TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Afşin

İLKHABER-Gazetesi - Afşin haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Afşin haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Konteyner kentlerde açılan el sanatları kursları depremzede kadınlara terapi oluyor Haber

Konteyner kentlerde açılan el sanatları kursları depremzede kadınlara terapi oluyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından Afşin'de kurulan ve 3 bin 940 afetzedeye ev sahipliği yapan Çekmeköy Belediyesi ve Fidanlık konteyner kentlerinde açılan giyim, nakış, el sanatları, kuaförlük ve müzik kurslarına katılan afetzede kadınlar hem zamanlarını değerlendiriyor hem de depremin bıraktığı izleri silmeye çalışıyor. İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Tarkan Koç, hayata geçirilen kurslarla afetzedelerin, depremin olumsuz etkilerinden uzaklaştığını söyledi. Depremin hemen ardından kurulan çadır kentlerde değişik kurslar açtıklarını anlatan Koç, sonrasında kursların konteyner kentlere taşındığını anlatarak "Kursiyerlerimizin gerçekten de bu tarz etkinliklere ihtiyaçları var, depremden psikolojik olarak çok etkilendiler. Deprem nedeniyle evlerini, mahalle ortamını kaybeden kadınlar, el sanatları kurslarında hem psikolojik olarak rahatlıyor hem de kendileri için ürünler tasarlıyor." dedi. Tarkan Koç, hedeflerinin, kadınların boş zamanlarını değerlendirerek kendilerini rahat hissetmelerini sağlamak olduğunu belirterek "Konteyner kentlerimizde giyim, nakış, el sanatları, kuaförlük ve müzik kursları açtık. Çocuklar, gençler ve kadınlar için açılan kurslarımıza ilgi yoğun oldu. Konteyner kent dışında depremden etkilenen mahallelerimizde de açtığımız kurlarımız faaliyetlerine devam ediyor." diye konuştu. Çekmeköy Belediyesi Konteyner Kenti'ndeki nakış kursunda usta öğreticilik yapan Rabia Akyar da kursların, özellikle kadınların psikolojisinin düzelmesinde önemli rol oynadığını ifade etti. Kuaförlük kursu usta öğreticisi Fatma Özdemir ise açılan kursta kursiyerlerin el becerilerini geliştirdiklerini belirterek konteyner kentteki kadınlara bakım gibi hizmetler de verdiklerini kaydetti. Kursiyerlerden Elif Palta, belgesini aldıktan sonra kuaförlük yapmayı ve kendi iş yerinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz hizmet vermeyi hedeflediğini dile getirdi.

Afşin'deki "1. Akdeniz Bienali"nin resim sergisi sona erdi Haber

Afşin'deki "1. Akdeniz Bienali"nin resim sergisi sona erdi

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde, "1. Akdeniz Bienali" kapsamında açılan resim sergisi sona erdi. Çukurova Çağdaş Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından, Kahramanmaraş Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Afşin Belediyesi, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odasının destekleriyle 17 Ekim'de kapılarını açan sergiyi 6 haftada yaklaşık 5 bin ziyaretçi gezdi. Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, gazetecilere, kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapıyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Etkinliğin, 6 Şubat depremleri sonrası yaşanan travmanın atlatılması noktasında vatandaşa iyi geldiğini aktaran Güven, Çukurova Çağdaş Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından 2024 yılında düzenlenmesi planlanan müzik bienaline de ev sahipliği yapmak istediklerini sözlerine ekledi. Vakfın resim sergisi etkinlik temsilcisi Serpil Donbaloğlu da "1. Akdeniz Bienali" kapsamında 8 ayrı şehirde ayrı ayrı etkinlik düzenlendiğini belirterek, kültür ve sanat etkinlikleriyle, bölgenin tanınırlığını arttırmak istediklerini söyledi. Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde açılan sergiyi yaklaşık 5 bin kişinin ziyaret ettiğini hatırlatan Donbaloğlu, "Resim sergimizde dünyaca tanınmış sanatçılar, yerel sanatçılar ve genç sanatçılarımızın eserleri yer aldı. Hem maddi anlamda hem manevi anlamda zengin bir sunu hazırladık. Depremi yaşayan bir bölge olmamıza rağmen çok sayıda sanat severi ağırladık. Sergimizi düzenlememizde emekleri bulunan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kahramanmaraş'ta "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında evlerin yapımı sürüyor Haber

Kahramanmaraş'ta "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında evlerin yapımı sürüyor

"Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında sağlanan hibe ve kredi destekleriyle konutların inşası sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca depremlerden etkilenen 11 ilin ayağa kaldırılması ve afetzedelerin evlerine kavuşmaları adına hayata geçirilen proje kapsamında, Afşin ilçesine bağlı Nadır Mahallesi'nde bir köy evinin temeli atıldı. Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, depremlerin ardından başlatılan "Yerinde Dönüşüm Projesi"nin, depremzedelerin evlerine kavuşması için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. İlçe merkezi ve kırsal mahallelerde depreme dayanıklı konutlar oluşturmaya devam ettiklerini belirten Güven, şunları kaydetti: "Devletimizin 750 bin lira hibe, 750 bin lira kredi ve 190 bin lira proje desteğiyle birlikte inşaata başlandı. Devletimiz hızlıca ayağa kalkmamız için elinden gelen her şeyi yapıyor. Yerinde Dönüşüm Projesi'nden faydalanmak isteyen vatandaşlarımıza belediye olarak elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Belediyemizden ruhsatını alan vatandaşlarımız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüzde sözleşmesini imzalamasının ardından evraklar Bakanlığımıza gidiyor ve birkaç gün içerisinde inşa çalışmaları başlıyor."

Kahramanmaraş'ta "Yerinde Dönüşüm Projesi"nin ilk temeli atıldı Haber

Kahramanmaraş'ta "Yerinde Dönüşüm Projesi"nin ilk temeli atıldı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen 11 ilin hızla ayağa kaldırılması ve afetzedelerin evlerine kavuşmaları için hayata geçirilen Yerinde Dönüşüm Projesi'nin Kahramanmaraş'taki ilk temeli Afşin ilçesinde atıldı. 6 Şubat'taki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta kalıcı konutların yapımı hızla devam ederken bazı depremzedeler ise evlerinin yerinde yapılması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne bağlı Yapım ve Dönüşüm Ofislerine müracaat ediyor. Bu kapsamda depremlerde evi yıkılan daha sonra Yerinde Dönüşüm Projesi'ne müracaat eden Rabia Akyar'ın Efsun Turan Mahallesi'ndeki evinin yapılması için başlatılan inşaat çalışmalarında ilk harç döküldü. İnşaat çalışmalarını inceleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Osman Arısal, AA muhabirine, 6 Şubat depreminin fiziksel etkilerini ortadan kaldırmak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Müracaat sahiplerinden olumlu dönüş aldıklarını aktaran Arısal, kentte ruhsat başvurusunda bulunulnan ve süreçleri devam eden dosyaların olduğunu belirtti. Kahramanmaraş'ta proje kapsamındaki ilk temeli attıklarını dile getiren Arısal, orta ve üzeri hasarı olan bütün hak sahiplerinin e-Devlet üzerinden projeye başvurabileceğini, işlem sürecinde paydaşlarla depremzedelerin işlerini kolaylaştırma noktasında gayret gösterdiklerini söyledi. Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven de projeye başvuranların ruhsatlarını hızlıca vererek kenti yeniden ayağa kaldıracaklarını ifade etti. Depremzede Rabia Akyar ise evine yeniden kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.