TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Adana Diş Hekimleri Odası

İLKHABER-Gazetesi - Adana Diş Hekimleri Odası haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Adana Diş Hekimleri Odası haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana Diş Hekimleri Odası yeni yönetimi görev dağılımı yaptı Haber

Adana Diş Hekimleri Odası yeni yönetimi görev dağılımı yaptı

Adana Diş Hekimleri Odası 2024-2026 Dönemi Olağan Genel Kurul ve seçimleri sonrası seçilen diş hekimleri, mazbatalarını almalarının ardından görev bölümü yaptı. Başkanlığa yeniden  Dt. Fatih Güler getirilirken Başkan Vekili Dr. Dt. Metin Ersoy, Genel Sekreter Dr. Dt. Hasan Boğa, Sayman Dt. Mustafa Kalat, YK Üyeleri ise Dt. Nevin Kilecioğlu, Dt. Yunus Emre Kocacık, Dt. İpek Aysan Meriç, Dt. Hasan Yaman ve Dt. Buket Ünal Uğuz oldu. AİLE DİŞ HEKİMLİĞİ ATAMASI YAPILIRSA ON BİN DİŞ HEKİMİ YARARLANIR Görev bölümü yapılmasının ardından yazılı açıklama yapan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “1986 yılında kurulan odamızın 20. Dönemine girdik. 20 dönemdir seçimler yapıldı. Başkanlar ve yönetimler çalıştı. Yönetimimiz ve üyelerimizle birlikte ortak bir yaşam kültürü çerçevesinde; Sadece Adana bazında değil, Türkiye'deki Ağız Diş Sağlığı Politikalarına katkı koyma yönünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Öncelikli hedefimiz; Sağlık Bakanlığı 12. Kalkınma Planı hedefi olarak ortaya koyduğu ‘Aile Diş Hekimliği’ formülünü yaşama geçirmesini sağlamak. Bakanlığın verdiği tarihin üzerinden aylar geçmesine rağmen henüz bir atama yapılmadı. Aile Diş Hekimliği yaşama geçtiğinde enaz on bin işsiz diş hekimine istihdam olanağı sağlanmış olacaktır. Buradan bakanlığa seslenmek istiyorum. Lütfen atamaları başlatınız.” diye konuştu. ÖZELDEN HİZMET ALIMI YAPILMALIDIR 926 üyeleri bulunduğunu ama fakülte ve kontenjan sayılarının artması yüzünden üye sayılarının arttığı gibi işsiz diş hekimi sayısınında arttığını ifade eden Başkan Dt. Güler, “Önümüzde duran en büyük problem yeni mezun diş hekimlerinin iş bulamaması. Odamızın verdiği mücadele sonrası her diş hekiminin yanında bir diş hekiminin sigortalı çalışmasını sağladık ama bu yeterli değil. TDB ve Türkiye’de bulunan 43 Diş Hekimi Odasının organize edemeyeceği sayıda diş hekimi popülasyonu var. Bu da maalesef acil sağlık hizmet sunumunda standardizasyonu çok etkilemeye başladı. Eğitimin niteliksizliği ciddi anlamda sahada ortaya çıkmaya başladı. Yeterli donanımı olmayan fakültelerden mezun diş hekimlerinin gerekli bilgi eksikliği göze çarpıyor. Odalar ve TDB mezuniyet sonrası eğitimlerle bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. Türkiye'de özelden hizmet alımına başlanması gerekiyor. Meslektaşlarımızın iş bulması, düzenli çalışabilmeleri adına ruhsatların nüfusa göre planlaması gerekiyor. Sağlık kuruluşlarında ve kamuda olduğu gibi özelde çalışan hekim ve diş hekimleride on beş yılı doldurduktan sonra yeşil pasaport alabilmelidir. Bu talebimizin sonuna kadar da peşindeyiz.” dedi.

Adana Diş Hekimleri Odası’nda Fatih Güler güven tazeledi Haber

Adana Diş Hekimleri Odası’nda Fatih Güler güven tazeledi

Adana Diş Hekimleri Odasının Sarı ve Mavi listeyle gidilen 2024-2026 Dönemi Olağan Genel Kurul ve seçimleri sonucu mevcut Başkan Dt. Fatih Güler ve ekibi seçimin galibi oldu. Adana Diş Hekimleri Odası Dt. Asım Savaş Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Genel Kurulun Divan Başkanlığını Dt. Metanet Çulhaoğlu, Yardımcılığını Dt. Samet Şanlı, Dt. Muhammet Çelik ve Dt. Ulvi Sevdi yaptı. Genel Kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. YENİ BİLGİLERİ ÜYELERİMİZE YANSITMA ŞANSIMIZ OLUYOR Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Yoldaş, Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur, Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Nihat Köse, Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan, Kanser Araştırma ve Savaş Derneği Adana Şube Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş ve diş hekimlerinin yoğun katılım gösterdiği Genel Kurulda gündem gereği konuşan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Hızla değişen ve gelişen dünyamızda mesleğimizde değişime uğramıştır. Yönetime seçildiğimiz günden itibaren mesleki gelişimlerimizi yakından takip ederek siz değerli üyelerimize gerek bilimsel toplantılar gerek söyleşiler, gerekse eğitim adı altında yansıtma şansımız oldu. Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerimizle yakın diyalog kurarak onların mezuniyet sonrası gelişimlerine katkı koyduk. DUS kontenjanlarının arttırılması yönündeki ısrarımızda başarılı olduk. Her diş hekiminin yanında bir diş hekiminin sigortalı çalıştırılmasını sağladık. Meslektaşlarımıza Yeşil Pasaport verilmesi, SGK ve BAĞ-KUR’dan emekli olma şartlarının düzeltilmesi konusunda halen ısrarcıyız. Önümüze koyduğumuz 2030 Vizyonumuzu yaşama geçireceğiz” diye konuştu. 591 ÜYE OY KULLANDI Adana Diş Hekimleri Odası Faaliyet, Mali Bilanço, Denetim ve Tahmini Bütçe Raporların oy birliği ile kabul edilmesinin ardından ertesi gün yapılan seçim sonucu 591 üye oy kullandı. 11 oyun geçersiz olduğu bilgisi verilmesinin ardından Mevcut Başkan Dt. Fatih Güler ve ekibi seçimin galibi oldu. Önümüzdeki günlerde mazbatalarını alacak olan Dt. Fatih Güler, Dt. Metin Ersoy, Dt. Hasan Boğa, Dt. Mustafa Kalat, Dt. Nevin Kilecioğlu, Dt. Süleyman Dilek, Dt. Yunus Emre Kocacık, Dt. İpek Aysan Meriç ile Dt. Hasan Yaman’dan oluşan yeni yönetim kurulu görevine devam edecek.

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanlığına Hasan Yaman aday oldu Haber

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanlığına Hasan Yaman aday oldu

Adana Diş Hekimleri Odası’nda genel kurul heyecanı sürüyor. 21 Nisan 2014 tarihinde yapılacak Adana Dişhekimleri Odası Genel Kurulu için, önceki dönemlerde Oda Başkanlığı ve Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Genel Başkanvekilliği yapan Hasan Yaman aday olduğunu açıkladı. Beraberinde önceki dönemlerde TDB Genel Başkanvekilliği yapan Serdar Ak, TDB Genel Saymanlığı yapan Buket Uğuz, Öğrenciliği sırasında TDB Öğrenci temsilciliği yapan Müge Üçdut, Dişhekimi  Muhammet Çelik’le ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’ne gelerek, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili (TGF) ve ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret eden Dişhekimi Yaman; sağlık turizmi yönetmeliğinin değiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Diş hekimlerinin sorunları hakkında açıklamalarda bulunan Yaman; özellikle son yıllarda giderek artan Diş Hekimliği Fakülte sayısından dolayı genç diş hekimlerinin sıkıntı yaşadığını dile getirdi. Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olduktan sonra genç meslektaşlarının kamu bankalarından düşük faizli kredi almasının kolaylaştırılmasını isteyen Yaman; yeni fakülte açılmasının önüne geçilerek kontenjanların azaltılması gerektiğini söyledi. SSK ve BAĞKUR emekli maaş bağlama oranlarının çok düşük olduğunu, kamuda çalışarak emekliliği hak eden Diş Hekimlerinde olduğu gibi emekli maaşlarına yansıyacak bir iyileştirme yapılmasının zorunluluk haline geldiğine dikkat çeken Diş Hekimi Yaman; sağlık turizmi yönetmeliğinin değiştirilerek aracı kurumlarının hasta – hekim ilişkisi içinden çıkarılması gerektiğini belirtti. TGF Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cafer Esendemir de yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Dişhekimlerinin her zaman yanında olduklarını ve sorunlarını dile getirme konusunda destek olacaklarını söyledi. Ağız ve diş sağlığının çok önemli olduğunu, uzmanlık gerektirdiğini, merdivenaltı veya korsan dişçilik konusunda gereken önlemlerin alınması gerektiğini söyleyen Esendemir; “Ülkemizde neredeyse her İl’imizde bir üniversite kurulmuş olup, çeşitli dallarda her yıl fakültelerden binlerce öğrenci mezun oluyor. Mezun sayısının çokluğu, bu alanda rekabet kargaşası yarattığı gibi; istihdam sorununu da beraberinde getirmektedir. Diş Hekimleri’nin çatı örgütlerinin mesleki sorunları içeren talep ve görüşlerinin dikkate alınarak, genel anlamda ağız ve diş sağlığı konusunda etkin ve güncelleştirilmiş yönetmelikler oluşturulması gerekir” dedi.

Diş Hekimlerine “Klinik Yönetiminde 13 Altın Metot” semineri verildi Haber

Diş Hekimlerine “Klinik Yönetiminde 13 Altın Metot” semineri verildi

Adana Diş Hekimleri Odası, üyelerinin mesleki gelişimine katkı koymak için ‘Klinik Yönetiminde 13 Altın Metot’ konulu seminer düzenledi. Seminere konuşmacı olarak Dr. Kübel İltan Özkut konuşmacı olarak katıldı. BİZLER ARTIK MODERN DİŞ HEKİMLİĞİ YAPIYORUZ Diş hekimlerinin ağız diş sağlığını korumanın yanında aslında ‘Gülüş Tasarımcısı’ olarak ‘Modern diş hekimliği’ yaptıklarını söyleyen Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, yaptığı açılış konuşmasında “Teknolojinin hızla gelişmesinin en çok modern tıbbın işine yaradığı gözler önündedir. Diş hekimliği de son yıllarda bundan fazlasıyla nasibini aldı. Modern diş hekimliğinde kullanılmakta olan tedavi yöntemlerinin başında geleneksel olarak kullanılan köprü ve proteze alternatif olarak implant diş tedavisi geliştirildi ve yaygın olarak kullanmaktayız. Hem sağlık hem de kozmetik açıdan sorun oluşturan eksik dişler; implant tedavisi uygulanarak hasta memnuniyetini arttırdığı gibi bizleri de mutlu etmektedir. Uyguladığımız tedavi yöntemleri ile estetik dişler ve güzel gülüşleri yakalıyoruz.” dedi. DT. GÜLER: BU DÖNEMDE ADAYIZ DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUZ Yaklaşan oda seçimleri hakkında bilgi veren Başkan Dt. Güler, “Bu ayın 20-21’nde odamızın çoğunluk aranmayan genel kurul ve seçimi vardır. Katılımınız önemlidir. Bu dönemde de bizlere destek vermenizi bekliyoruz. Yeni dönemde Dt. Fatih Güler, Dt. Metin Ersoy, Dt. Hasan Boğa, Dt. Mustafa Kalat, Dt. Nevin Kilecioğlu Beysun, Dt. Süleyman Dilek, Dt. Oğuzhan Ünal, Dt. Yunus Emre Kocacık ve Dt. İpek Aysan Meriç ile karşınızda olacağız. Destek veren vermeyen tüm meslektaşlarımıza şimdiden çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. 13 ALTIN METOT Başkan Dt. Güler’in konuşmasının ardından ‘Klinik Yönetiminde 13 Altın Metot’ konulu başlığıyla seminer vererek deneyimlerini paylaşan Dr. Kübel İltan Özkut, diş hekimliği mesleğinde Liderlik, Stratejik Planlama, Finansal Beceriler, Kliniğin Efektifliği ve Ergonomisi, İK ve Ekip Çalışması, Organizasyonel Toplantılar, Yönetimsel Toplantılar, İletişim Becerileri, Dokümantasyonlar, Veri Analizleri, Yeni Hasta Deneyimleri, Etkin Zarar Planlaması ve Rutin Hasta Takibi gibi metotların altın değerinde olduğunu belirterek uygulanması halinde kliniklerde başarının kendiliğinden geleceğini söyledi. Seminerin ardından Başkan Dt. Güler, günün anısına Dr. Özkut’a Adana’nın tarihi Büyük Saat Kulesinin maketini hediye etti.

Diş hekimlerine sevindirici haber geldi Haber

Diş hekimlerine sevindirici haber geldi

Diş hekimlerinin önemli bir sorunu olan diş hekimlerinin yanında sigortalı diş hekimi çalıştırma konusu Türk Dişhekimleri Birliği (TDB)’ne taşındı ve bu öneri kabul gördü. Adana Diş Hekimleri Odası olarak Türk Dişhekimleri Birliği (TDB)’ne taşıdıkları ‘Bir diş hekiminin yanında sigortalı bir diş hekimi çalıştırılmalı’ önerilerinin TBMM’since kabul edildiğini vurgulayan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, bundan dolayı mutluluk duyduklarını ve memnun olduklarını bildirdi. GÜLER: BU DA ŞU DEMEK OLUYOR; 16 BİN MUAYENEHANEDE EN AZ 16 BİN DİŞ HEKİMİNE İSTİHDAM OLANAĞI SAĞLANACAK Türkiye'de yaklaşık 16 bine yakın diş hekiminin muayenehanesi olduğunu dile getiren Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, paylaştığı yazılı açıklamada mevcut durumda yalnızca müşterek muayenehane modeliyle ancak 2 diş hekiminin bir arada çalışabildiğini kaydeden Dt. Güler, devamında şunları aktardı: “2018 yılında Adana Diş Hekimleri Odası yönetim kurulumuzun önerisiyle TDB Genel kuruluna taşıdığımız bir diş hekiminin yanında bir diş hekiminin sigortalı çalışabilmesinin önünün açılması için sunduğumuz Kanun Teklifi kabul edildi. TBMM Genel Kurulu’nda bu önerimizin kabul edilmesi bizim açımızdan büyük mutluluk yaratmıştır. Bu da şu demek oluyor; 16 bin muayenehanede en az 16 bin diş hekimine istihdam olanağı sağlanacak.” GÜLER: AYRICA BİR DİĞER UMUDUMUZ DA MEDİKAL VE DENTAL SEKTÖRÜNDE DİŞ HEKİMİ ÇALIŞTIRILMASININ ZORUNLU OLMASI Yapılan bu değişiklikle artık bir diş hekimi muayenehanesinde başka bir diş hekiminin sigortalı olarak çalıştırabileceğine vurgu yapan Başkan Dt. Güler, özellikle yeni mezun diş hekimi meslektaşlarının bu mağduriyeti ortadan kalkarak yeni bir istihdam olanağı sağlanmış olacağını söyledi. 2018 yılından beri takipçisi olduklarını bildiren Başkan Dt. Güler, kanunun çıkmasından çok memnun olduklarını bir kere daha dile getirdi ve açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Şimdi umudumuz devlette çalışan diş hekimlerine olduğu gibi özelde çalışan diş hekimlerine de “Yeşil Pasaport” verilmesi. Ayrıca bir diğer umudumuz da Medikal ve Dental sektöründe diş hekimi çalıştırılmasının zorunlu olması ve Bağ-Kur ve Emekli Sandığından emekli hekimlere ek ödemelerinin yapılması. Tüm taleplerimiz bu yönde. İstihdam kanununun çıkmasında emeği geçen YK Üyelerimize, TDB’ye ve tüm siyasi parti temsilcilerine çok teşekkür ederiz.”

Duayen Diş Hekimlerine 2024 Plaketi Haber

Duayen Diş Hekimlerine 2024 Plaketi

Adana Diş Hekimleri Odası mesleğinde 25-30-35 yılını dolduran duayen diş hekimlerine plaket vermeyi sürdürüyor. Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Mesleki gelişimin şekillenmesinde yol gösterici olan duayen hekimlerimize minnettarız” dedi. ARTIK FELAKET YAŞAMAK İSTEMİYORUZ Adana Diş Hekimleri Odası’nda gerçekleştirilen plaket töreni öncesinde duayen dişhekimleri ile birlikte Yeni yıl pastası kesen Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Hepimizin bildiği gibi 2023 yılı; ülkemiz ve tüm dünya da felaketlerin ve zorlukların yaşandığı bir yıl oldu. Yaşanan depremde meslektaşlarımızda dahil bir çok yakınımızı kaybettik. Yitirilen can ve mal kayıpları hepimizin üzerinde olumsuz etkileri oldu. İçerisinde bulunduğumuz şartların zorluğuna rağmen halk sağlığının korunması adına ağız diş sağlığı tedavilerimizi aksatmamaya çalıştık. İlk günlerini yaşadığımız 2024 yılı umarız felaketlerin yaşanmadığı bir yıl olur. Artık felaket yaşamak istemiyoruz. Bu umudumuzu koruyarak diş hekimliği mesleğimize göznurunu, alın terini, uzun yıllarını veren meslek büyüklerimizin yüzünü bir nebzede olsa tebessüm ettirebilmek, onurlandırmak adına bu plaketleri veriyoruz. Biz diş hekimleri fakülteden mezun olduktan sonra bile bilimsel etkinliklere katılarak bilgilerimizi bir üst seviyelere çıkarmayı ihmal etmedik. Teknolojik gelişmelerdende yararlanarak bilgilerimizi güncelledik. Edindiğimiz bilgi birikimlerimizi genç meslektaşlarımıza aktarma gibi bir desturumuz bulunmaktadır. Bugün mesleğinde 25, 30, 35 yıllarını dolduran tüm meslektaşlarımızın bundan sonraki yaşamlarında da yol gösterici olmalarını, kendilerine zaman ayırarak daha kaliteli ve sağlıklı yaşamalarını diliyorum. Mesleğimize değer katan, emek veren herkese sonsuz teşekkür ederim” diye konuştu. Başkan Dt. Güler’in konuşmasının ardında mesleğin duayenlerine Adana Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Üyelerince plaketleri verilerek onure edildi.

Amaç, iyi sağlık hizmeti sunmak Haber

Amaç, iyi sağlık hizmeti sunmak

ADANA(İLKHABER) - Adana Diş Hekimleri Odası, MODE İmplant işbirliği ile bilimsel toplantı düzenledi. Oda Başkanı Dt. Fatih Güler, yaptığı konuşmada “İmplat konusunda üyelerimizin bilgilerini güncellemek için gerçekleştirdiğimiz toplantıların asıl amacı halkımıza daha iyi sağlık hizmeti sunmaktır.” dedi. BİLGİLERİMİZ GİBİ ODAMIZIDA GÜNCELLEDİK Doç. Dr. Seda Özturan ve Diş Hekimi Dr. Ahmet Kiğılı’nın konuşmacı olarak katıldığı yenilenen salonda gerçekleştirilen bilimsel toplantıda odalarına yaptıkları tadilat ile modern ve çağdaşlığın yanında daha çok kullanılır olmasına özen göstererek güncellediklerini söyleyen Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler, burada yaptığı konuşmada “Odamızın binasını yeniden dekore etmenin mutluluğuyla ilk toplantımızı yapıyoruz. Yönetim ve denetim kurulu üyeleri olarak kendi muayenehanelerimizi yenilemiş gibi mutlu olduk. Bu olumlu değişiklikte bizlere destek veren başta mimarımız Tuğba Ülgen’e, tadilat süresince işin başında duran Dt. Nevin Kileci Beysun ve sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Mesleğimizdeki değişikleri ve gelişmeleri yakından takip ederek siz üyelerimize aktarmaya devam ediyoruz. Biz diş hekimlerinin bilgi güncellemelerindeki asıl hedefin halkımıza daha iyi sağlık hizmeti sunmak olduğu herkes tarafından bilinmektedir. İnsanlar yıllardır eğri, çarpık ve eksik dişlerle gezdi. Gelişen teknolojiyle birlikte daha estetik, daha kullanışlı dişler yaparak hastalarımızın görüntüsünü düzelttiğimiz gibi çiğneme fonksiyonları yerine gelmektedir. Görüntü güzelliği ve beslenme sağlığına kavuşan hasta mutlu olmaktadır. Mutlu hasta demek mutlu diş hekimi demektir. Bu gün yine implant konusunda bilgilerimizi güncelleyeceğiz. Bilgilerini bizlerle paylaşacak olan hocalarımıza ve geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum.” dedi. DOÇ. DR. SEDA ÖZTURAN Periodontal tedaviler, implantoloji ve lazer klinik çalışmaları olan Doç. Dr. Seda Özturan, “Yumuşak doku mu? Sert doku mu?” başlıklı sunumunda Periimplanter hastalıklar için risk faktörleri. Periimplanter yumuşak doku problemlerinin giderilmesi. İmplantolojide ileri estetik ve periimplantitis tedavisinde rejeneratif yaklaşımlar konularına açıklık getirdi. DR. DT. AHMET KİĞILI Estetik ve prostetik diş hekimliği için yurt dışında eğitim çalışmalarını sürdüren Diş hekimi Dr. Ahmet Kiğılı, “Altı Üstü İmplant Üstü Protez” konulu sunumunda İmplant üstü protetik seçenekler ve sıkça yapılan hatalar. Simamte ile vida tutuculu protez restorasyonların uzun dönem sonuçları İmmediat yükleme, implant üstü hareketli, ve Hybrid protezler. Plandan finale implant üstü protetik planlamalar ve protetik bitime kadar geçen süre analizleri hakkında bilgi paylaşımda bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.