TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

# Adana Ticaret Borsası

İLKHABER-Gazetesi - Adana Ticaret Borsası haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Adana Ticaret Borsası haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana Ticaret Borsası, Tarsus Ticaret Borsası ile "Kardeş Ticaret Borsa" protokolü imzaladı Haber

Adana Ticaret Borsası, Tarsus Ticaret Borsası ile "Kardeş Ticaret Borsa" protokolü imzaladı

Adana Ticaret Borsası, işbirliği ve dayanışmayı artırmak amacıyla Tarsus Ticaret Borsası ile "Kardeş Ticaret Borsa" protokolü imzaladı. Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ve Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Teke'nin hazır bulunduğu imza töreninde, TOBB Oda Borsa Akreditasyon Sistemi kapsamında kıyaslama çalışması ve protokol imzalanarak birlikte çalışma kararı alındı. Başkan Şahin Bilgiç, törende yaptığı konuşmada, önceki "Kardeş Borsa" protokollerinin ardından Tarsus Ticaret Borsası ile de benzer bir anlaşma yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Bilgiç, birlikten kuvvet doğacağını vurgulayarak, "Bir elin nesi var, iki elin sesi var" sözünü hatırlattı ve işbirliğinin güçlerini birleştirerek başarıya ulaşacaklarına inandıklarını ifade etti. TOBB Oda Borsa Akreditasyon Sistemi kapsamında gerçekleştirilen kıyaslama çalışması ve imzalanan protokolün hayırlı olmasını dileyen Bilgiç, Adana'nın bereketli topraklarının daha da verimli hale getirilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Teke ise Adana Ticaret Borsası'na teşekkür ederek, "Bizler zaten kardeştik, ancak bugün bu kardeşliği daha resmi bir şekilde taçlandırıyoruz. Akreditasyon anlamında Türkiye'de birinciliğimizi sürdürme hedefindeyiz. Güçlü bir ekibimiz var. Temennimiz, sizlerin de birlikteliğiyle başarılı çalışmalarımızı çeşitlendireceğiz." dedi. İmza töreni, Adana ve Tarsus Ticaret Borsaları'nın daha güçlü bir işbirliği içerisinde olmalarını sağlayacak olan protokol ile son buldu. İki borsa, ekonomik ve insani ilişkileri güçlendirmeyi, hizmet ve kalite anlayışını paylaşmayı amaçlıyor. İki tarafın birbirleriyle daha sıkı işbirliği içinde olmaları, iletişimin güçlendirilmesi, ortak toplantılar ve faaliyetler düzenlenmesi hedefleniyor. Bu kapsamda imzalanan protokol, Adana ve Tarsus bölgelerinin tarım ve ticaret alanında daha etkili bir işbirliği yapmalarına olanak sağlayacak.

Bilgiç: "Deprem siyaset üstü bir konudur, dayanıklı kentler oluşturmalıyız" Haber

Bilgiç: "Deprem siyaset üstü bir konudur, dayanıklı kentler oluşturmalıyız"

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, 11 ilde etkili olan depremin yıldönümünde depremin siyaset üstü bir konu olduğunu belirterek Türkiye'nin dayanıklı kentlerle donatılması gerektiğini ifade etti. Bilgiç, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere dikkat çekerek, belediye başkanlarının öncelikli hedefinin depremden ders çıkarıp, dayanıklı kentler oluşturmak olması gerektiğini söyledi. Parti ayrımı yapmadan, seçilmiş tüm başkanların bu konuyu gündemlerinden asla çıkarmamaları gerektiğini vurgulayan Bilgiç, bu anlayışın ancak birlik beraberlik içinde siyaset üstü yaklaşımlarla gerçekleşebileceğini belirtti. Depremin siyaset üstü bir konu olduğunu vurgulayan Bilgiç, "Ülkenin buna ihtiyacı vardır. Allah böyle afetleri sadece ülkemizde değil, hiçbir yere göstermesin. Büyük geçmiş olsun. Aramızdan ayrılan canlarımızın mekânları cennet olsun. Geride kalanlara hayatlarına devam edecek gücü, kuvveti Allah versin." dedi. BİLGİÇ: İŞ DÜNYAMIZ HIZ KESMEDEN ÇALIŞIYOR ATB Başkanı Bilgiç, depremin ardından Adana'daki iş dünyasının da hız kesmeden çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, Adana'dan 9 firmanın TOBB'un 'En Hızlı Büyüyen İlk Yüz Şirket Sıralaması'nda yer aldığını ve bu başarının Adana ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını belirtti. Şahin Bilgiç'in açıklamalarının ardından, ATB Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Tezcan'ın firması birincilik elde ettiği için tebrik edildi. Tezcan, çalışmalarına devam edeceklerini ve Adana ekonomisine katma değer yaratmayı sürdüreceklerini dile getirdi. Adana Ticaret Borsası'nın gurur kaynağı olan başarılı firmalar arasında AFM Gıda Kimya İthalat İhracat Ticaret Ltd. Şti., Tezkim Tarımsal Sanayi Ticaret A.Ş. ve diğerleri yer aldı.

Karataş Belediye Başkanı, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç'i ziyaret etti Haber

Karataş Belediye Başkanı, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç'i ziyaret etti

Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ve yönetimini ziyaret ederek, gerçekleştirdikleri projeler ve iş birliği hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Topuz, Adana ve Karataş'a yönelik birçok projede Bilgiç'in desteklerini gördüklerini ifade etti. Topuz, beş yıllık görev süresi içinde Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ile birlikte çalışma fırsatı bulduklarını belirterek, "Tarla Balıkçılığı ve Sera OSB projelerinin hayata geçirilmesinde sizlerle birlikte çalışma fırsatı bulduk. Tecrübelerinizden yararlandık, yararlanıyoruz. Çok teşekkür ederiz. Bildiğiniz gibi Karataş’ı değiştirdik, güzelleştirdik ve geliştirmeye devam ediyoruz. İlçemizin büyük bir eksiği olan Kültür Merkezi ve Kütüphane binamızın alt yapı çalışmalarında sona geldik. Deniz ticareti ve taşımacılığa katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Yanlış avlanmaların önüne geçmeye çalıştık. Önümüzdeki süreçte yerini belirlediğimiz Düğün Salonu projesini oluşturduk. Karataş Merkezde 3 bin metre kare, Tuzla Merkezde 1.300 metrekare üzerine kurulan Kapalı Semt Pazarlarımızı hizmete açtık. Karataş’a yeni bir itibar oluşmasını sağlayacak 23 bin metre kare alana Küçük Sanayi Sitesi kurmak için esnaflarımızla bir araya geldik. Athena Magarsia Tapınağı'nın gün yüzüne çıkması için ilk kazmalar vuruldu. Kısmet olursa Karataş - Mağosa arası Deniz Otobüsü seferleri gibi dev projeleri yaşama geçirerek Karataş’ı şahlandıracağız. Sizi her zaman ilçemizde görmek istiyoruz, desteklerinizi bekliyoruz." dedi. Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ise ziyarette yaptığı konuşmada, Karataş'ın tarım açısından önemli bir bölge olduğunu belirterek, "Adana'nın tarımın başkenti olduğunu ancak önemli ürünlerin çoğunun da Karataş'ta yetiştiğini biliyoruz. Bu anlamda Karataş’ın konumu çok önemli. Karataş, denize açılan güzel ve şirin bir ilçe. Turizm açısından potansiyeli olan ve gelecek vaad eden güzel işlerin yapılacağı bir ilçe. Bir Belediye Başkanı olarak hizmetlerinizle iyi iz bırakıyorsunuz. Tarla Balıkçılığı ve Sera OSB'de beraber çalışıyoruz. Karataş için gayretleriniz güzel hizmetlerle taçlandı. Halkla bütünleşmeniz çok güzel. Biz Adana Ticaret Borsası yönetimi ve meclisi olarak ilimize, ilçelerimize hizmet eden, güzel projeler üreten tüm yerel yönetimlere desteğimiz tamdır." diye konuştu. Ziyarette Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Osman Bağış, YK Başkan Yardımcısı Sabahattin Yumuşak ve Genel Sekreter T. Gökhan Öztürk de hazır bulundu.

Adana Ticaret Borsası ile Aydın Ticaret Borsası kardeş borsa oldu Haber

Adana Ticaret Borsası ile Aydın Ticaret Borsası kardeş borsa oldu

Adana Ticaret Borsası (ATB) ile Aydın Ticaret Borsası (ATB) arasında imzalanan protokol, iki borsayı "Kardeş Ticaret Borsa" olarak bir araya getirdi. Protokol törenine Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ve Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur katıldı. Protokol imza töreninde konuşan ATB Başkanı Şahin Bilgiç, bu anlaşmanın amacının, iki ticaret borsası arasında iletişimi güçlendirmek, hizmet standartlarını iyileştirmek, ortak projeler geliştirmek ve diğer borsalara rol model olmak olduğunu belirtti. Bilgiç, ayrıca borsaların birlikteliğinin önemine vurgu yaparak, bu birlikteliğin bölgesel ticaretin gelişimine katkı sağlayacağını dile getirdi. Başkan Bilgiç, Adana Ticaret Borsası'nın gençleşmiş yapısı, geniş ürün yelpazesi ve yüksek işlem hacmiyle dikkat çektiğini ifade ederek, Aydın Ticaret Borsası'na bilgi birikimini aktarmanın yanı sıra karşılıklı destekle daha güçlü bir ticaret ortamı oluşturacaklarına inandığını belirtti. Protokolün süresiz olduğunu ifade eden Bilgiç, her iki borsanın birbirine katacağı farklı faaliyetlerin beklendiğini söyledi. Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur ise Adana Ticaret Borsası'nın gençleşmiş yapısını övdü. Çondur, Aydın Ticaret Borsası'nın özellikle incir, zeytin ve zeytinyağı sektöründe ağırlıklı üyelere sahip olduğunu belirterek, Adana ile kurulan bu kardeşlik bağının her iki borsanın üyelerine ve bölgelerine katma değer sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, Aydın Ticaret Borsası olarak geçtiğimiz yıl Ticaret Borsaları arasında ikinci olduğu "Akreditasyon Ödülleri"nde elde ettikleri başarıyı paylaştı. İmzalanan protokol ile Adana ve Aydın Ticaret Borsaları, ticaretin geliştirilmesi, bilgi paylaşımı, ortak projeler ve faaliyetler konusunda işbirliği yaparak birbirlerine destek olacaklarını taahhüt etti. İki borsa, bölgelerindeki ticaretin daha etkili ve verimli hale gelmesini amaçlayarak ticaret borsalarına örnek olmayı hedefliyor.

Kırsal Kalkınma kapsamında tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi anlatıldı Haber

Kırsal Kalkınma kapsamında tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi anlatıldı

Adana Ticaret Borsası ev sahipliğinde, Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak düzenlenen toplantıda, 'Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi' konusu masaya yatırıldı. Toplantıda tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi, kırsal kalkınma, su ve toprak gibi doğal kaynakların önemi vurgulandı. Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, toprak, tarım, gıda ve suyun insan sağlığı ve nesillerin yetişmesi açısından dünyanın en kıymetli hazineleri olduğunu belirtti. Pandemi, deprem ve savaşlar gibi zorlu deneyimlerin yaşandığı bir dönemde, tarımın ve gıda sektörünün öneminin her geçen gün arttığını ifade etti. Bilgiç, tarım ve gıda sektörlerinin geliştirilmesi, suyun verimli kullanımı ve kırsal gelir düzeyinin yükseltilmesi için yapılan yatırımların kritik olduğunu vurguladı. Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu ise Türk tarımını daha ileri götürme amacında olduklarını belirtti. Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi adına çeşitli hibe programlarını hayata geçirdiklerini ifade eden Kökçüoğlu, toprak ve su kaynaklarını koruma, sürdürülebilir üretim tekniklerini benimseme ve ekonomik kullanım konularında üreticilere destek olacaklarını söyledi. Toplantının devamında Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kırsal kalkınma destekleri kapsamında gerçekleştirilen projeler ve başvuru süreçleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Katılımcılara, tarıma dayalı ekonomik ve kırsal ekonomik altyapı faaliyetlerine yönelik yatırımlar ile bu yatırımların süreçlerini anlatan sunumlar yapıldı. Üretici örgütleri, kadınlar ve genç girişimcilerin öncelikli olarak destekleneceği belirtilirken, bu desteklerin Adana ve ülke tarımına, ekonomisine ve istihdamına olumlu katkı sağlaması hedeflendi.

ATB'nin "Cumhuriyet'in 100. yılı işlem hacmi hedefi" iki katına doğru ilerliyor Haber

ATB'nin "Cumhuriyet'in 100. yılı işlem hacmi hedefi" iki katına doğru ilerliyor

Adana Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç, 1913 yılında kurulan ve Türkiye’nin en eski ikinci borsası olan Adana Ticaret Borsası'nın (ATB) Cumhuriyet'in 100. yılı 25 milyar TL işlem hacmi hedefi'nin iki katına doğru ilerlediğini söyledi. "Modern ve Teknolojik Entegre Ticaret Borsası Kompleksi Projesi" ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 2019 yılında düzenlediği "Oda Borsalar Proje Yarışması"nda "Kurumsal Kapasite ve Altyapı Kategorisinde" 365 oda ve borsa arasında birinci olan Adana Ticaret Borsası, 110 yıldır ürettiği projeler ve faaliyetleriyle kentin tarım ve tarımsal sanayi sektörlerinde katma değer oluşturuyor. Ulusal Ajans, Çukurova Kalkınma Ajansı, Çukurova Üniversitesi, Birleşmiş Milletler ve diğer paydaşların katkıları ve iş birliğinde 14 ayrı proje yürüterek hem kent hem de bölge tarımı ve ticaretine katma değer oluşturan Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu, 2022-2026 görev dönemindeki hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Yeni borsa kompleksi, elektronik alım-satım salonu, yetkili sınıflandırıcı merkez ve beş adet şube laboratuvarı, 50 bin ton mısır ve buğday depolama kapasiteli lisanslı depolar, idari bina ve tüccar ofisleri ile üye ve üreticilere kaliteli hizmet sunan Adana Ticaret Borsası, bu sayede yıllık işlem hacmini her geçen gün daha ileri düzeye taşıyor. Önümüzdeki yıllarda 65 bin ton olan lisanslı depoların kapasitesini 115 bin ton seviyesine çıkaracak olan Adana Ticaret Borsası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç, ATB olarak ekonomideki yaşanan sıkıntılara rağmen bölge tarım ve ekonomisine hizmet etmeye, lokomotif olmaya devam ettiklerini söyledi. ATB'nin Cumhuriyetin 100. Yılı için belirlenen 25 milyar TL işlem hacmi hedefini neredeyse iki katına çıkaracak hale doğru ilerlediği bilgisi veren Bilgiç, "Bu başarı, Adana Ticaret Borsası Yönetimi, Meclis ve çalışanları olarak işlevimizi iyi bir şekilde yaptığımızı gösteriyor. Çünkü bu başarı hepimizin gayreti sonucu ortaya çıkıyor. Birlikteliğimiz olmasa başaramazdık. İnşallah 2024 yılı sağlık ve huzur içinde geçireceğimiz; Adana ekonomisine, Adana tarımına, Adana ticaretine Adana ticaret borsası olarak hep birlikte katkı sağlayacağımız bir yıl olur." dedi. Bağış’tan küresel iklim krizi vurgusu Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Osman Bağış da iklim değişikliğinin olumsuz sonuçlarına dair mesajlar verdi. Bağış, "Küresel sıcaklık 2011 ile 2020 yılları arasında 1,1 santigrat derece yükseldi. Bu durum,  yağışlarda azalma ve akarsularda kuraklık, suya ulaşımda rekabet ve tarımsal mahsulde azalma gibi olumsuzlukları beraberinde getiriyor. Ekonominin birçok sektörüne olumsuz yansıyacak bu durum tehlike sinyalleri veriyor. Bu tehlikeden korunmanın yolu da küresel iklim değişikliğine karşı alınan önlemlerin en iyi şekilde uygulanmasından geçiyor." diye konuştu.

"Suyumuzun kıymetini bilmeliyiz" Haber

"Suyumuzun kıymetini bilmeliyiz"

Bir süre önce göreve başlayan Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Adana Ticaret Borsası yönetimini ziyaretinde, suyun önemine dikkati çekerek kuraklıklara karşı suyun korunması gereken noktada olduğunu söyledi. Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti. Adana’nın büyük bir tarım kenti olduğunu, kendilerinin de görevleri gereği tarımsal üretim planlaması içerisinde oldukları belirten Kökçüoğlu, "Adana'nın tarımsal üretim planlaması kapsamında hem bu işin sanayisinde olan, hem ticaretini yapan, hem de üreten insanların görüşlerini ve beklentilerini alarak çalışmalar yapacağız." dedi. Suyun, tarımsal üretim aşamasındaki önemine değinen ve hiçbir kaynağın sınırsız olmadığının altını çizen Kökçüoğlu, şunları kaydetti: "Adana su zengini olan bir il olsa da kuraklıklar yaşanabiliyor. Suyumuzun kıymetini bilmeliyiz. 'Sudan ucuz' tabiri de bugün değişmiş durumda. Su, artık değerliliği ve zorunluluğu ifade etmektedir ve korunması gereken noktadadır. Artık suyu nasıl verimli kullanmalıyız, tasarruflu olmalıyız. Suyu korumaya çalışırken mevcut toprağı da koruma konusunda çaba göstermeliyiz." Kökçüoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak Türkiye genelinde verilen tarımsal desteklemeler, hibe programları, yatırımcılara yönelik desteklerin dışında, Adana kırsalında da İPART projelerinin olduğunu ifade etti. Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç de şöyle konuştu: "Yıllardan beri her toplantıda tarımsal üretimde planlamanın önemine değiniyorum. Günümüzde artık geç kalınmış olsada bir an önce planlı üretime geçmek lazım. Çukurova tarımın en önemli merkezidir. Tarımda, hayvancılıkta ve bunlarla ilgili tüm konularda atılacak iyi adımlar Çukurova için önemli faydalar sağlayacaktır. Ayrıca ifade etmek isterim ki su hayattır. Kaynaklarımızın kıymetini bilmeli, her türlü tüketimde israfın önüne geçmeliyiz.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.