TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Akif Kemal Akay

İLKHABER-Gazetesi - Akif Kemal Akay haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Akif Kemal Akay haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Akif Kemal Akay halkın taleplerini dinliyor Haber

Akif Kemal Akay halkın taleplerini dinliyor

Seyhan Belediye Başkanı ve İYİ Parti Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif  Kemal Akay, halkın taleplerini dinleyerek onlardan gelen talepler doğrultusunda daha iyi bir Seyhan’ı inşa edeceklerini söyledi. "CANLA BAŞLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ" Başkan Akay, Mardin Derizbinliler Derneği ile Mirzaçelebi, Barbaros, Demetevler, Fatih mahallelerinde dernek ve ev toplantılarına katıldı. Büyük ilgi ile karşılanan Akay, halkın taleplerini dinlediklerini, en kısa sürede yeni dönemde projelerin devamını getirerek ' Canla başla çalışmaya devam edeceğiz’ dedi.  Akay, daha iyi Seyhan’ı ancak Seyhanlı yurttaşları dinleyerek  onların istekleri doğrultusunda hizmet ederek sağlamanın mümkün olacağının altını çizdi. “BİRLİKTE KARAR VERİYORUZ, BİRLİKTE BAŞARIYORUZ “ Bugüne kadar birlikte yöneterek güzelleştirdikleri Seyhan’da elde edilen başarının kendilerine güvenerek bu yetkiyi veren Seyhan halkının eseri olduğunu kaydeden Başkan Akif  Kemal Akay, ‘ Ortak hareket ederek başarmaya devam edeceğiz. Hizmetlerimizin takdir edilmesi bizleri önümüzdeki 5 yıllık süreçte daha iyi hizmetler yapma noktasında adeta kamçılıyor. Yeni döneme ait programlarımızı hazırlıyoruz. Birlikte karar veriyoruz halkımızla ve halkımızın her isteği bizim hizmet ağımızın temel noktasını oluşturuyor. Bugüne kadar başardığımız tüm hizmetler yeni dönemin referansı olacaktır. Sizlere güvenerek yeniden aday oldum’ sözleriyle toplantılarda kendisine yoğun ilgi gösteren Seyhan halkına seslendi.

Başkan Akay, Adana Demirspor'un çağrısına duyarsız kalmadı Haber

Başkan Akay, Adana Demirspor'un çağrısına duyarsız kalmadı

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, TFF Trendyol Süper Lig takımlarından Adana Demirspor'un Karagümrük maçında takıma destek olmaları konusundaki çağrısına duyarsız kalmadı. Başkan Akay, belediye personelinin maçın oynanacağı gün öğleden sonra idari izinli sayılacağını açıkladı. Yukatel Adana Demirspor, Karagümrük maçında takıma destek olmaları konusunda taraftarlara ve işverenlere çağrıda bulunmuştu. Yapılan çağrıda, Süper Lig'in 28. haftasında konuk edeceği VavaCars Fatih Karagümrük maçının 2 Mart Cumartesi günü saat 17.00'da yapılacak antrenmanına taraftarları davet eden Demirspor yöneticileri, kentteki işverenlerin de çalışanlarına maçın oynanacağı gün çalışanlarına idari izin vermelerini istemişti. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, bu çağrıya duyarsız kalmadı. Başkan Akay, 4 Mart Pazartesi günü Yeni Adana Stadı’nda Karagümrük'ü konuk edecek olan Adana Demirspor’a destek amacıyla maça gidecek olan tüm personelin öğleden sonra idari izinli sayılacağını söyledi.  Akay, "Maça gitmek isteyen vatandaşlarımız ve personelimiz için saat 14.00’te Yaşar Kemal Kültür Merkezi’miz önünden otobüslerimiz kalkacaktır. Teknik heyet ve futbolcularımıza başarılar diliyorum” dedi.  Başkan Akay, heyecan dolu 90 dakika mücadelesi öncesinde çorba ikramı ile birlikte destek marşlarının söyleneceğini ve mavi-şimşeklere moral olunacağını kaydetti. 

Başkan Akay: Depremzedelere Sonsuz Destek Devam Edecek Haber

Başkan Akay: Depremzedelere Sonsuz Destek Devam Edecek

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin derin acılara neden olduğunun altını çizen Akay, “Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ’ı etkileyen depremlerde binlerce bina yıkıldı. Enkaz altında kalan 50 binden fazla yurttaşımız yaşamını yitirdi.  Her ölüm haberinde yüreğimiz dağlandı, hissettiğimiz acı katlandı. Enkaz altından canlı olarak çıkarılan her yurttaşımızla acıyla karışık mutluluk yaşadık. Deprem bölgelerindeki yaşanan acıların azaltılması, depremzede yurttaşlarımızın yaralarının sarılması için gösterilen dayanışma ise takdir edilmesi gereken bir durum oldu. Devlet kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve bireysel olarak yurttaşlarımız tüm dünyaya örnek bir dayanışma sergiledi” dedi. DAYANIŞMA HİÇ BİTMEDİ Seyhan Belediyesi’nin tüm birimleriyle depremin yaşandığı ilk andan itibaren halkın tüm ihtiyaçları için görev başında olduğunu aktaran Akay, “Seyhan Arama Kurtarma (SAK) ekibimiz ilk depremin hemen ardından enkazlarda arama kurtarma çalışmalarına başladı. Sokağa çıkan yurttaşlarımızın ısınma ve barınma sorunu çözmek için belediyemizin tüm tesislerini halkımıza açtık. AFAD’la birlikte kurduğumuz çadırları halkımızın kullanımına sunduk. Afet depolarımızdaki battaniyeleri, kışlık kıyafetleri dağıtıp, Aşevi mutfaklarımızın tam kapasiteyle çalışmasını sağladık. Sıcak çorba, yemek, çay ve su gibi temel gıda ürünlerini ücretsiz olarak tesislerimizde ve toplanma alanlarında barınan yurttaşlarımızla paylaştık. Seyhan Belediyesi olarak tüm birimlerimizle ilk andan itibaren afet bölgesinin her noktasında halkımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamak için görev yaptık, yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu. DEPREMZEDELERİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADIK, BIRAKMAYACAĞIZ Sadece Seyhan’da değil, Adana’nın diğer ilçelere ve depremin vurduğu diğer illere de yardım elini uzattıklarını dile getiren Başkan Akay, “Seyhan, Çukurova, Sarıçam ve Yüreğir’de, Adıyaman Pınarbaşı’nda, Malatya Doğanşehir’de, Kahramanmaraş Pazarcık, Nurhak, Elbistan ve Afşin’de, Osmaniye Yarbaşı’nda, Gaziantep Islahiye’de, Şanlıurfa’da, Diyarbakır’da, Hatay Kırıkhan, Samandağ, Antakya, İskenderun, Arsuz, Ersin, Serinyol ve Defne’de tüm imkanlarımızla vatandaşlarımızın yanında olduk, olmaya devam ediyoruz. ‘Acılar paylaşılarak azalır, zorluklar dayanışmayla aşılır’ anlayışıyla vatandaşlarımızı hiç yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Bu zor günleri birlikte aşacak, aydınlık bir geleceği yine hep birlikte kuracağız. Seyhan Belediyesi olarak tüm çalışanlarımızla, tüm imkanlarımızla buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz! Yüzyılın felaketinde yitirdiğimiz canlarımızı rahmetle, özlemle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.”

Bilge Başkan’dan Seyhan’a ‘Kahve Evi’ Haber

Bilge Başkan’dan Seyhan’a ‘Kahve Evi’

Osmanlı döneminde kahve dövülen el dibekleri, kahve çekilen el değirmenleri, oturmalı değirmenler, çeşitli boyutlarda metal kahve tavaları, kahve soğudanlıkları, üzeri motifli eski kahve tepsileri, Osmanlı dönemine ait kahve fincanları gibi birbirinden çeşitli envanterlerin sergilendiği Kahve Evi’nde ziyaretçilere kahve ikramı da yapılıyor. TEPEBAĞ BÖLGESİ YENİ DÖNEMDE DAHA DA FARKLILAŞACAK CHP Seyhan İlçe Örgütü, muhtarlar, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve yurttaşların katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninde Başkan Akay,  tarihi Tepebağ höyüğünün Tepebağ ve Kayalıbağ mahallelerini kapsadığına işaret etti. Açılışı yapılan Kahve Evi’nin her iki mahallenin de ortak değeri olduğunu vurgulayan Akay, Tepebağ bölgesinin yeni dönemde daha da farklılaşacağını söyledi. TEPEBAĞ YENİ DÖNEMDE DE BİZİM İÇİN ÖZEL BİR NOKTA OLACAK Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Bu binanın hemen arkasında, şu an bilinen tarihi 3-4 bin seneye ulaşan bir kazı mevcut. O kazıların 7-8 yılına kadar uzanacağı ifade ediliyor. Onun için Tepebağ eskiden olduğu gibi yeni dönemde de bizim için özel bir nokta olacak” dedi. PAKSOY AİLESİNE TEŞEKKÜR Kahve Evi’nde kahve içme kültürünün farklı bir boyutunun görüleceğini aktaran Başkan Akay, Kahve Evi’nde sergilenen araç gereçleri bağışlayan Şahin Paksoy ve Gönül Paksoy’a teşekkür etti. Akay, “Biz Gönül Paksoy’la konuştuğumuz zaman bize böyle bir yeri kazandırabileceğini ifade etmişti. Biz bu kadarını beklemiyorduk. Sizlerde göreceksiniz, son derece anlamlı, emek verilmiş, zaman harcanmış, bir artık müze diyebileceğimiz bir yer elde ettik. Sanırım Paksoy ailesi bunu başka değerlerle de tamamlayacak” şeklinde konuştu. HER TÜRLÜ KATKIYI VERECEĞİZ Adana’daki tarih turizminin geliştirilmesine yönelik olarak kamu kurumları arasındaki işbirliğinin artarak süreceğini vurgulayan Başkan Akay, “Bu alanların bir destinasyon noktası, insanların gezip göreceği yerler haline getirilmesi için her türlü çabayı, katkıyı gösterme noktasındayız. Diğer kurumlarla birlikte burayı çok farklı bir alan haline dönüştüreceğiz” ifadelerini kullandı. MUHTARLARDAN BAŞKAN AKAY’A: SAĞ OLUN VAR OLUN Kayalıbağ Mahallesi Muhtarı Ali Coşkun, “Benim doğup büyüdüğüm bu mahalleye Seyhan Belediye Başkanımız Akif Kemal Akay’ın yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Sağ olsun, var olsun” dedi. Tepebağ Mahallesi Muhtarı Mehmet Demir de, “Sayın başkanımızın Tepebağ’a da aynı

Seyhan Belediyesi sporda 2023 yılına damga vurdu Haber

Seyhan Belediyesi sporda 2023 yılına damga vurdu

Göreve geldiği ilk günden itibaren spora ve sporcuya ciddi yatırımlarda bulunan ve desteğini her geçen yıl arttıran Seyhan Belediyesi 2023 yılında da spora tam destek oldu ve yıla damgasını vurdu. Sporcu kimliğiyle ön plana çıkan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay spora olan desteklerinin bu yılda artarak devam edeceğini söyledi. SPORTİF FAALİYETLERİN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK Seyhan Belediyesi olarak sportif faaliyetlere büyük önem verdiklerini belirten Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Gençlerimizin kötü alışkanlıklara yönelmesini önlemek adına önemli bir unsur olan sporu çok önemsiyoruz. Bu anlamda yıl boyu aralıksız bir şekilde belediyemize ait tesislerde deneyimli antrenörlerimiz nezaretinde yapılan kurslarda branş sayısını artırıp eğitim alan kişi sayısının artmasını sağladık.” dedi. SPOR OKULLARI’NDA DURMAK YOK Başkan Akay, “ 18 tesiste, Futbol, Voleybol, Basketbol, Hentbol, Tenis, Satranç, Karate, Teakwan-do, Jimnastik, Atletizm, Yüzme (Yaz dönemi), Korfbol, Pomem-Besyo hazırlık, Fitness, Muay-Thai, Kick Boks, Sabah Sporu olmak üzere 17 branşın eğitimleri verilmekte. Her ay 2600 kursiyerin yer aldığı ve ücretsiz olarak gerçekleşen spor okullarımıza katılan kursiyerlerimizin malzemeleri de bizler tarafından karşılanmakta. Spor okullarımızda eğitim alan kişilerin önümüzdeki yıllarda önemli bireyler olarak karşımıza çıkması en büyük arzumuzdur” diye konuştu. SÖĞÜTLÜ VE KARAYUSUFLU FUTBOL TESİSİ HİZMETE GİRDİ Seyhan Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl içerisinde Söğütlü Futbol Tesisi ve Karayusuflu Futbol sahasını gençliğin hizmetine açtıklarını belirten Başkan Akay, “ Söğütlü sahamızda resmi amatör futbol karşılaşmaları da oynanmakta. Işıklandırma sistemimizde faaliyete geçti ve burada artık gece maçı heyecanı yaşanacak. Seyhanımıza hayırlı olsun” dedi. Başkan Akay, Satranç, Streetball (Sokak Basketbolu), Ayak Tenisi, Tenis, Hentbol, Voleybol ve futbol turnuvaları düzenlendiklerini ve bu turnuvalara yoğun katılım olduğunu söyledi. AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK ARTTI Amatörlük olmadan profesyonellik olmaz ilkesiyle hareket ederek Seyhan ilçesi’nde faaliyetlerini sürdüren amatör spor kulüplerimizden (futbol-salon) hiç bir zaman desteklerini esirgemediklerini ifade eden Akay, “ 2 Milyon TL nakdi yardımı ve ulaşım anlamında çok büyük bir destek sağladık. Kulüplerimizin antrenman sıkıntısı çekmemesi için tesislerimizi hizmetlerine açıp altyapıdaki futbolcularımıza gıda yardımı gerçekleştirdik. Yaz döneminde kulüplerimiz ile işbirliği çerçevesinde belirli noktalarda futbol okulları açtık” dedi.  SEYHAN BELEDİYESPOR’DA AMAÇ BAŞARILI SPORCULAR YETİŞTİRMEK Seyhan Belediyesi’nİn bünyesinde yer alan Seyhan Belediyespor Kulübü’nün de çeşitli branşlarda binlerce sporcu ile faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Akay, konuşmasını şöyle tamamladı, “ Kadın atletizm takımımız (Süper lig), Erkek hentbol takımımız (Birinci lig) Erkek-Kadın Voleybol takımımız (2.lig)  Adanamızı temsil etmekteler. Halter takımımızın milli sporcusu Sara Yenigün elde ettiği başarılar ile gurur kaynağımız olmakta. Halk oyunları takımımız yıldızlar kategorisinde Türkiye 3.sü olma başarısı gösterdi. Futbol branşında altyapıya önem vermekteyiz. Tüm branşlarda amacımız başarılı sporcular yetiştirip Türk sporuna kazandırmak”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.