TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Afşin Belediyesi

İLKHABER-Gazetesi - Afşin Belediyesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Afşin Belediyesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kahramanmaraş'ta "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında evlerin yapımı sürüyor Haber

Kahramanmaraş'ta "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında evlerin yapımı sürüyor

"Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında sağlanan hibe ve kredi destekleriyle konutların inşası sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca depremlerden etkilenen 11 ilin ayağa kaldırılması ve afetzedelerin evlerine kavuşmaları adına hayata geçirilen proje kapsamında, Afşin ilçesine bağlı Nadır Mahallesi'nde bir köy evinin temeli atıldı. Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, depremlerin ardından başlatılan "Yerinde Dönüşüm Projesi"nin, depremzedelerin evlerine kavuşması için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. İlçe merkezi ve kırsal mahallelerde depreme dayanıklı konutlar oluşturmaya devam ettiklerini belirten Güven, şunları kaydetti: "Devletimizin 750 bin lira hibe, 750 bin lira kredi ve 190 bin lira proje desteğiyle birlikte inşaata başlandı. Devletimiz hızlıca ayağa kalkmamız için elinden gelen her şeyi yapıyor. Yerinde Dönüşüm Projesi'nden faydalanmak isteyen vatandaşlarımıza belediye olarak elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Belediyemizden ruhsatını alan vatandaşlarımız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüzde sözleşmesini imzalamasının ardından evraklar Bakanlığımıza gidiyor ve birkaç gün içerisinde inşa çalışmaları başlıyor."

Afşin Belediyesi'nden sınavlara hazırlanan öğrencilere destek Haber

Afşin Belediyesi'nden sınavlara hazırlanan öğrencilere destek

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde belediye ve İlçe Milliği Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan "Gerçek Sınavı Yakala" projesi kapsamında, lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan 2 bin 604 öğrenciye deneme sınava gerçekleştirildi.Afşin belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi ziyaretinde, sınava katılan öğrencilere başarılar dileyerek, yapılan deneme sınavları ile ilçe genelindeki öğrencilerin başarısını ortaya çıkarmak istediklerini söyledi.Eğitim alanında uygulanan projelerle öğrencilerin başarı düzeyini daha da yukarı taşımak istediklerini İfade eden Güven, "İlçe genelindeki öğrencilerimizin katıldığı deneme sınavlarını uzun yıllardır uyguluyoruz. 2021 yılından buyana Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile imzaladığımız 'Gerçek Sınavı Yakala' projesi kapsamında düzenli şekilde yapmaya başladık. Milli eğitim camiamıza işbirlikleri için teşekkür ediyorum. Afşin'de üniversite veya güzel bir lise kazanmak isteyen öğrencilerimizi desteklemek istiyoruz." diye konuştu.Güven, sınavda yüzde 20'lik dilime giren öğrencilere sanal dershane uygulaması hediye edileceğini belirtti.İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba da ilçe genelinde sınava hazırlanan öğrencilere yönelik ücretsiz olarak gerçekleştirilen deneme sınavının öğrencilerin bilgi, beceri ve zaman kullanımını ölçmesini sağladığını dile getirdi.

Kahramanmaraş'taki kıraç arazilerde aromatik bitkiler yetiştiriliyor Haber

Kahramanmaraş'taki kıraç arazilerde aromatik bitkiler yetiştiriliyor

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde kıraç arazilerini lavanta ve kekikle buluşturan çiftçiler, ek gelir sahibi oldu.Önder Çiftçi Protokolü kapsamında 6 mahallede lavanta üretimi yapan çiftçilerin ürünleri, Afşin Belediyesince kurulan Lavanta Distilasyon Tesisi'nde yağa dönüştürülüyor.Tesiste çiftçilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, üretilen lavanta yağlarının ücretlerinin çiftçilere ödendiğini belirtti.Üretim dışı kalan kıraç arazilerin aromatik bitkilerle hayata döndüğünü dile getiren Güven, bu sezon da lavanta yetiştiren çiftçilerin ürünlerini teslim almanın sevincini yaşadıklarını anlattı.Lavanta, kekik ve gülün ilçe çiftçisi için çok önemli bir gelir kapısı olacağına değinen Güven, şunları söyledi:"Ürünlerin satış sorunu yok. Çiftçilerimiz daha önce ekim yapılmayan arazilerinden şimdi dönümde 6 bin lira gelir elde ediyor. Kekik konusunda İstanbul merkezli bir firma ile sözleşme imzaladık. Afşin'de 2 bin dekar arazide üretilen kekik için alım garantisi verdiler. Kahramanmaraş Valiliğimizin desteğiyle bir sera kurulumu yaptık ve burada çoğalttığımız kekik fidelerini nisanın sonunda belirlediğimiz çiftçilerimize dağıtacağız. İnşallah Afşin'i kekik üretimi konusunda da bir marka haline getirmeyi hedefliyoruz."Çiftçilerden Ali Kaya da belediyenin teşvikiyle kıraç 6 dönüm arazide lavanta yetiştirmeye başladığını, diğer ürünlere göre daha fazla kar elde ettiklerini söyledi.Kekik üretimi yapan Osman Gül de bereketli bir sezon geçirdiklerini belirterek, "İlk yıl bir dönüme yakın araziye ekimini yaptığımız kekik bitkisinden yarım litre yağ almıştık. Bu sezon ise 3 litreye kadar çıktı." dedi.Konuşmaların ardından, üreticilerin yağları Afşin Belediyesi tarafından kozmetik sektöründe kullanılmak üzere teslim alındı.

Afşin'de Yeşilevler sakinleri tapularını aldı Haber

Afşin'de Yeşilevler sakinleri tapularını aldı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde belediye ve Afşinbey Konut Yapı Kooperatifi'nin işbirliğiyle çözülen tapu sorununda 358 hak sahibine tapuları teslim edildi.Afşin Öğretmenevi'nde düzenlenen tapu teslim töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, yarım asra yakın bir tapu sorunun çözümüne şahitlik etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.Ülkenin her geçen gün geliştiğini ve imkanlarının arttığını belirten Güngör, şunları kaydetti:"Daha önce geriye baktığımızda başımızı sokacağımız bir yerimiz olsun dediğimizde yılların getirdiği imkan konforla birlikte insanlar daha farklı yerleşim yerleri istiyorlar. Hamdolsun Türkiyemiz bu aşamada çok önemli mesafeler kaydetti ve Cumhurbaşkanımıza ve onun liderliğinde Ak Parti hükümetlerine de teşekkür ediyoruz. Tabi ki bu sorunu 40 yıl gibi bir süre devam etmesi, doğrusu belki uzun bir süre ama bazen hesap ettiğiniz zaman içerisinde çözülmeyebiliyor ama bugün çözümlenmesi de gerçekten çok önemli. Hak sahiplerimizin alamaması, satamaması, ipotek koyamaması gibi sorunları uzun bir süre yaşadılar. Ben tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Rabbim bu konutlarda huzur içerisinde inşallah oturmayı yaşamayı nasip etsin."Afşin'de kentleşme çalışmalarının 1980'li yıllarda başladığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, tapuların teslim edilmesiyle Yeşilevler bölgesinin cazibesinin arttığını dile getirdi.Yıllardır devam eden tapu sorununu çözüme kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Güven, tapuların teslim edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.