan ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle meclisi dua etmeye davet etti. Meclis üyeleri hep birlikte Atatürk için dua etti. Ardından Vedat Gündoğan’da meclisin canlı yayınlanmaması konusunu eleştirdi. Cumhur İttifakı meclis üyeleri olarak yeri geldiğinde sözlerinin kesildiğini, yeri geldiğinde  meclis canlı yayınlarının yayından kaldırıldığını iddia eden Gündoğan, meclisin canlı yayınlanmasını istediklerini anlattı. Gündoğan, eğer meclis canlı yayınlanmazsa kendileri imkanlarıyla meclisi canlı yayınlayacaklarını dile getirdi. CHP Grup Başkan Vekili Serdar Seyhan da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölüm yıl dönümünde saygıyla andıklarını belirtti. Seyhan, AK Parti ve MHP Gruplarının yaptıkları eleştirilere yanıt verdi. Seyhan, idarenin canlı yayın yapma ve ya yapmama gibi bir tasarrufunun bulunduğunu söyledi.  Seyhan, “45 yıl boşunca yayın yapıldı. Daha önce hiç yayın yapılmadı. Bundan mutlu olmanız gerekir. Bunun yasal bir durumu yok. Zaten meclis kayıt altına alınıyor. İsteyen bu kayıtları görebilir” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından meclisin canlı yayınlanması için gündem maddesi Cumhur İttifakı meclis üyeleri tarafından verildi. Gündeme alınan madde oylandı. Meclisin yayınlanmasını isteyen Cumhur İttifakı’nın oylarıyla madde kabul edildi.  Diğer gündem maddeleri de ilgili karar bağlandı.

Mecliste canlı yayın polemiği Haber

Mecliste canlı yayın polemiği

Bayram BULUT ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk oturumunun canlı olarak yayınlanıp daha sonra kaldırılması mecliste polemiğe neden oldu. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Oturumu gerçekleşti. Oturuma Adana meclis 1. Başkan Vekili Mustafa Akgedik başkanlık yaptı. Meclisin 2. Oturumunda gündem dışı söz alan MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ, meclisin ilk günündeki canlı yayının Youtube ve diğer sosyal medya hesaplarından kaldırılmasının sansür anlamı taşıdığını savundu. Herkesin özgürlükten yana konuştuğunu dile getiren Demirdağ, maalesef sözlerinin arkasında olmadığını belirtti. Demirdağ, “Bu belediye 2019 yılından beri her mecliste yayın yapılıyordu. Şuanda canlı yayınlanmıyor. Dünkü konuşmalar kaldırılmıştır. Buradaki konuşmalarımızın tamamının tekrar yayınlanmasını talep ediyorum” dedi. MHP’li meclis üyesi Şehmuz Uçar’da, canlı yayının tamamının kendisine verilmesini talep ederek, “Canlı yayınlar Youtube’den kaldırıldı. Yaptığımız araştırmada kötü sözler söylendiği için kaldırıldığını öğrendik. Meclise önerge veriyorum. 08.11 2023 tarihinde çekilen görüntülerin eksiksiz tarafıma verilmesini rica ediyorum” ifadelerini kullandı. CHP Grup Başkan Vekili Serdar Seyhan’da canlı yayınların bu dönemin belediye yönetimi tarafından yapıldığını söyledi. Daha önce böyle bir uygulamanın olmadığına dikkat çeken Seyhan, özgürlük kısıtlaması gibi bir şeyin söz konusu olmadığını anlattı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.