#Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu

İLKHABER-Gazetesi - Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu’nda yeni dönem: Mehmet Alper başkanlığa seçildi Haber

Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu’nda yeni dönem: Mehmet Alper başkanlığa seçildi

Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu’nun 9. Olağan Genel Kurulu, Yüreğir Atatürk Kültür Merkezi’nde geniş katılımla gerçekleştirildi. Federasyon üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği seçimli genel kurulda, iki liste arasında geçen yarış sonunda Mehmet Alper ve ekibi yeni yönetim olarak göreve getirildi. Seçim sonucunda Mavi Liste 145 oy alarak ipi göğüslerken, Beyaz Liste’nin adayı Aziz Sağıroğlu ve ekibi 131 oyda kaldı. 2 oyun geçersiz sayıldığı kongre, demokratik bir atmosferde tamamlandı. KONGREDE KIYASIYA YARIŞ: SON KARAR DELEGELERDEN Genel kurul süresince delegeler sandık başına giderek federasyonun yeni dönem yönetimini belirledi. Yarışın başından sonuna kadar dengeli bir tablo ortaya çıkarken, sonuçların açıklanmasıyla birlikte Mehmet Alper ve Mavi Liste Ekibi çoğunluğun desteğini alarak başkanlığı kazandı.Kongrede birlik ve olgunluk havası dikkat çekerken, taraflar seçim sürecini karşılıklı saygı çerçevesinde tamamladı. Mehmet Alper Görev Başında: “Bu Birlik Zaferidir” Seçim sonuçlarının ardından açıklamalarda bulunan yeni başkan Mehmet Alper, elde edilen başarının kişisel değil, toplumsal bir iradenin sonucu olduğunu vurguladı. Alper, Balkan Türkleri camiasının güçlü bir dayanışma örneği sergilediğini belirtti. Alper açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ortaya çıkan sonuç, yalnızca bir seçim kazanımı değil; yıllardır süregelen kültürümüzün, birliğimizin ve inancımızın bir yansımasıdır. Biz bu göreve ayrıştırmak için değil, daha güçlü bir yapı kurmak için geldik.” YENİ YÖNETİM ANLAYIŞI: KATILIMCI VE ORTAK AKIL Mehmet Alper, yeni dönemde federasyonun tüm bileşenleriyle birlikte hareket edileceğinin altını çizdi. “Birlikte kazandık, birlikte yöneteceğiz” anlayışının temel prensip olacağını ifade eden Alper, karar süreçlerinde daha kapsayıcı bir yönetim modeli uygulanacağını belirtti. Yeni dönemde dernekler, temsilciler ve üyelerin daha aktif rol alacağı bir yapı hedefleniyor. “ARTIK ÇALIŞMA ZAMANI” MESAJI Kongreye katılım sağlayan tüm delegelere teşekkür eden Alper, seçim sürecinin geride kaldığını ve artık hizmet dönemine geçildiğini söyledi. Federasyonun Akdeniz genelinde önemli bir dayanışma ağı olduğuna dikkat çeken Alper, yeni dönemde hedeflerinin daha güçlü bir organizasyon yapısı oluşturmak olduğunu ifade etti. “Kaybedecek zamanımız yok. Bundan sonra tüm enerjimizi camiamızı daha ileri taşımaya harcayacağız” diyen Alper, yeni dönemin resmi olarak başladığını duyurdu.

Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu’nda seçim heyecanı başladı Haber

Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu’nda seçim heyecanı başladı

Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu’nda yaklaşan genel kurul öncesi seçim hareketliliği hız kazandı. Federasyonun genel başkanlığı için geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklayan Aziz Sarıoğlu, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak camiaya daha güçlü hizmet etme hedefiyle yola çıktığını duyurdu. Sarıoğlu, ilkhaber-gazetesi.com’a yaptığı açıklamada, adaylığının kişisel bir makam talebinden ziyade, federasyonun daha etkin, kapsayıcı ve güçlü bir yapıya kavuşması amacı taşıdığını belirtti. Balkanlardan Anadolu’ya uzanan köklü tarih ve kültürel mirasa dikkat çeken Sarıoğlu, bu büyük emaneti geleceğe daha sağlam şekilde taşımak istediklerini ifade etti. Federasyonun tüm paydaşlarına çağrıda bulunan Sarıoğlu, üyelerin, delegelerin, dernek başkanlarının ve camianın her ferdinin desteğinin bu süreçte büyük önem taşıdığını vurguladı. “Ben değil, biz” anlayışıyla hareket ettiklerini dile getiren Sarıoğlu, hedeflerinin sadece bugünü değil, yarınları da inşa etmek olduğunu söyledi. Aziz Sarıoğlu, şunları kaydetti: “Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Genel Başkanlığına adaylığımı; bir makam arzusu için değil, camiamıza daha güçlü hizmet edebilmek, birlik ve beraberliğimizi daha da büyütebilmek adına açıklamış bulunuyorum. Bizler, Balkanlardan Anadolu’ya uzanan büyük bir tarihin, büyük bir kültürün ve büyük bir mücadelenin evlatlarıyız. Bu emaneti daha ileri taşımak, federasyonumuzu daha aktif, daha kapsayıcı ve daha güçlü bir yapıya kavuşturmak için yola çıktık. Bu süreçte tüm değerli üyelerimizin, delegelerimizin, dernek başkanlarımızın ve camiamızın her bir ferdinin desteği bizim için çok kıymetli. ‘Ben değil, biz’ anlayışıyla, kişiler için değil, camiamız için, bugün için değil, yarınlarımız için destek bekliyorum. Destek sizden, mücadele bizden. Birlikte başaracağız.” Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Genel Kurulu 12 Nisan Pazar günü Yüreğir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Saat 12.00’de başlayacak olan genel kurulda Mehmet Alper de başkanlık için yarışacak.

Aziz Sağıroğlu: Bu yol makam yolu değil, bir ömürlük vefa yoludur Haber

Aziz Sağıroğlu: Bu yol makam yolu değil, bir ömürlük vefa yoludur

Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Aziz Sağıroğlu, Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Sağıroğlu, ilkhaber-gazetesi.com’a yaptığı açıklamada, dernek ve federasyon çalışmalarına dair samimi duygularını dile getirerek, bu yolun yalnızca bir koltuk talebi olmadığını, geçmişe, kültüre ve geleceğe karşı bir sorumluluk ve vefa yolculuğu olduğunu ifade etti. Sağıroğlu, “12 yıl boyunca Dernek ve Federasyonda sadece görev yapmadık, aynı sofrada lokma bölüştük, aynı sevdada yürek birleştirdik. Balkanlar’dan kopup gelen hatıralarımızı, acılarımızı, dualarımızı birlikte taşıdık. Her adımda büyüklerimizin duasını, gençlerimizin umut dolu bakışlarını hissettim” dedi. Başkan Sağıroğlu, federasyon başkanlığına adaylığını ise “Şimdi o emaneti daha güçlü yarınlara taşımak için Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanlığına adayım. Bu bir koltuk talebi değil. Bu, geçmişimize sahip çıkma sözü, kültürümüze sadakat yemini, geleceğimize bırakılacak onurlu bir izdir” diye konuştu. Sağıroğlu, Balkan kültürüne gönül veren herkesin bu yolculukta kendisine destek olması çağrısında bulunarak birlik ve dayanışmanın önemine dikkat çekti. Aziz Sağıroğlu, şunları kaydetti: “Ben yalnız değilim. Bu yol, kalbi Balkan diye atan herkesin yoludur. Bir olursak güç değil, umut oluruz. Birlik olursak sadece iz değil, tarih bırakırız.”

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.