TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Afşin deprem

İLKHABER-Gazetesi - Afşin deprem haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Afşin deprem haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Depremzedelere yardım için Trabzon'dan Afşin'e gelen üniversiteli Aybüke gönüllü oldu Haber

Depremzedelere yardım için Trabzon'dan Afşin'e gelen üniversiteli Aybüke gönüllü oldu

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Trabzon'dan Afşin ilçesine kendi imkanlarıyla gelen 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Aybüke Süleyman, 17 gündür depremzedelere gönüllü olarak yardımların dağıtılmasında görev alıyor.Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Aybüke Süleyman, 6 Şubat'taki "asrın felaketi"nden etkilenen Afşin'e gelerek Türk Kızılayın çalışmalarına gönüllü olarak katkı sağladı.Aybüke Süleyman, AA muhabirine, bölgede çocuklarla yapılan her etkinliğe katılmaya çalıştığını belirterek, "Afşin'de yardımların indirilmesi, yemek hazırlanması ve dağıtımı gibi birçok faaliyette katılarak depremin yaralarının sarılmasına katkıda bulunmaya çalıştım." dedi.Deprem haberlerini televizyonda izlediği andan itibaren büyük üzüntü yaşadığını anlatan Süleyman, şöyle konuştu:"Ailemle evde televizyonda gördüğümüz her haberde moralimiz bozuluyordu. Her enkazdan çıkan canlı beden bizi mutlu ediyordu. Buradaki insanların acısını kendi acımız, sevincini de kendi sevincimiz olarak gördük. Empati yaptım ve geldim. Yarın bir gün böyle bir olay, Trabzon'da yani benim memleketimde meydana gelseydi buranın insanı da elinden geleni yapardı diye düşündüm ve Afşin'e geldim. Tek başıma ne yapacağımı bilemediğim için burada faaliyette olan Kızılay ekibine katıldım."İlçede bulunduğu süre içinde çok güzel insanlarla karşılaştığını, dostluklar kurduğunu anlatan Süleyman, şöyle devam etti:"Buradaki herkes beni kendi kızı, kardeşi veya ablası olarak gördü. Çok iyi dostluklar edindim. Geldiğim için en ufak bir pişmanlığım yok. Keşke deprem nedeniyle değil de farklı amaçlarla gelseydim. İyi yönden de bakmak gerekiyor biraz. Eğer böyle bir olay olmasaydı ben böyle güzel insanları nasıl tanıyabilecektim. Ayrıca ben içine kapanık biriyim. Buraya gelmem bendeki iletişimi de artırdı. Kalabalık ortamlara girmekten daima sakınan bir insandım. Burada ortam ne kadar kalabalık olursa o kadar çok keyif aldığımı fark ettim."​​​​​​​

Trabzon Köprübaşı Belediyesi Afşin'e 100 ahşap konteyner kuruyor Haber

Trabzon Köprübaşı Belediyesi Afşin'e 100 ahşap konteyner kuruyor

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ın Kardeş şehri Trabzon'un Köprübaşı Belediyesince, merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından Afşin'e 100 ahşap konteyner kuruluyor.Eski Afşinbey İlkokulu bahçesindeki alana kurulan ahşap konteyner çalışmalarında Trabzon'dan gelen gönüllülerle birlikte Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın da görev alıyor.Aydın, yaptığı açıklamada, deprem felaketini yaşayan tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.Köprübaşı Belediyesi ve halkı olarak depremin ilk gününden itibaren depremzede vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Aydın, "İlk etapta Malatya'da depremden etkilenen vatandaşlarımız için ahşap prefabrik ev kurduk. Şimdi de kardeş şehir Kahramanmaraş'ta, Afşin'deyiz. Çalışmalarda görev alan gönüllü arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hayırsever vatandaşlarımızın katkı ve destekleriyle temin ettiğimiz malzemelerle Afşin'de prefabrik ev kuruyoruz. Koordinatör Valimiz başta olmak üzere kaymakamlarımıza ve Afşin Belediyemize destekleri için teşekkür ediyoruz. Allah bu felaketi kimseye yaşatmasın." diye konuştu.Trabzonlulara teşekkür eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven de, "Köprübaşı Belediyemiz Afşin'de 100 prefabrik konteyner inşa ediyor. Trabzon'dan gelen gönüllü ekibe emekleri için teşekkür ediyorum." dedi.

Kahramanmaraş'ta çadır kentte kalan çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor Haber

Kahramanmaraş'ta çadır kentte kalan çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve Elbistan 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Afşin'deki çocuklar, yaşadıkları zorlu günleri spor ve oyun temelli sosyal destek çalışmalarıyla unutmaya çalışıyor.Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Afşin'deki çadır kentlere gönderilen psikososyal destek personeli, çocuklardan depremin izlerini silmek için etkinlikler düzenliyor.Afşin Sentetik Çim Sahada kurulan çadır kentte görev alan psikososyal destek personeli, çocuklara okul öncesi eğitimi, akıl oyunları ve oyun içerikli çeşitli etkinliklerle destek olmaya çalışıyor.Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığında psikolog olarak görev yapan Psikolog Duygu Demir, çadır kentte kalan çocuklara çeşitli etkinliklerle depremin travmalarını atlamaya yardımcı olduklarını aktardı.Çocuklarla bir haftadır iç içe gönüllü arkadaşlarla oyun alanı oluşturduklarını ifade eden Demir, "Çadırda çocuklarımızı, vakit geçirebilecekleri, oyalanabilecekleri etkinlik ve materyallerle buluşturuyoruz. Çocuklar burada çadır kentteki ortamdan uzaklaşıyorlar, aynı yaş gruplarıyla temas kurabiliyorlar. Kendimden başka çocuklarda var duygusunu burada yaşayabiliyorlar." dedi.Depremin etkilerini çocukların yaptıkları resimlere yansıdığını belirten Demir, şunları kaydetti:"Çadırımızı açtığımızda çocuklara resim kağıtları ve boyama kalemleri verdik. Birer resim yapmalarını istediğimizde birçoğunun ev resmi ve depremin ardından ilçeye gelen AFAD personellerinin resmini yaptığını gördük. Kendi evlerini çizdiklerini ve her noktada görev alan AFAD’ın resmini yaptıklarını ifade ettiler. Depremi yaşayan çocuklarımız burada güzel vakit geçirerek, depremin etkilerinden kurtulacaklar."- "Çocuklar bizim geleceğimiz"Çorum Sosyal Hizmet Merkezinde psikolojik danışmanlık ve rehberlik görevlisi olarak çalışan Ahmet Mert Aylak da yaşanan depremin çok büyük olduğunu vurguladı.Çocukların bu süreci en az hasarla atlamaları için çalışmalar yaptıklarını belirten Aylak, "Bu faciasından en çok etkilenen çocuklarımız oldu. Çocuklarımızın bu süreci en az hasarla atlatmaları ve psikososyal gelişimlerini sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmeleri için burada kurulan çadır kentte oluşturan çocuk evinde çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Çocuk evinde boyama etkinlikleri, hamur oyunları ve çocuk oyunlarıyla çocuklarımız zaman geçiriyor. Çocuklar bizim geleceğimiz. Bu etkinlikler çocukların hem deprem psikolojisinden çıkabilmelerini hem de hayatın normal akışının devam edebildiğini onlara anlatmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

İki kardeşin depremzedeler için topladığı yardımlardan duygulandıran not çıktı Haber

İki kardeşin depremzedeler için topladığı yardımlardan duygulandıran not çıktı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - SİNAN DORUK - Memleketleri Kayseri'de bireysel olarak başlattıkları kampanyada 1 tır yardım malzemesi toplayan ve Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine ulaştıran iki kardeş, yardımların arasında bir çocuk tarafından yazılan "Çocuklar için birkaç şey" notuyla içerisinde 4 lira bozuk para, toka ve birkaç çikolata gibi malzemelerin yer aldığı kalem kutusu buldu."Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Afşin ilçesine de ülkenin farklı bölgelerinden yardımlar geliyor. Kayseri'de, Afşin'deki depremzedeler için Mehmet Mert ve Fatih Kızılay kardeşlerin başlattığı yardım faaliyeti büyüyerek 1 tır dolusu insani yardıma dönüştü.Toplanan yardımların arasında tokası ve 4 lirasını gönderen bir çocuğun yardım paketi üzerindeki not görenleri duygulandırdı.Mehmet Mert Kızılay, AA muhabirine, kampanyaya bir pikap insani yardım malzemesi toplama hedefiyle başladıklarını belirterek, şöyle konuştu:"Mahallemizde ve sosyal medya aracılığıyla başlattığımız kampanya çığ gibi büyüdü. Kayseri içerisinde araçlar gezdi, giyecek, yiyecek, ısınma gibi insani yardım malzemelerini teker teker topladık. Daha sonra ayarladığımız pikaba malzemeler sığmadı ve mahallemizde bulunan bir ağabeyimiz tırını Afşin için ücretsiz bir şekilde bize tahsis etti."- "Hepimiz ağladık"Yardımları dağıtmak için açtıklarında bir notla karşılaştıklarını dile getiren Kızılay, şunları kaydetti:"Küçük bir çocuğunun yardım paketi karşısında çok yoğun duygular yaşadık. Yardım çağrımız Kayseri'de her kesime ulaştı ve organize sanayi bölgesinden esnaflarımız da bizlere destek oldu. Yardım tırını yükledikten sonra Afşin'deki akrabalarımızın aracılığıyla vatandaşlarımıza ulaştırmaya başladık. Kahvaltılık malzemelerini dağıtırken bir kutu gözümüze takıldı ve içerisinde bir not bulduk. Küçük bir kardeşimiz depremzede vatandaşlarımıza gönderdiği paketi açtık. İçerisinde 4 lira bozuk para, toka ve birkaç çikolata çıktı. Üzerine de 'Çocuklar için birkaç şey' diye bir not yazmış. Kendi küçük, yüreği büyük kardeşimize teşekkür ediyoruz. Kutuyu dinlenirken açtık ve hepimiz ağladık."Fatih Kızılay da yardım kampanyasına destek olanlara teşekkür ederek, depremzedeler için toplanan malzemeleri yerlerine ulaştırmaya başladıklarını ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.