TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Adana Orman Bölge Müdürlüğü

İLKHABER-Gazetesi - Adana Orman Bölge Müdürlüğü haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Adana Orman Bölge Müdürlüğü haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana'nın "bal tadında" ormanları Haber

Adana'nın "bal tadında" ormanları

Bal ormanları, doğal bal üretimi konusunda yegâne çözüm sunuyor. Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk sahasındaki “bal tadındaki ormanları” da, doğal bal üretiminde arıcılar için önemli alanları oluşturuyor. Arıcılığın geliştirilmesine yönelik ağaçlandırma, toprak muhafaza, erozyon kontrol ve rehabilitasyon gibi çalışmalarla bal özü taşıyan ağaç ile bitkilerin ekim ve dikimiyle oluşturulan sahalar, bal ormanı statüsü taşıyor. Ekosistemler için birçok önemli rol oynayan ve bir dizi fayda sağlayan bal ormanlarında genellikle arıcılık faaliyetleri gerçekleştirilirken, bu faaliyetlerin yönetimi ve bakımı gibi çeşitli işlemler yapılıyor. Arı kovanlarının yerleştirilmesi, arı kolonilerinin bakımı, bal hasadı, arı hastalıkları ve zararlılarla mücadeleler yapılan bal ormanları, doğal ekosistemi koruma sürdürülebilir arıcılık uygulamaları gibi faaliyetler, hem ekosistem hem de ekonomik açıdan sürdürülebilir bir arıcılık pratiği oluşturmaya büyük katkı sağlıyor. Sadece doğal çevre için değil, aynı zamanda insan toplumları için de hayati bir öneme sahip olan ve çeşitli bitki türlerine ev sahipliği yapan bal ormanları, Adana'da da çok sayıda yer alıyor. Adana Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasındaki merkez Sarıçam ilçesi, Aladağ, Ceyhan, Feke, Karaisalı, Kozan, Pozantı, Saimbeyli, Tufanbeyli ve İmamoğlu, ilçelerinde çok sayıda bal ormanı yer alıyor. Adana’nın bu ilçelerindeki bal ormanları, Akören Boztahta, Aladağ Yapraklı, Eğni, Akören Boztahta Topallı, Ceyhan, Bal Deresi, İnderesi, Oruçlu, Akkaya, Şaban Güneri, Dörtler, Hasandağı, Çatalan, Gedikli, Kozan, Aşçıbekirli, Belemedik, Saimbeyli, Saimbeyli, Şevketiye, Hanyeri, Gümülek ve Üçtepe Adana'nın bal ormanlarını oluşturuyor. Adana’nın 10 ilçesinde "bal tadında” bu bal ormanlarında, arıcılar, sağlıklı ve lezzetli bal üretimi gerçekleştiriyor. Osmaniye’nin bal ormanları Adana Orman Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluk sahasındaki Osmaniye genelinde de bal ormanları konusunda ciddi çalışmalar yapılıyor. Osmaniye’nin Bahçe, Düziçi, Kadirli merkez ve kırsalı ile  Sumbas ilçelerinde de Bahçe, Düldül Dağı, Haruniye, Kadirli, Akarca, Tehçi, Osmaniye Dereobası ve Akdam bal ormanları, sağlıklı bal üretimine katkı sağlarken bu ormanlarda yapılan faaliyetler doğal ekosistemlerin korunmasına ve biyoçeşitliliğin korunmasın önem teşkil ediyor. Bal ormanlarında üretilen ballar da genellikle doğal ve organik bir ortamda elde edilmesinden dolayı tüketiciler tarafından daha çok fazla tercih ediliyor.

Orman köylüsü, ORKÖY kredi desteği ile kalkındırılıyor Haber

Orman köylüsü, ORKÖY kredi desteği ile kalkındırılıyor

Adana Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, sorumluluk sahasındaki orman köylerinde vatandaşların refah seviyesini artırmak, sosyal ve ekonomik kalkınmalarına katkıda bulunmak amacıyla geçen yıl 112.380.000 TL ORKÖY kredi desteği sağlandı. Adana Orman Bölge Müdürlüğü, 2023 yılında sağladığı ORKÖY Kredi Destekleri ile orman köylüsünün ekonomik gelirinin artmasında önemli rol oynadı. ORKÖY kredileri ile orman köylüsünün yüzünü güldüren Adana Orman Bölge Müdürlüğü geçen yıl 148 aileye 81.400.000. TL traktör, 117 aileye 11.450.000 TL süt sığırcılığı, 41 aileye 5.210.000 TL süt koyunculuğu, 26 aileye tomruk çekme vinci, 156 aileye 2.400.000 TL motorlu testere, 12 aileye 960.000 TL fenni arıcılık, 1 aileye 600.000 TL tomruk soyma makinesi,  353 aileye 5.100.00 TL dam örtülüğü, 19 aileye 1.330.000 TL çatı tıpı GES, 63 aileye 550.000 TL güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi olmak üzere toplam 112.380.000 TL kredi desteği sağladı. Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, "Toplam 936 orman köylüsü ailemize sağlanan bu desteklerin yüzde 20'si hibe olup, 5-7 yılda faizsiz geri ödeme şeklinde oldu." dedi. Yılmaz, “Bakanlığımızın ve Orman Genel Müdürlüğümüzün destekleriyle her yıl arttırarak verdiğimiz ORKÖY Destek Kredilerinde gelir düzeyi düşük orman köylülerimizin yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefliyoruz. 2024 yılında da desteklerimizi arttırarak orman köylümüzün yanında olmaya devam edeceğiz. Devletimizin sağladığı imkânları ile Bakanlığımız ve Orman Genel Müdürlüğümüzün destekleriyle hizmet üretmeye kararlılıkla devam edeceğiz. ORKÖY kredilerinden yararlanan tüm köylülerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.