TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü

İLKHABER-Gazetesi - Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Osmaniye’de ’Engelliler Günü’ etkinliği düzenlendi Haber

Osmaniye’de ’Engelliler Günü’ etkinliği düzenlendi

Osmaniye’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde, özel öğrenciler gösteriler düzenleyip, şiir ve şarkı söylediler. Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, Osmaniye Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde düzenlenen programda Vali Erdinç Yılmaz ve beraberindekiler, program öncesinde öğrenciler tarafından yapılan el emeği ürünlerin ve resimlerin yer aldığı sergiyi gezerek, öğrencileri tebrik ettiler. Osmaniye Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi öğrencilerinin koro gösterisi devam eden programda öğrenciler tarafından ’Filistin Ağıdı’ isimli piyes sergiledi. Programda konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, programın düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasının devamında, “Hepimiz bir engelli adayıyız, bunun bilinciyle hareket etmeliyiz. Engelleri kaldırmak, engelli kardeşlerimizin yaşamını kolaylaştırmak hepimiz için bir sorumluluk, bir görevdir. Her an engelli bir kişi olabileceğimizi hiç aklımızdan çıkarmayarak, bulunduğumuz konum hangi konum olursa olsun, engelli kardeşlerimizin engellerini nasıl kaldırırız, engellerini nasıl azaltırız, bunun düşüncesi içinde olmalıyız. Şunu çok iyi biliyoruz, engelli kardeşlerimize fırsat verdiğimizde, onlara imkan tanıdığımızda gerçekten muhteşem çalışmalar ortaya koyuyorlar. Onları tebrik ediyorum, her zaman yanlarında olacağımızı bilmelerini istiyorum. 3 Aralık Engelliler Gününü kutluyor, hayatlarında sağlık, başarı diliyorum" dedi. Program sonunda Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda 1500 metre bayanlarda 6 dakika 11 saniye derecesiyle Türkiye dördüncüsü olan Melike Yazıcı’ya hediyesi Vali Dr. Erdinç Yılmaz tarafından verildi.

Enkazdan kurtarılıp devlet korumasına alınan Musa bebek, ailesine kavuşturuldu Haber

Enkazdan kurtarılıp devlet korumasına alınan Musa bebek, ailesine kavuşturuldu

MERSİN (AA) - Kahramanmaraş'ta yıkılan binadan kurtarılan, tedavisinin ardından da Mersin'de devlet korumasına alınan 10 aylık Musa bebek, DNA testiyle belirlenen ailesine teslim edildi.Kentte 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde oturdukları bina yıkılan Suriye uyruklu Naser ve Katibe Alkhalef çifti, 4 yaşındaki kızları Negam ve 2 yaşındaki oğulları Abdullah ile enkazdan çıkmayı başarsa da oğulları Musa'ya ulaşamadı.Çiftin şu an 10 aylık olan bebeğinin, enkazdan kurtarıldıktan sonra tedavi için Mersin Şehir Hastanesine sevk edildiği, 7 Mart'ta taburcu olduktan sonra da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Davultepe Çocuk Evleri Sitesi'nde bakım ve korumaya alındığı tespit edildi.Aile, DNA örneklerinin bebekle uyuşmasının ardından Çocuk Evleri Sitesi'ne davet edildi.Afetten 50 gün sonra yavrularıyla buluşmanın mutluluğunu yaşayan aile, sevinç gözyaşları döktü. Anne Katibe, uzun süre oğluna sarılıp, öptü.Anne, gazetecilere, Kahramanmaraş'a taşındıktan 2 hafta sonra depreme yakalandıklarını söyledi.Kocasının hurdacılık yaparak geçimlerini sağladığını belirten Alkhalef, "Uyurken deprem oldu, biz hemen kaçtık. Biz çıktıktan sonra ev yıkıldı. Oğlumu kaybetmiştim, polisi çağırdık. Onlar 'inşallah bulacağız' dedi. Allah'a çok şükür burada buldum. Ne kadar mutlu oldum anlatamam. Burada ona iyi bakmışlar, çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.Baba Naser Alkhalef da çocuğuna kavuştuğu için sevinç yaşadığını dile getirdi.- Mersin'de ağırlanan 28 yabancı uyruklu çocuk ailelerine teslim edildiAile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Aysel Gürsoy da Musa'nın ailesine kavuşmasından dolayı mutluluk duyduklarını anlattı.Devlet korumasındaki çocukların ailelerinin tespit edilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü aktaran Görsoy, şunları kaydetti:"Bakım ve korumaya aldığımız çocuklarımızın aile tespit çalışmalarını, gerekirse DNA incelemelerini yapıyoruz. Resmi aile bağlarını tespit ettiğimiz 28 yabancı uyruklu çocuğumuzu ailelerine teslim ettik. Şu an kurum bakımımızda 5 yabancı uyruklu çocuğumuz kaldı. Bu çocuklarımızla ilgili çalışmalarımız devam ediyor."

Deprem bölgesindeki çocuklara yaşadıklarını oyunlarla unutturmaya çalışıyorlar Haber

Deprem bölgesindeki çocuklara yaşadıklarını oyunlarla unutturmaya çalışıyorlar

ADANA (AA) - ABDULLAH DOĞAN - Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adana'da, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yürüttüğü çalışma kapsamında afetzede ailelerin çocuklarının yaşadığı travmayı atlatabilmesi için psikososyal destek programları uygulanıyor.Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri, çoğunluğu uykusunda yakalandıkları şiddetli sarsıntıyı hissedip aileleriyle sokağa çıkan çocuklarda afetin izlerini silmeye çalışıyor.Çukurova ilçesinde afetzedeler için kurulan çadırlardaki çocukları gün boyu çeşitli oyunlarla motive etmeye çalışan sosyolog ve psikososyal destek uzmanları, ailelere de destekte bulunuyor.Yüzlerini boyayan, oyun hamurlarıyla oynayan, resim yapan ve yaşanan ortamdan kısmen uzaklaşan çocukların mutluluğu ise ailelerine moral oluyor.- "Çocuklarımız depremi soruyor"Müdürlük bünyesinde görevli sosyolog Mihraç Erbova, AA muhabirine, depremde evleri zarar gören ailelerin 2 ila 6 yaşlarındaki çocuklarına yönelik etkinlikler düzenlendiğini söyledi.Bakanlığa bağlı özel kreşler ile depremden etkilenen çocuklara yönelik oyun terapisi çalışmaları yaptıklarını belirten Erbova, "Çocuklarımız depremi soruyor. Bunun afet olduğunu, ülkemizin deprem kuşağında olduğunu ancak şu anda güvende olduklarını anlatmaya çalışıyoruz. Ailelere de psikososyal destek sağlıyoruz." dedi.Erbova, Adana'daki çadır alanlarının tümünde etkin olmaya gayret gösterdiklerini dile getirdi.Çocukların bulunduğu her alana yetişmeye çalıştıklarını aktaran Erbova, şöyle konuştu:"Şu anda Çukurova'da 10 noktada oyun gruplarımızla faaliyetlerimiz sürüyor. Her etkinliğe 60'a yakın çocuğumuz katılıyor. Geri dönüşleri çok iyi. Çocuklarımız öğretmenlerini heyecanla bekliyor. Sabah erkenden psikososyal destek çadırlarına gelerek 'Öğretmenimiz gelecek mi, yine oyunlar oynayacak mıyız?' diye soruyorlar. Çocukların deşarj olduklarına inanıyorum."Mihraç Erbova, çalışmalara gönüllü öğretmenlerin de destek verdiğini sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.