TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#adanabüyükşehirbelediyesi

İLKHABER-Gazetesi - adanabüyükşehirbelediyesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, adanabüyükşehirbelediyesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Karşıyaka derneklerinden başkan Karalar’a ziyaret Haber

Karşıyaka derneklerinden başkan Karalar’a ziyaret

ADANA (İLKHABER) - Adana Yüreğir’de bulanan 14 dernek başkanı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundular. Dernekleri temsilen konuşan Mustafa Kökesmer, 14 derneğin bir araya gelerek federasyon olma yolunda ilk adımları attıklarını, federasyon olmalarının halka hizmet açısından daha faydalı olacağını söyledi. Federasyonun adının Karşıyaka Dernekler Federasyon’u olacağını belirten Mustafa Kökesmer, “Başkan Karaların STK’lara verdiği değeri biliyoruz ve takdir ediyoruz. Bu nedenle Başkan Karalar ile federasyonlaşma konusunda görüş alışverişinde bulunmaya geldik. Federasyonun temel ilkesi üye dernekler ve bu derneklere üye bireyler arasında var olan dayanışmayı en üst seviyeye çıkartmaktır, kesinlikle bireysellikten uzak durulacak ve özel amaçlı kişisel çıkarlar gözetilmeyecektir” dedi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek bugüne kadar halktan yana olan her türlü dayanışmanın yanında olduklarını, bundan sonra da halk yararına olan girişimleri desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Ziyarette Adana Büyükşehir Belediyesi Genel sekreteri Ergül Halisçelik, Havutlu Derneği Başkanı Eyüp Kazan, Gün-Der Başkanı Mustafa Kökesmer, Dr. Sait Renklioğlu, Ali Sırlıbaş, Acımışlar Dernek Başkanı Melih Acımış ve Başkan Yardımcısı Zeki Acımış, Seyhan Mahallesi Derneği Başkanı Muhtar Ersen Bahçeci, Zamlutlar Dernek Başkanı Özcan Kayas, Başkan Yardımcısı Selahattin Öztemiz, Cumhuriyet Mahallesi Derneği Başkanı İbrahim Kurt, Akdeniz Mahallesi Dernek Başkanı Kamil Sakar, Alihocalı Dernek Başkanı Ahmet Ortatepe, Mavruklar Dernek Başkanı Gazi Mavruk, Başkan Yardımcısı Önder Mavruk, Cavlaklar Dernek Başkanı Yunus Cavlak, Güneşli Mahallesi Dernek Başkanı Nasrettin Doğal, Başkan Yardımcısı Metin Mönür, Karşıyaka Kültür Derneği Başkanı Çetin Ilışkan, Başkan Yardımcısı Serdar Elmakökü, Mansurzade Dernek Başkanı Ahmet Cavlak, Paşagiller Dernek Başkanı Ali Rıdvan Özelsancak  ve Varkallar Dernek Başkanı İbrahim Varkal yer aldı.

Karalar: Borçlanmayı  kendim için istemedim Haber

Karalar: Borçlanmayı kendim için istemedim

Bayram BULUT Başkan Karalar’ın seçimden önce istediği borçlanma yetkisi Meclis tarafından reddelmişti. Ret oyu alan borçlanma konusu bu ay içinde yapılacak olan oturumun 34. maddesinde yeniden gündeme alındı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ret oyu alan borçlanma konusuyla ilgili muhabirimizin sorularını yanıtladı. Başkan Karalar, borçlanmayı EYT’den emekli olan kişilerin tazminatları ve deprem tazminatları ile otobüs alımında kullanmak için istediklerini, kendisi için istemediğini kaydetti. ADANA (İLKHABER) - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, meclisten istediği borçlanmayı EYT’liler ve deprem tazminatlarını ödemek için istediğini söyledi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın seçimden önce istediği borçlanma komisyonda görüşüldü. Meclis komisyonunda ret oyu alan borçlanma konusu Haziran ayı oturumlarında 34. Madde olarak gündeme alındı. Meclis görüşmeleri devam ederken, komisyonda ret oyu alan borçlanma ile ilgili Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar muhabirimizin sorularını yanıtladı. Karalar, borçlanmayı EYT’den emekli olan kişilerin tazminatları ve deprem tazminatları ile otobüs alımında kullanmak için istediklerini söyledi. Kendilerine saray yaptırmak için borçlanma istemediklerini dile getiren Karalar, gerekli olan ödemelerin yapılması için bu borçlanmanın şart olduğunu vurguladı. EYT’den yararlanarak emekli olan çalışanlar ve diğer tazminatların 400 milyona yakın olduğunu aktaran Başkan Karalar, “Biz borçlanmayı boş yere istemiyoruz. 400 milyon civarında işçinin tazminatı ve deprem tazminatı diye bizim üzerimizde olan 100 milyonun üzerinde bir borç var. Hükümet bu parayı verin diyor ama biz nasıl vereceğiz bilmiyoruz. Belediyeler fabrika değil. Devletten aldığı parayla belediye bu işi yapıyor” dedi. İşçinin tazminatını ödemek için borçlanmanın gerektiğini dile getiren Karalar, “Dolayısıyla böyle bir sıkıntı var. Biz de en azından işçinin tazminatına EYT'den 200-250 milyon tazminat var. 100 milyon küsürde deprem tazminatı var. En azından işçinin alacağını verin dedik. Ayrıca bir 50 tane daha otobüs alalım, çünkü otobüs fiyatları artacak, fiyatlar fahiş seviyelere çıkacaktır dedik. Dolar artıyor ben bu borçlanmayı seçimden önce istedim ama yapamadık” diye konuştu. Belediyeye geçtiğimiz aylarda kazandırdığı otobüsleri 2 milyona aldığını şuanda ise fiyatlarının 4 milyona çıktığını vurgulayan Karalar, “EURO, Dolar artmadan 50 tane daha otobüs olmak istedim. Borçlanmayı istediğimde 3 milyondu otobüs fiyatları. Otobüs fiyatları kurun yükselmesiyle 5 milyon olacak dedim. 3 milyona alsaydım o zaman kötü mü olurdu. Ben 200'e yakın iş makinesi almışım. 81 otobüs almışım. Tek kuruş borçlanmadan bunları yaptım. Otobüsün bir tanesini 2 milyona aldım. Şimdi otobüs 4 milyon olmuş 2 katına çıkmış. Fiyat daha da çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Zeydan Karalar:'' Biz seçime gitmiyoruz, Mültecilerle ilgili karar vereye gidiyoruz'' Haber

Zeydan Karalar:'' Biz seçime gitmiyoruz, Mültecilerle ilgili karar vereye gidiyoruz''

Sare Aliye Akçay- İbrahim Baysal Seçimin ikinci turunda çalışmalarına ara vermeden devam eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar bir televizyon kanalında gazetecilerin sorularını cevapladı. Gündeminde yine Adana’nın uyuşturucu sorunu ve mülteci sorunu vardı. Hükümete gelecekleri takdirde bu iki sorunu çözeceklerine dair sözlerinin üzerinde durdu. Şimdi Karadeniz düşünsün Karadeniz’e mülteci yerleştirecekler iddiası için Zeydan Karalar: ‘’ Karadeniz’in büyük çoğunluğu Ak Parti destekçisi şimdi onlar düşünsün. Ya celladımıza aşığız ya da görmek istemiyoruz, uyuşturucu illetinden daha büyük sorunumuz olan mülteci sorunumuz var. İnsani koşullarda barınma imkanı sağlanarak göndereceğiz onları. Şehitlerimizin, gazilerimizin, Mustafa Kemal Atatürk’ün kemikleri sızlar. Mülteciler gidecek herkes için hayırlısı bu olmalı.’’ yanıtını verdi. Diyaneti biz kurduk, niye kapatalım Montajlı videolar hakkında konuşan Karalar: ‘’ Burası muz cumhuriyeti değil günlerdir montajlı videoyla propaganda yapılıyor sonrada montaj olduğu kabul ediliyor. Bize oy vermeyi düşünüp sonradan vazgeçen insanlar terörle ilgili oluşturdukları algıya inandıkları için vermediler. Camileri kapatacaklar, başörtüsünü yasaklayacaklar gibi gerçekle ilgisi olmayan iddiaları vatandaşa inandırmaya çalışıyorlar. Kaldı ki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu BaBala Tv’de konuşurken bir kabahatimiz olduğunu ama bunun 12 Eylül’ün kabahati olduğunu söyledi. Daha sonra bu konunun çözülmesiyle ilgili adım atanda Kemal Kılıçdaroğlu ama bunu uzun yıllar kullanan Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmuştur. Diyaneti kuranda Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur kurduğumuz kurumu nasıl kapatalım. ‘’dedi. Yatağa aç giren çocuk olmayacak İktidara geldikleri takdirde sosyal yardımların kesileceğini düşünen vatandaşların olduğunu söyleyen Zeydan Karalar:’’ Milyonlarca vatandaş devletin maaşıyla geçiniyor. Dul maaşı, yaşlılık maaşı vs. CHP gelirse kesileceğine inandırmışlar. Aksine üç kat arttırma planımız var, israftan kısıp vatandaşa vereceğiz yatağa aç giren çocuk olmayacak.’’ ifadelerini kullandı. Hukuk ne derse o Selahattin Demirtaş’ın mahkumiyetine son verileceğine dair söylentilere ise Karalar: ‘’ Hukuk ne derse o olmalı. Bu kararı hukuk verebilir. Hukuk üstünlüğü olan bir devlet kurmak istiyoruz bu devlet bakanlarının alacağı bir karar olamamalı.’’ dedi. Biz seçime gitmiyoruz, Mültecilerle ilgili karar vereye gidiyoruz Son olarak Pazar günü olacak seçim ile ilgili konuşan Karalar: ‘‘Dünyanın en hakkaniyetsiz seçimine gidiyoruz, biz seçime gitmiyoruz mültecilerle ilgili karar vermeye gidiyoruz. Ya Atatürk’ün kurduğu güzelim kurumların içini boşaltacağız ya da hakkaniyet içeren kul hakkı yemeyen yandaş değil vatandaşın hakkını savunan bir ülke olacağız.’’ Diye konuşmasını sonlandırdı.

KARALAR: ''Kemal Kılıçdaroğlu’na oy çıkan mahallelerde geçersiz sayılan oy oranı çok fazla'' Haber

KARALAR: ''Kemal Kılıçdaroğlu’na oy çıkan mahallelerde geçersiz sayılan oy oranı çok fazla''

Aydın Gökçeoğlu İLKHABER- Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar ikinci tur seçim çalışmalarına devam ediyor. Bir televizyon kanalına konuk olan Karalar gazetecilerin sorularını cevapladı. Atatürk’ün mirasına sahip çıkan biziz Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)’ne olmadık iftiralar atıldığını ve vatandaşların beynini yıkandığını iddia eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ‘’Hiç olmadık iftiralar attılar sosyal yardımların kaldırılacağını, camilerin kapatılacağını, Abdullah Öcalan’ın bırakılacağı gibi hiç olmayacak şeyler söylediler. Türkiye kolay kurulmadı terörle ilgili bir hassasiyeti var vatandaşın, dolayısıyla bundan etkilendi. Atatürk’ün mirasına sahip çıkan biziz. Bütün ulusal bayramları biz kutluyor en fazla önemi Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz veriyoruz. Bu yönümüzü kaybetmemek için herkesin dikkatli olması gerekiyor. Dolayısıyla ben böyle bir şeyi kabul etmiyorum.  AFAD neden un dağıtıyor afet bölgesinde afet zamanında yardım etmek için var olan bir kurum seçim arifesinde neden un dağıtır. Bunları yapanların bize laf söyleme hakları yok. ‘’dedi. Kemal Kılıçdaroğlu’na oy çıkan mahallelerde geçersiz sayılan oy oranı çok fazla Deprem bölgesinde oy oranının Ak Partiye yönelik artması ile ilgili açıklamalarda bulunan Karalar ‘’Urfa ve Muş çok incelenmesi gereken iller. Bazı illerde oy kullanma oranı düşük bunlar incelenmesi gereken iller. Hatay’da 50 binin üzerinde ölüm oranı var yaklaşık 300 bin insanın da Antakya’yı terk ettiği söyleniyor. Şimdi bu tabloda diğer seçimlerden çıkan sonuç gibi bir sonuç beklemek çok mümkün olmayacaktır. Bizim artık daha dikkatli olmamız gerekiyor. Sandık müşahitlerinin işlerini çok iyi yapması gerekiyor. Oy kullanmaya gelen insanın kimlik bilgileriyle uyuştuğuna dikkat edilmesi gerekiyor. Feke tapan da çok fazla geçersiz oy çıktı. Yasalarda oyunuzu net bir şekilde belli ediyorsa mühür o oy geçerli sayılır fakat çok az taşan oyları bile geçersiz saymışlar. Akkapı Mahallesinde tamamı Kemal Kılıçdaroğlu’na ait olan 87 adet oy var. Burada çıkan sonuç Kemal Kılıçdaroğlu’na oy çıkan mahallelerde geçersiz sayılan oy oranı çok fazla. Dolayısıyla gelecek seçimde tekrar aynı sorunların yaşamaması için bize büyük görev düşüyor. ’’ifadelerini kullandı. A haberde muhabirin oy kullanan Arap bir vatandaşa mikrofon uzatması ile ilgili konuşan Karalar ‘’Ne acı ki Türkçe bilmeyen insanlar bu ülkenin kaderini belirleyecek. Adam Türkçe bilmiyor benim geleceğim ile alakalı karar veriyor. ‘’dedi.

Uçar: Maaşların netleri brütten fazla yazılmış Haber

Uçar: Maaşların netleri brütten fazla yazılmış

Bayram BULUT – Abdurrahim SAĞ ADANA (İLKHABER) - Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin MHP’li Meclis Üyesi Şehmuz Uçar, belediyenin bazı birimlerinde ki çalışanların maaşlarına baktığında net ücretin, brütten fazla olduğunu belirterek, konunun incelenmesi gerektiği belirtti. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı 3. Birleşimine ait gündem maddeleri görüşüldü. Meclis 1. Başkan Vekili Mustafa Akgedik başkanlığına toplanan oturumda ek gündem maddeleri ele alındı. Gündem maddelerine geçilmeden önce MHP’li Meclis üyesi Şehmus Uçar, Adana Büyükşehir Belediyesi encümenin bilboard ihalesi yaptığını, muammen bedeli 10 milyon 50 bin lira olan ihaleyi 15 milyon 750 bin lira gibi bir bedelle ihaleye verdiğini ve Adana Büyükşehir Belediyesi’ne gelir elde ettiklerinin herkesin bildiğini söyledi. Uçar, bu rakamlardan yola çıkıldığı taktirde yaklaşık 2.5 yıldır bu ihaleler yapılmadığını ve belediyenin yaklaşık 40 milyon zarara uğratıldığını iddia etti. Uçar,  “Kendilerinin 26.04.2023 tarihinde encümence verilen kararlar, bürokrat ve meclis üyesi arkadaşlarımızın oy birliğiyle karar verdiği ihalenin sonucu ne oldu diye merak ediyoruz. Firma belediyeye ödeme yapılmış mı? Yerler kendilerine teslim edilmiş mi? Yoksa hali hazırda aynı bilboardlar başkaları tarafından kullanılmış mı? Bunun yanıtını istiyoruz” dedi. Tarihte hiçbir rakamın brüt ücretten fazla olmadığını savunan Uçar, “Ama Adana Büyükşehir Belediyesi belgeleri incelediğimizde, bazı birimlerden maaşlarını alan arkadaşlarımızın netleri brütlerden daha fazla olduğu görülmüştür. Tarihte hiçbir zaman net rakam brütten fazla olmamıştır. Bu konuyla ilgili Adana Büyükşehir Belediye Başkanının bilgisi var mı? Bürokratların bilgisi var mı? Çünkü brüt netten fazla olması gerekirken, net brütten fazla oluyor. O insanların maaşlarında bir eksilme oluyor. Bununla ilgili ciddi bir araştırma yapılmalı. Aksi takdirde yargı yoluna başvuracağız” diye konuştu. Banka promosyonları ve ikramiyelerle ilgili konuşan Uçar,  EYT ve normal yaşlarda emekli olanların tazminatlarının geç ödendiğini ve bu konuda mağduriyetlerin yaşanmaması için hızlı bir şekilde ödenmesi gerektiğini belirtti. Serdar Seyhan, Şehmus Uçar’ın konuşması üzerine, “Tabi ki encümende yaşanan olaylar encümendeki arkadaşlarımızın bilgisi dahilinde gerçekleşen olaylar. Bir sıkıntı varsa, meclisimizden görev almış meclis üyesi arkadaşlarımız vardır. Onlar bu işin takibini yaparlar. Kesin hesapta çalışanların net ve brütte yaşanan bir eksiklikten söz etti arkadaşımız. Kendisinin de söylediği gibi netin brütten fazla olması mantıken de mümkün değil. Sehven yazılmış bir yazım hatası olabilir. Bunun şimdiden yargı yoluna gidilmesi gibi cümleleri yadırgadım açıkçası. İlgili arkadaşlar gerekli incelemeyi yaparlar” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündem maddeleri yapılan görüşmelerde ilgili karara bağlandı.  Bir sonraki meclis oturumunun 11 Mayıs Perşembe günü saat 14:00’da yapılmasına karar verildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve IOM İşbirliğinde Çilek Hasadı Etkinliği gerçekleştirildi Haber

Adana Büyükşehir Belediyesi ve IOM İşbirliğinde Çilek Hasadı Etkinliği gerçekleştirildi

ADANA(İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü ile Uluslararası Göç Örgütü (IOM) iş birliğinde icra edilen “Doğada İyi Oluşu Destekleme” temalı “Çilek Hasadı” gezisi yapıldı. Etkinliğe Hatay ve Adıyaman’dan gelerek Adana’daki mahalle merkezlerinde barınan depremzede ailelerin yanı sıra, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından psikososyal destek verilen kadınlar ile göçmen kadınların dâhil edilmesiyle birlikte, sosyal uyum ve karşılıklı iletişim boyutu desteklenerek toplam 75 kadın bir araya geldi. Göçmen Koordinasyon ve Uyum Merkezi ile Adana Büyükşehir Belediyesi önünden servis araçlarıyla alınan etkinlik gruplarının Sarıçam’da bulunan çilek tarlalarına ulaşımı sağlandı. Etkinlik alanında depremzede, göçmen ve yerel gruplardan oluşan kadınlar bir arada, doğanın içinde, kendi elleriyle çilek toplamanın ayrıcalığını yaşarken, tanışma, kaynaşma, sosyalleşme fırsatları oluştu. Etkinliğe katılım sağlayan faydalanıcılara reçel yapabilmeleri için; sepet, toz şeker, kavanozdan oluşan malzemeler hediye edildi. SOSYAL UYUM AMAÇLI YENİ ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nca yürütülen psikososyal destek faaliyetlerimizin yanı sıra Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü ile IOM iş birliğinde dezavantajlı yerel ve göçmen gruplara yönelik olarak düzenlenen sosyal uyumun desteklenmesi etkinliklerinin düzenlenmesine devam edileceği açıklandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.