TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Ali Avan

İLKHABER-Gazetesi - Ali Avan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ali Avan haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan’dan 19 Mayıs mesajı Haber

Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan’dan 19 Mayıs mesajı

Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Avan “Başarılarla dolu şanlı geçmişe sahip bir medeniyetin fertleri olarak bugünleri de, yarınları da gençlerle hep birlikte inşa edeceğiz” dedi. Başkan Ali Avan, kutlama mesajında şu cümlelere yer verdi; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da milletimizin bağımsızlık mücadelesi için Samsun’da ilk adımı atmış; genç, yaşlı, kadın, erkek milletin tamamı bağımsızlık uğruna bu büyük çağrıyla birlikte ayağa kalkmıştır. Samsun’da atılan o tarihi adımın heyecanı, dalga dalga Anadolu’ya yayılmış, bu sayede de vatanın işgalden kurtarılması için azimli ve kararlı bir mücadele başlatılmıştır. Dolayısıyla Türkiye’nin temeli inançla ve el birliğiyle aynı hedef ve idealler etrafında kenetlenmeyle atılmıştır. İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin göstergesidir. Gençlerimizin ecdat yadigârı olan bu aziz vatanımızı en iyi biçimde koruyacaklarına, istiklal ve istikbalimize gerektiğinde canları pahasına sahip çıkacaklarına yürekten inanıyorum. 19 Mayıs 1919 tarihinde bir kahramanlık destanına dönüşen milli mücadele ruhu ile bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin bağlılık, bizleri daha güçlü bir geleceğe taşıyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, bu özel günümüzün ve geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 105. yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum.”

Başkan Ali Avan'ın tiyatro sürprizi Haber

Başkan Ali Avan'ın tiyatro sürprizi

25 Mayıs Pozantı’nın Kurtuluş Yıldönümü ve 5 Ağustos Pozantı Kongresi gibi özel günlerde sergiledikleri tiyatro ve skeçlerle Pozantı halkını kahkahaya boğan Pozantı Belediyesi Tiyatro Grubu, Başkan Ali Avan’ın destekleriyle tekrar vatandaşlarla buluşmaya hazırlanıyor. Belediye personelleri ve bazı esnaflarında içerisinde bulunduğu Pozantı Belediyesi Tiyatro Grubu, yıllardır yönetmen Yaşar Beyceoğlu yönetiminde oynadıkları “Kim Bana Sadık”, “Ah Şu Kadınlar”, “Pazar Yeri” ve “Bir Memur Aranıyor” gibi tiyatro oyunlarıyla Pozantılıların gönlünde taht kurmuş lakin yaşanan birkaç sıkıntılar sebebiyle oyunlarına 4 yıl gibi bir süredir ara vermişlerdi. 25 MAYIS’TA TEKRAR SAHNEDE OLACAKLAR Başkan Ali Avan’ın “Belediye Tiyatro Ekibinin tekrar sahnelere dönmesi gerek” teklifi ile tekrar alevlenen tiyatro ateşi 25 Mayıs Pozantı’nın Kurtuluş Yıldönümü Etkinliklerinde gürül gürül yanacak ve Pozantılıları yeniden kahkahaya boğacak. HEM GÜNDÜZ HEM DE AKŞAM PROGRAMINDA YER ALACAKLAR Yine belediye personeli Yaşar Beğceoğlu yönetmenliğinde 4 kişilik bir müzikal komedi olarak gerçekleştirilecek olan oyun, kurtuluş yıl dönümü etkinliklerinin hem gündüz kutlama töreninde hem de akşam programında sahne alacak. Ardından sanatçı Ali Kınık’ın sahne alacağı muhteşem bir konser sergilenecek. TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR Konuyla alakalı kısa bir bilgi veren tiyatro ekibi yönetmeni Yaşar Beyceoğlu şunları söyledi; “Bazı sorun ve sıkıntılar sebebiyle tiyatro oyunlarımızı 4-5 yıldır sergilenmiyordu. Lakin Belediye Başkanımız Ali Avan’ın talebi üzerine Pozantı halkı ile tekrar buluşmaya karar verildi. Sürecin kısa olması sebebiyle 25 Mayıs Kurtuluş Yıldönümü etkinliklerimizde küçük bir müzikal gösterisi yapacağız. Lakin 5 Ağustos Pozantı Kongresi’nin yıldönümü etkinliklerine ise özel olarak bir tiyatro oyunu hazırlamayı düşünüyoruz. Gülmek ve kahkahaya boğulmak isteyen tüm halkımızı kurtuluş yıl dönümü etkinliklerine davet ediyoruz.” dedi.

Başkan Avan, tebrik ziyaretlerine kısıtlama getirdi: Vaadlerimizi gerçekleştirmek için sahada olmalıyız Haber

Başkan Avan, tebrik ziyaretlerine kısıtlama getirdi: Vaadlerimizi gerçekleştirmek için sahada olmalıyız

Pozantı Belediye Bakanı Ali Avan, seçimlerde Cumhur İttifakı'na gösterilen destek için minnettar olduğunu ifade ederek, geçen dört hafta boyunca gerçekleşen ziyaretlerin memnuniyet verici olduğunu belirtti. Ancak, hizmetlere odaklanmak ve seçim vaatlerini gerçekleştirmek için zaman ve mesai harcamaya ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Mayıs ayı sonuna kadar sadece sabah mesai saatleri içinde tebrik ziyaretlerini kabul edeceklerini açıklayan Başkan Avan, öğleden sonraları ise hizmetleri inceleyip eksikleri tespit ederek projeler üzerinde çalışacaklarını belirtti. Sahada olacaklarını vurgulayarak, her şeyin Pozantı için olduğunu dile getirdi. Seçimlerde Cumhur İttifakı'na gösterilen destek ve teveccüh için minnettar olduğuna vurgu yapan Başkan Avan, geçen dört hafta boyunca yoğun bir şekilde gerçekleşen 'hayırlı olsun' ziyaretlerinin memnuniyet verici olduğunu belirtti.  "Ancak" diye açıklamasına devam eden Başkan Ali Avan, Pozantı için gündelik hizmetlere odaklanabilmek ve seçim meydanlarında sözünü verdiği projeleri hayata geçirebilmek adına zaman ve mesai harcamaya ihtiyacının olduğunun altını çizdi. "SAHADA OLMALIYIZ" Artık hizmete odaklanılması gerektiğini belirten Başkan Avan, "Bu sebeple, Mayıs ayı sonuna kadar sadece sabah mesai saati başlangıcından öğle saat 12.00’ye kadar tebrik ziyaretlerini kabul edeceğiz. Öğleden sonraları ise gündelik hizmetlerimizi inceleyip, eksikleri tespit ederek düzeltmek ve görev süremiz olan beş yıl için verdiğimiz sözler gereği projelerimizle ilgili çalışmalar yapmak adına sahada olacağız. Seçim çalışmalarımızda olduğu gibi biz sizi ziyaret edeceğiz. Anlayışınız için teşekkür ederim" şeklinde konuşarak, her şeyin Pozantı için olduğuna dikkat çekti.

Pozantı'da çiftçilere destek: Tarla ve bahçe yolları düzenleniyor Haber

Pozantı'da çiftçilere destek: Tarla ve bahçe yolları düzenleniyor

Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan’ın talimatı doğrultusunda çiftçilerin üretim alanlarına rahat bir şekilde ulaşabilmeleri için kırsaldaki tarla ve bahçe yolları iş makineleriyle düzeltiliyor. Pozantı Belediyesi, ilçe genelinde çiftçilerin, hayvancılık ve arıcılık gibi işlerle uğraşan vatandaşların arazilerine rahat bir şekilde ulaşabilmeleri için tarla ve bahçe yollarında genişletme ve düzenleme çalışması yapıyor. Kış mevsimindeki yağışlar nedeniyle bozulan ve ulaşımda aksamalara sebep olan tarım arazileri bağlantı yollarındaki çukurlar iş makineleri tarafından dolduruldu. Greyder ile genişletilen yollarda istenmeyen sert kayalıklar kırıldı, tümsekler kazılarak, düzeltildi. Fen İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, “Çiftçilerin üretim alanlarına kolaylıkla ve konforlu bir şekilde ulaşarak, üretimlerini rahatça sürdürebilmeleri için başlatılan çalışmalar, yaz boyunca devam edecek. Mahalle ve köy muhtarları ile yapılan istişareler sonucunda sorun teşkil eden yollar hızlı bir şekilde düzeltilecek” denildi. Kırsal mahallelerin muhtarları ve çiftçiler, yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, desteklerinden dolayı Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan ve ekibine teşekkür etti. ÇÖPLER VE MOLOZLAR KALDIRILIYOR Yaz mevsimine girilmesi ve yaylacı vatandaşların Pozantı’ya gelmesiyle birlikte bağ ve bahçe işleri de her geçen gün artmaya başladı. Özellikle çöp kamyonu tarafından alınamayan konteyner yanına bırakılan kaba pislik, ot ve molozlar yine Temizlik İşlerine bağlı ekipler tarafından kepçe ve kamyonlarla büyük bir titizlikle alınıyor. Ekiplerinin ilçe genelinde yaptıkları koordineli çalışma sonrasında vatandaşlara daha temiz bir yaşam alanı bırakılırken belediyenin çalışma sistemin görev vatandaşlar hem Belediye Başkanına hem de ekibine teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getiriyor.

Turizm treniyle Adana'nın tarihi zenginlikleri keşfedilecek Haber

Turizm treniyle Adana'nın tarihi zenginlikleri keşfedilecek

Bu yıl T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı kapsamında “Kültür Yolu Festivalleri” programları arasına alınan “12. Uluslararası Adana Portakal Çiçeği Karnavalı” konuklarını Turizm Treni ile Belemedik’e kahvaltıya götürdü. Turizm Treninin bilgilendirme seferi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin bu yılki ilk durağı olan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda gerçekleşti. Tarihi özellikleri ve muazzam doğası ile Belemedik'te konukları Pozantı Kaymakamı Fatih Karamahmut ve Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan karşıladı. Programa; Ak Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, CHP Adana Milletvekili Müzeyen Şevkin, Orhan Sümer, Ayhan Barut, Deva Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, Adana Ticaret Borsası Oda Başkanı Şahin Bilgiç, Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, gazeteciler, dijital içerik üreten youtuberlar ve fenomenler katıldı. Bu Lezzetler Damak Çatlattı Pozantı’nın yöresine ait kahvaltılık çeşitlerinden tadan misafirler, adeta bu kahvaltı programının bitmesini hiç istemediler. Çünkü kahvaltı masasında bulunan ürünlerin her biri köylülerin el emeği göz nuru olarak özenle yetiştirilmiş ürün olarak sergilendi. Özellikle kahvaltı masalarının hemen yanında kurulan sıkma tezgahında sıraya giren konuklar “Bu sıkmadan yemek için inanın sabaha kadar sırada bekleyebilirim” dediler. Pozantılı kadınların sıcak ateş ve köz üzerinde pişirdiği hamur bezeleri, peynirli ve patatesli sıkmaya dönüştü. Bu lezzeti tadan konuklar ise bu programda böyle bir lezzetle buluşturduğu için Belediye Başkanı Ali Avan’a teşekkür ettiler. Masaları Gezdi Hoş geldiniz Dileklerinde Bulundu Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan, kahvaltı sırasında masaları tek tek dolaşarak misafirlere hoş geldiniz dileklerinde bulundu. Konuklara kahvaltıyı beğenip beğenmediklerini soran Başkan Avan, öyle güzel geri dönüşler aldı ki bu mutluluk program boyunca yüzüne yansıdı. Turizm Treni İle Tarihi Zenginlikler Popülerleşecek Torosların eşsiz doğasını tren ile deneyimlemek için Adana-Belemedik arasında yeni bir turizm treni seferi hayata geçirilecek. Bu rota, Toros Dağları'nın eşsiz manzaralarını ve tarihi zenginlikleri bir araya getirerek, Türkiye’de popüler olmaya başlayan tren turizminin Çukurova Bölgesi’ndeki ilk uygulaması olmayı hedefleniyor. Adana Valiliği, TCDD Taşımacılık A.Ş., Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Ticaret Odası, Pozantı Belediyesi, Karaisalı Belediyesi ve ÇUKTOB işbirliği ile hayata geçirilecek projenin yerli ve yabancı turistlerin bölgeye olan ilgisini arttırması bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.