Adana’da trafik denetimlerinde 9 bin 760 sürücüye ceza
Adana İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2-8 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirdiği denetimlerde, trafikte tehlike oluşturan birçok kural ihlali tespit edildi. Makas atarak trafik güvenliğini tehlikeye atan 66 sürücüye, alkollü araç kullandığı belirlenen 64 kişiye ve kırmızı ışık ihlali yapan 864 sürücüye cezai işlem uygulandı.
Yaya geçidinde öncelik hakkını ihlal eden 103 sürücüye, kasksız motosiklet kullanan 2 bin 304 kişiye ve sürücü belgesi olmadan araç kullanan 511 kişiye de gerekli cezalar yazıldı.
Denetimlerde duraklama ve yasak park nedeniyle 957, drift atan ve abartı egzoz kullanan 22 sürücüye de işlem yapıldı. Seyir halinde cep telefonu ile konuştuğu belirlenen 929 kişi cezadan kaçamadı.
Hız sınırını aşarak radara yakalanan 1.740 sürücüye, korsan taşımacılık yaptığı tespit edilen 14 kişiye ve emniyet kemeri takmayan 202 sürücüye de cezai yaptırım uygulandı.
Ayrıca Karayolları Trafik Kanunu’nun çeşitli maddelerine aykırı davranan 1.984 sürücüye daha işlem yapıldı. Böylece toplamda 9 bin 760 ayrı trafik cezası uygulanmış oldu.
Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, trafik güvenliğini sağlamak adına denetimlerin aralıksız süreceğini vurguladı.