#Adana Mali Müşavirler Odası Başkanı Levent Deniz

İLKHABER-Gazetesi - Adana Mali Müşavirler Odası Başkanı Levent Deniz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Adana Mali Müşavirler Odası Başkanı Levent Deniz haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana’da Mali Müşavirler Korosu dinleyicilere keyifli bir gece yaşattı başlıklar Haber

Adana’da Mali Müşavirler Korosu dinleyicilere keyifli bir gece yaşattı başlıklar

1-7 Mart Muhasebe Haftası etkinlikleri kapsamında, Adana Mali Müşavirler Odası bünyesinde faaliyet gösteren Türk Sanat Müziği Korosu, 5 Mart Perşembe akşamı Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda müzikseverlerle buluştu. Aylar süren hazırlıkların ardından sahneye çıkan koro, klasik Türk musikisinin seçkin eserleriyle salonu dolduran dinleyicilere unutulmaz bir müzik akşamı yaşattı. Koro, Kültür ve Sanat Komisyonu’nun aylar öncesinden başladığı hazırlıklarla sahneye çıktı. Gecede 21 kişiden oluşan koro ve koro üyeleri arasındaki solistler performans sergilerken, gecenin şefliğini Mehmet Turan Eren üstlendi, sunum ise Kübra Demir tarafından yapıldı. “SANAT ETKİNLİKLERİYLE MALİ MÜŞAVİRLER NEFES ALIYOR” Konserin açılışında konuşan Adana Mali Müşavirler Odası Başkanı Levent Deniz, etkinliğin Muhasebe Haftası programı kapsamında düzenlendiğini belirterek yoğun ve zaman zaman yorucu bir çalışma temposu içinde olan mali müşavirlerin bu tür kültür-sanat etkinlikleriyle nefes aldığını ifade etti. Levent Deniz, yaklaşık iki saat sürecek konserin hem meslektaşlar hem de sanatseverler için keyifli bir buluşma olacağını umduklarını söyledi. KLASİK TÜRK MÜZİĞİ ADANALILARA KEYİFLİ BİR GECE YAŞATTI İki bölümden oluşan konser programının ilk bölümünde hüzzam ve hüseyni makamında eserler seslendirilirken ikinci bölümde nihavent makamındaki seçkin şarkılar dinleyiciyle buluştu. “Hüzzam Peşrev” ile başlayan gece, Türk sanat müziğinin sevilen eserlerinden “Yemeni Bağlamış” ile sona erdi. Salon boyunca yükselen nağmeler, klasik Türk musikisinin zarif makamlarını bir kez daha dinleyicilerin gönlüne taşıdı. USTA SAZLARIN EŞLİĞİNDE Konserde udlarda Ercan Şen, Mehmet Kıyıcı, Muhterem Öğdey, Rahime Soy ve Sinan Kaya; neylerde Mustafa Akgül ve Hasan Tiyek; kanunda Olcay Ilgar ve Ali Kızılçay; kemanda Veysel Başözdeş, ritimde ise Mustafa Güngör yer aldı. KORODA 21 İSİM SAHNEDEYDİ Adana Mali Müşavirler Odası Türk Sanat Müziği Korosu’nda Arif Erağdıç, Ayhan Karadağlı, Berrin Coşar, Esra Gökçe, Esra Değirmenci, Fulya Karaca, Gül Gökyıldız, Gülistan Dişlen, İsa Ruhi Batmaz, Mahmut … gibi 21 isim sahne aldı ve izleyicilere keyifli bir müzik ziyafeti sundu.

Adana’da 1–7 Mart Muhasebe Haftası kutlandı Haber

Adana’da 1–7 Mart Muhasebe Haftası kutlandı

1–7 Mart Muhasebe Haftası kapsamında Adana Mali Müşavirler Odası, Atatürk Parkı’ndaki anıta çelenk sundu. Programa Adana Mali Müşavirler Odası Başkanı Levent Deniz, Adana Defterdarlığı yetkilileri ve çok sayıda mali müşavir katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Başkan Deniz, meslektaşları adına açıklama yaptı. Deniz, konuşmasında mali müşavirliğin sadece defter tutmakla sınırlı olmadığını vurgulayarak, “Mali müşavirlik, işletmelere rehberlik eden, kamu mali disiplinine katkı sağlayan ve şeffaflık ile güveni tesis eden stratejik bir meslektir. Ekonominin sağlıklı işlemesi, mali sistemin düzenli ve sürdürülebilir olması meslek mensuplarımızın özverili çalışmalarıyla mümkündür” ifadelerini kullandı. “ESNAF ODALARININ DEFTER TUTMA YETKİSİ MESLEK ALANIMIZI TARTIŞMALI HALE GETİRDİ” Levent Deniz, Vergi Usul Kanunu 586 No’lu Tebliğ ile esnaf odalarının defter tutma hizmetine girmesini eleştirdi. Deniz, “Meslek yasamızın açık hükümlerine rağmen cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile bu uygulama kanunlarda çiğnenerek hayata geçirildi” diyerek uygulamanın meslek yetki alanını tartışmalı hale getirdiğini belirtti. “EN DÜŞÜK BEYANNAME ÜCRETİ İLE MESLEK İTİBARI KORUNAMAZ” Bu süreçte mali müşavirlerin kendi paydaşı olarak düşündüğü yeminli mali müşavirlerin 3568 Sayılı Meslek Kanunu 49 No’lu Genel Tebliği ile karşı karşıya kaldığını söyleyen Levent Deniz, karşıt inceleme tutanakları, ceza uygulamaları ve 500 TL’lik düşük ücret uygulamasının mesleği küçülttüğünü ve itibarsızlaştırdığını ifade etti. Deniz, “Oysa en düşük beyanname damga vergisi bile 791 TL iken bu durum meslek değerimizi zedelemektedir” dedi. “GECESİ GÜNDÜZÜNE KARIŞMIŞ MESLEKTAŞLARIMIN HAFTASI KUTLU OLSUN” Konuşmasında mesleğin dijital dönüşümüne dikkat çeken Adana Mali Müşavirler Odası Başkanı Levent Deniz. Tabiri caiz ise, gecesi gündüzüne karışmış, sahipsiz, emektar ve yorgun meslektaşlarıma haftanız kutlu olsun diyorum” diyerek tamamladı. Konuşmasının sonunda mesleğe emek veren büyükleri saygıyla anan Deniz, fedakârca görev yapan tüm meslektaşlarını selamlayarak katılımcılara teşekkür etti ve saygılarını sundu.

Adana Mali Müşavirler Odası Başkanı Deniz: Mali müşavirler çözümün parçası olmalı Haber

Adana Mali Müşavirler Odası Başkanı Deniz: Mali müşavirler çözümün parçası olmalı

Adana Mali Müşavirler Odası Başkanı Levent Deniz, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın son dönemde uyguladığı yüksek cezalar ve yeni harç düzenlemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Son dönemde vergi gelirlerini artırmak, vergi adaletini sağlamak ve kayıt dışılığı azaltmak amacıyla yapay zekâ destekli denetim ve risk analizlerine hız verildiğini hatırlatan Deniz, bu teknolojik denetim uygulamalarının meslek mensuplarınca desteklendiğini vurguladı. “Mali müşavirlik mesleğinin kalitesi vergi adaletiyle yükselir” Levent Deniz, “Kayıt dışılığın azaltılması ve vergi adaletinin sağlanması, mali müşavirlik mesleğinin kalitesini de yükseltir. Fakat 2024 yılında yapılan değişikliklerle cezalar astronomik oranda artırılmıştır. Bu cezalar artık caydırıcı olmaktan çıkmış, meslektaşlarımızı cezalandırır hale gelmiştir” şeklinde konuştu. Özellikle e-defter beratlarının geç gönderilmesi gibi vergi etkisi olmayan teknik nedenlerle kesilen ölçüsüz cezaların, idare ile mali müşavirler arasındaki bağı zedelediğini belirten Deniz, yeni yasa tasarısında yer alan 4’üncü dönem geçici vergi beyannamesinin geri getirilmesi ve bazı serbest meslek erbaplarından yıllık harç alınması planlarının da meslek mensuplarının yükünü daha da artıracağına dikkat çekti. “Mali müşavirler çözümün parçası olmalı” Levent Deniz, “Eğer amaç gerçekten vergi adaletini sağlamak ve kayıt dışılığı azaltmaksa, mükelleflerin gönüllü uyumunu güçlendirecek adımlar atılmalıdır. Mali müşavirlerin katkısı bekleniyorsa, gerçekten paydaş olarak hareket edilmelidir. Vergi sisteminin sağlıklı işlemesi, mali müşavirlerin emeği ve katkısıyla mümkündür. Biz cezalandırılmak değil, çözümün bir parçası olmak istiyoruz. Kayıt dışılıkla mücadelede, vergi adaletinde ve gönüllü uyumun güçlendirilmesinde meslektaşlarımızın deneyiminden yararlanılmalıdır” diye ifade etti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.