TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Adana Lezzet Festivali

İLKHABER-Gazetesi - Adana Lezzet Festivali haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Adana Lezzet Festivali haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Lezzet Treni Belemedik'e ulaştı Video Galeri

Lezzet Treni Belemedik'e ulaştı

CANSU ERSOY ADANA (İLKHABER) - 7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali etkinlikleri devam ediyor. Festival kapsamında her yıl düzenlenen Lezzet Treni yolculuğu bu sene de Adana'dan hareket ederek Beklemedik'e geldi. Trende Adana Valisi Yavuz Selim Köşger' de yer aldı. Köşger, Beklemedik için "Saklı kalmış bir güzellik, saklı bir cennet bahçesi" dedi. Lezzet Festivali kapsamında düzenlenen Lezzet Treni Adana'dan hareket ettikten ve Varda Köprüsü'ne de uğradıktan sonra Beklemedik'e geldi. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'in de katıldığı etkinlikte birçok basın mensubu yer aldı. "BEN DE BURAYA İLK DEFA GELİYORUM" Beklemedik'te düzenlenen kahvaltı etkinliğinde konuşan Vali Köşger, "Lezzet Treniyle Belemedik'e geldik. Burası saklı bir cennet bahçesi. Gözlerden uzak böyle huzurlu bir yer olması beni çok mutlu etti ve aynı zamanda da şaşırttı. Ben de buraya ilk defa geliyorum. Buradaki doğa, sıcak karşılama ve doğal ürünlerden oluşan kahvaltı bütün stresimizi aldı. Çok doğal bir ortam" diye bildirdi. "BURAYI GELİŞTİRMEK İÇİN BUNDAN SONRA BAŞKANIMIZIN YAPACAĞI PROJELERİ BİZ DE DESTEKLEYECEĞİZ" "Her şeyden önce burayı yapan, hayata geçiren belediye başkanımıza çok teşekkür ederim" diyen Vali Köşger konuşmasının devamında şunları söyledi: "Başkanımız buranın doğal özelliğini bozmadan kullanışlı hale getirmiş. Burayı geliştirmek için bundan sonra başkanımızın yapacağı projeleri biz de destekleyeceğiz. Beklemedik'i, bu güzel ortamı görmeye tüm Türkiye'yi davet ediyorum. Türkiye'de nice güzellikler var ve burası da onlardan birisi. Saklı kalmış bir güzellik." Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ' da Pozantı ve Belemedik hakkında bilgiler verdi. Sonrasında Bungalov Evleri gezen Vali Köşger ve Başkan Çay keyifli anlar yaşadı. Çay, Bungalovlarda türkü söyledi.

Kocaispir: 'Adana’nın lezzeti ve neşesi eşsizdir'" Haber

Kocaispir: 'Adana’nın lezzeti ve neşesi eşsizdir'"

NİLGÜN TAZE ADANA (İLKHABER) - 7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, 'Cumhuriyetin 100. Yılı' temasıyla Adana Valiliği ev sahipliğinde düzenlendi. Yerli ve yabancı yüzbinlerce misafiri ağırlayan festival, renkli etkinliklere sahne oldu. Festivalin destekçilerinden Yüreğir Belediyesi, hazırladığı stand ile büyük ilgi topladı. Ziyaretçilerin ilgi odağı olan Yüreğir Belediyesi standında, çay, kahve, kaynar, portakal suyu, patlamış mısır ve Aşçılık Kursu öğrencilerinin hazırladığı özenle yapılmış kekler gibi lezzetler ikram edildi. Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, festivalde Adana'nın eşsiz kültürünün, sanatının, yaşam biçiminin ve lezzetinin bir kez daha gözler önüne serildiğini belirtti. Kocaispir, "Adana’nın kültür ve sanata olan tutkusu, yaşam biçimi, lezzeti ve neşesi eşsizdir. Festivalimizde şehrimizde ağırladığımız misafirlerimiz buna bir kez daha şahitlik etmiş oldular. Bu yılda standımızın önü bayram yeri gibiydi. Bize gösterdikleri yoğun ilgi için tüm hemşerilerimize, uzaktan yakından gelen bütün ziyaretçilerimize teşekkür ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. Yüreğir Belediyesi standı, Adana lezzetlerini ve kültürünü ziyaretçilere tanıtarak festivalin renkli atmosferine katkı sağladı. Ziyaretçiler, Adana'nın zengin mutfağından gelen lezzetlerle unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Karalar, Adana Lezzet Festivali'nde üniversite kazanan öğrencilere kebap pişirdi Haber

Karalar, Adana Lezzet Festivali'nde üniversite kazanan öğrencilere kebap pişirdi

ADANA (İLKHABER) - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin son gününde Adana'da üniversite kazanan gençlere yönelik özel bir etkinlik düzenledi. Festival kapsamında mangal başına geçen Başkan Karalar, Adana'nın meşhur kebaplarını gençlere ikram etti. Adana'da üniversite eğitimi almaya gelen öğrencilerle bir araya gelen Başkan Karalar, gençlerle sohbet etti ve onlara lezzetli yemekler sundu. Başkan Karalar, festivalin son gününde gençlerin yanında olmanın önemine vurgu yaparak, "Geleceğin teminatı gençlerimizin her zaman yanındayız. 7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin son gününde, Adana üniversitelerini kazanarak kentimize gelen gençlerimiz için yemek düzenledik. Lezzetleri kadar misafirperverliğiyle de öne çıkan Adana'da üniversite okuyacak gençlerimize eğitim hayatlarında başarılar diliyorum." dedi. Başkan Karalar, Adana'nın meşhur kebaplarını gençlere sundu ve kendisi mangal başına geçerek öğrencilere kebap pişirdi. Bu özel etkinlikle gençlere Adana'nın geleneksel lezzetlerini tanıtmak ve onları ağırlamak isteyen Başkan Karalar, gençlerle keyifli bir sohbet de gerçekleştirdi. Adana'nın lezzetlerini tanıttığı gibi gençlere olan desteğini de gösteren Başkan Karalar, eğitim hayatları boyunca başarılar diledi ve festivalin son gününde güzel anılar biriktirilmesine katkı sağladı.

Aladağ eko turizmde hedef büyüttü: 1 milyon ziyaretçi bekleniyor Haber

Aladağ eko turizmde hedef büyüttü: 1 milyon ziyaretçi bekleniyor

Adana’da 7. Uluslararası Lezzet Festivali’ne Aladağ’ın doğasını ve endemik bitki çeşitliliği ön plana çıkaran konsept ile katılan Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, 15 bin nüfuslu ilçenin doğa, ekoloji ve spor dalları ile yıllık 500 bin ziyaretçi sayına ulaştığını ifade ederek hedeflerinin ilçede 1 milyon ziyaretçi olduğunu kaydetti. Akgedik, “Torosları Çukurova’ya getirdik. Artık Çukurova’yı oraya taşıyacağız. Kuzeyin tatlarını yerinde vatandaşlarımıza sunacağız. Bundan sonraki süreçte Çukurova’yı Toroslara taşıyacağız. Olmadı Adana’yı Aladağ’ımıza bağlarız. Aladağ dünyanın endemik türleri olan en önemli noktasından biri. Farklı rakımlar ve yüzde 80’i orman olan bir ilçe doğa turizmi ve doğa sporları ile değerlendirmeye çalışıyoruz. Yılda 500 bin ziyaretçiye ulaştık hedef bir milyon ziyaretçiye ulaşmak. Turizm alt yapısı güçlendikçe birçok turizm değeri ortaya çıktı. Gizlediğimiz hazineler var onları da yakında gün yüzüne çıkaracağız” diye konuştu. Aladağ’da ardıç ile sedir ağaçlarının sunduğunu şifayı pekmez ve şurup olarak hazırladıklarını kaydeden Aladağlı Ferdi Kaplan festivalde ilginin yoğun olduğunu kaydetti. Festivalde kara kazanda ardıç pekmezi hazırlayan Beyhan Tuğ ve eşi Hasan Tuğ, 1800 rakımda doğadan gelen şifalı lezzeti katılımcılara sunduklarını kaydederek festivalde Aladağ’a ilginin çok yoğun olduğunu kaydetti.

7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde Kozan’a büyük ilgi Haber

7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde Kozan’a büyük ilgi

Adana’da düzenlenen 7. Uluslararası Lezzet Festivali’nde yerini alan Kozan Belediyesi standı yöresel ürünler ile birlikte ilçe tarihi ve doğal güzelliklerini binlerce festival katılımcısına anlattı. Festivale katılan AK Parti Adana milletvekilleri Ahmet Zenbilci, Abdullah Doğru, Faruk Aytek Adana Valiliği ev sahipliğinde gerçekleşen ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerin ağırlandığı festivalin muhteşem bir ilgi gördüğünü aktardı. 3 günde milyonlarca yerli ve yabancı misafirin Adana’da ağırlandığının altını çizen AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, “Bir Adanalı olarak Adana lezzetlerini Adana dışından gelen lezzetleri ikram etmek büyük bir gurur ve keyif. Adana Valimize ve misafirlerimize teşekkür ediyoruz” dedi. Milletvekili Abdullah Doğru ise, Adana’nın ekonomik kalkınmasında önemli bir rol üstlenen bir festival olduğunu kaydederek, "İlimiz festival katılımcılarımız ile dolu dolu bir etkinlik gerçekleştiriyor. Adana tanıtımına çok ciddi bir katkı sunuyor. Adana kadim bir medeniyet şehri kebabımız meşhur ama tüm nimetlerin bahşedildiği bir şehir” diye konuştu. Milletvekili Faruk Aytek de, festivalde Adana kebabı ve şalgamının dışında tarihinin doğasının büyük ilgi gördüğünü aktardı. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kozan’da kadınların ürettiği ürünlerin ekonomiye bu festivaller ile kazandırıldığını kaydederek, "Kozan ve kuzey Adana’da üretilen yöresel lezzetlerin ekonomiye kazandırılmasının gururunu yaşıyoruz. Büyük ilgi var çok mutluyuz” dedi. Mersin’den ailesi ile gelen Alaaddin Şinay, festivalde lezzetleri çok güzel bulduklarını kaydederek bir Adana’nın lezzet çeşitliliğinin çok güzel olduğunu aktardı. Şeymanur Kılıç ise, Adanalı olduğu için gurur duyduğunu kaydederek festivalde çok eğlendiklerini kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.