TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Ali Bıdı

İLKHABER-Gazetesi - Ali Bıdı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ali Bıdı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Otel ekipmanları ve gıda sektörleri, Antalya'daki iki fuarda buluştu Haber

Otel ekipmanları ve gıda sektörleri, Antalya'daki iki fuarda buluştu

ANTALYA (AA) - Antalya'da düzenlenen 33. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas (Hotel Ekipman) ile 29. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas (Food Product) fuarlarının kapıları ziyaretçilere açıldı.Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) tarafından ANFAŞ EXPO Center'de gerçekleştirilen ve 310 firma ile 1500'ün üzerinde markanın yer aldığı fuara, Almanya, Rusya, İtalya, İran, Kosova, Suudi Arabistan, Japonya başta olmak üzere 31 ülkeden alım heyeti katıldı.Antalya Valisi Ersin Yazıcı, fuarların açılışında yaptığı konuşmada, bu tür organizasyonların bir dünya kenti olan Antalya'ya çok yakıştığını söyledi.Turizmde iyi bir sonbahar dönemi yaşandığını belirten Yazıcı, "Antalya'da her dönem hareketlilik olsun istiyoruz. Türkiye'nin en büyük fuarlarının burada düzenlenmesi önemli. Dünyanın en önemli destinasyonlarından Antalya, kış aylarında fuarlarıyla da söz edilen şehir olmalı." dedi.Yazıcı, iyi başlayan ve iyi devam edeceğini düşündükleri bu yıl, en az 17 milyon misafir ağırlamayı beklediklerini dile getirdi.Antalya'nın aynı zamanda tarım kenti olduğuna işaret eden Yazıcı, özellikle örtü altı tarımda kentin lider konumda olduğunu vurguladı.Yazıcı, kentte yetişen ürünlerin sadece Türkiye geneline değil, dünyanın dört bir yanına gönderildiğini kaydederek, bununla gurur duyduklarını ifade etti.Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, fuarların turizme yön vermesi, yeni ufuklar çizmesi açısından ülke ekonomisine katkı sağladığını belirtti.Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da yerel yöneticiler olarak fuarları ve turizmi önemsediklerini aktardı.- Turizmin çeşitlendirilmesinde fuarlar önemliProfesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca da turizmde 2022'nin çok iyi geçtiğini söyledi.Salgın döneminde başlatılan "Güvenli Turizm Sertifikası"nın artık güvenli, sürdürülebilir sertifika haline geldiğini anlatan Atmaca, birçok turizm paydaşının sertifikalarını alarak hizmet verdiğini kaydetti.Atmaca, turizm sektörü olarak bu yıldan da umutlu olduklarını bildirdi.Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, turizmin çeşitlendirilmesine bu tür fuarların çok önemli katkısı olduğunu söyledi.Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıkgöz, fuara yurt dışından da aşçıların katıldığını, bunun fuarın gelişmesi için önemli olduğunu ifade etti. Aşçılar olarak "yerelse yeriz" sloganıyla hareket ettiklerini vurgulayan Açıkgöz, fuarda da yerel özellikleri ön plana çıkaracak tanıtımlar yapacaklarını belirtti.ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı da fuarlarda ticaret hacmini artıracak önemli toplantılar yapılacağını, firmaların alım heyetleri ile görüşmeler gerçekleştireceğini anlattı.Bu tür fuarların iş dünyası için ciddi dönüşümler sağladığını ifade eden Bıdı, buralarda atılan adımların yıllarca sürecek ticarete dönüşeceğini kaydetti.Hotel Ekipman ve Food Product fuarları, 20 Ocak'a kadar açık kalacak.

Tarım fuarı Growtech, kapılarını açtı Haber

Tarım fuarı Growtech, kapılarını açtı

ANTALYA (AA) - Dünyanın önemli örtü altı tarım sektörü fuarlarından olan Growtech 2022 Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı açıldı.Antalya ANFAŞ Fuar Merkezi'nde bu yıl 21'incisi organize edilen fuar, 27 ülkeden 600 katılımcıyı, 140 ülkeden ziyaretçileri buluşturdu. Fuarda, "Sera ve Teknolojileri", "Sulama Sistemleri ve Teknolojileri", "Tohumculuk", "Bitki Besleme" ve "Bitki Koruma" alanındaki ürün grupları yer aldı."Keşfet, Büyüt, Kazan" sloganıyla düzenlenen fuarda 600 firmanın yöneticileri, ürün ve teknolojilerini uluslararası tarım profesyonelleriyle buluşturdu.Growtech Fuar Direktörü Engin Er, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu sene Almanya ve Fransa'nın ilk kez milli katılımcı olduğunu, Hollanda, İspanya, Çin ve Güney Kore'nin de milli katılımla pavilyon kurduğunu söyledi.Fuar açılmadan önce çevrim içi ziyaretçi kayıtlarını aldıklarını anlatan Er, şöyle konuştu:"140 ülkeden ziyaretçiler kayıt yaptırmıştı. Antalya'da oteller dolmuş durumda, yoğun bir ilgi var. Hem yerli hem yabancı tohumculuk firmaları katıldı, yeni ürünlerini sergiliyorlar. Kuraklıkla birlikte sulama sistemleri çok daha önem kazandı. Farklı damlama sistemleri üreten firmalar var. Bitki besleme ve bitki koruma dediğimiz gübre ve ilaç firmaları yeni ürünlerini sergiliyor. 27 ülkeden katılımcılar fuarda buluştu. Antalya artık dünya tarım profesyonellerinin buluşma noktası oldu."- "Bu fuarlar ihracata açılan gizli kapılardır"Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı da fuarın her geçen gün büyüdüğünü, ilgin yoğun olunca satışların üç ay önceden kapandığını ifade etti.Bu tür fuarların sayısının artırılması gerektiğini vurgulayan Bıdı, "Ülke ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. Bu fuarlar ihracata açılan gizli kapı." dedi.Ziraat mühendisi Ali İmran Yılmaz ise ıslah çalışmaları sonucu elde ettikleri tohumlardan ürettiklerini sebzeleri fuarda sergilediklerini söyledi.Talebe göre farklı çeşitler geliştirdiklerini bildiren Yılmaz, 20'nin üzerinde ülkeye ihracat yaptıklarını, fuarda yoğun ilgiyle karşılaştıklarını sözlerine ekledi.Fuar, 26 Kasım'da sona erecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.