TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Ali Hamza Pehlivan

İLKHABER-Gazetesi - Ali Hamza Pehlivan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ali Hamza Pehlivan haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Mersin Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni yapıldı Haber

Mersin Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni yapıldı

MERSİN (İLKHABER) -  Vali Ali Hamza Pehlivan, üniversite yerleşkesindeki Akdeniz Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, 1992'de kurulan Mersin Üniversitesinin günden güne gelişerek büyük ve güçlü bir eğitim kurumu haline geldiğini söyledi. MEÜ'den bugüne kadar yaklaşık 118 bin öğrencinin mezun olduğunu aktaran Pehlivan, yeni akademik yılın üniversite camiası için hayırlı olmasını diledi. - Savunma sanayisinde hedef, 2023'te 6 milyar dolarlık ihracat Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker de akademik yılın açılışında "ilk ders" sunumunu yaptı. Türk savunma sanayisinin tarihsel gelişimini anlatan Şeker, Türkiye'nin sektörde söz sahibi ülkeler arasına girmeye başladığına işaret etti. Şeker, savunma sanayisinde her geçen gün hedeflerin büyüdüğüne dikkati çekerek şöyle konuştu: "İhracatımız 2002'de 248 milyon dolarken, geçtiğimiz yıl ihracat 4 milyar doların üzerinde. Bu seneki beklentimiz, inşallah 6 milyar dolar hedefine doğru gidiyoruz. Yılın sonunda bunu başaracağız. Ülke olarak dünya genelinde ihracatta 30'uncu sıradayız ancak savunma sanayisinde baktığımızda 12'nci sıradayız. Ciddi bir farkımız var çünkü burada teknoloji üretip, katma değerli ürünler ihraç ediyoruz. Ciromuzda da 2002'de 1 milyar dolardan, bugün 12 milyar dolara gelmiş durumdayız. En önemlisi ise 50 milyon dolarlardan bugün 2 milyar dolar AR-GE'ye para ayırıyoruz. Bunun önemli bir kısmını devlet olarak biz ayırıyoruz, bir kısmını da firmalarımız artık kendi öz kaynaklarından AR-GE'ye pay ayırıyorlar. Bu da geleceğimiz adına ümit verici bir rakam." MEÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar da bilimin ve çağdaşlığın ışığında örnek bir üniversite olduklarını belirterek, "Mersin Üniversitesi 1764 akademik personel, 3 bin 541 idari personel, 46 bin 147 öğrenciden oluşan büyük bir ailedir. Üniversitemiz 17 fakülte, 7 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 5 enstitü ve 41 araştırma merkeziyle kendisini sürekli yenileyen ve büyüten köklü bir üniversite haline dönüşmüştür." ifadelerini kullandı.

Mersin'de "Ekonomi Zirvesi" programı yapıldı Haber

Mersin'de "Ekonomi Zirvesi" programı yapıldı

MERSİN (AA) - Mersin'de, Valilik ve Nişantaşı Eğitim Vakfı işbirliğinde "Ekonomi Zirvesi" etkinliği düzenlendi.Vali Ali Hamza Pehlivan, "Gelenekselden Dijital Ekonomiye, Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye" temasıyla Yenişehir ilçesindeki bir otelde gerçekleşen programda, ekonominin hayatın her alanında yer bulduğunu söyledi.İktisadın günlük yaşama etkisini örnekleriyle anlatan Pehlivan, dünyadaki gelişmelerin ekonomiye yansıdığını ifade etti.Pehlivan, Mersin'in ekonomide potansiyeli yüksek bir kent olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:"Mersin, Gayri Safi Yurt İçi Hasıla listesinde ilk 10 kent arasında. Hem nüfusu hem de yüz ölçümü itibarıyla yine ülke sıralamasında ilk 10'un içerisindeyiz. Vergi gelirleriyle ilk 6 içerisindeyiz. Gümrük kapılarından yapılan ihracat, ithalat rakamlarıyla 35 milyar doları yakalamış bir iliz. Sanayisiyle, yüzlerce firmasıyla hem iç hem dış piyasaya ürünler üreten, tarımda 8 üründe Türkiye sıralamasında 1'inci, 29 üründe de ilk 3'te yer alan bir kentiz. OSB'leri artan bir iliz. Etaplarıyla beraber 10 OSB'ye ulaştık. İstihdamda 25 bine ulaştık. Hedef, 50 bin olarak belirlenmiş durumda. Uluslararası limanımızla da dünyanın her tarafına seferler yapılıyor. Burada ciddi bir gemi trafiği söz konusu. 2,6 milyon TEU elleçleme kapasitesiyle bu ekonomik yapı içerisinde yer alıyor. İlimizin potansiyeli çok. Şu an itibarıyla halı hazırda ilimizde devam eden kamu yatırımı sayısı 639. Bunları değeri de 98 milyar lira."Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı ve MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal da vakfın kuruluş sürecine ve eğitim alanında hayata geçirdikleri faaliyetlere ilişkin bilgiler verdi.Konuşmaların ardından bazı üniversitelerin öğretim üyeleri ve çeşitli firmaların temsilcilerinin katılımıyla panel gerçekleştirildi.

Mersin Valisi Pehlivan Akdeniz Sahil Yolu'nu inceledi Haber

Mersin Valisi Pehlivan Akdeniz Sahil Yolu'nu inceledi

MERSİN (İLKHABER) - Pehlivan, Anamur ilçesini ziyaret ederek Mersin-Antalya arasında yapımı devam eden Akdeniz Sahil Yolu inşaatının Demirören Mahallesi'ndeki şantiyesini gezdi, yetkililerden bilgi aldı. Güzergahta inşa halindeki tünel önünde gazetecilere açıklama yapan Pehlivan projenin Türkiye'nin en büyük projelerinden olduğunu belirtti. Projede 28 tünel ve 17 viyadük bulunduğunu, bugüne kadar 28 tünelden 16'sı, 17 viyadükten 8'nin tamamlanarak hizmete sunulduğunu ifade eden Pehlivan, aynı güzergahta toplamda 203 kilometrelik bölünmüş yolun bitirilip kullanıma açıldığını bildirdi. Projede toplamda 28 tünel 17 viyadük bulunduğunu, bugüne kadar 28 tünelin 16’sının tamamlandığını aktaran Pehlivan şunları söyledi: "Akdeniz Sahil Yolu projesi, yolun 264 kilometrelik kısmının uzunluğunu 36 kilometre kısaltıp 228 kilometreye düşürecek. Bu da zaman olarak yoldaki ulaşımı 110 dakika daha erkene çekecek. Yani yaklaşık iki saatlik bir zaman tasarrufu söz konusu olacak. Şu anda şantiye alanında olduğumuz Melleç- Kaledran arasındaki yol, toplam 11,4 kilometre uzunluğunda ve ağırlıklı olarak tünel ile viyadüklerden, 6 tünel ve 7 viyadükten oluşuyor. Bunlar bölünmüş yol olarak inşa ediliyor. Önünde bulunduğumuz T1 tünelinde tünel portali ve kazı destek çalışmaları tamamlanma aşamasına gelmiş durumda. T2 tünelinde de kazı destek çalışmaları devam ediyor. Şu anda aldığımız bilgiler doğrultusunda ifade edecek olursak yol inşaat çalışmalarında herhangi bir aksilik yok." Vali Pehlivan, tünel çalışmalarının belli bir zaman aldığını, fakat tamamlandığında bu yolda geçmişte çok uzun süren seyahatin neredeyse üçte biri zamana düşeceğini, yolun aynı zamanda lojistik, sanayi ve turizm sektörleri açısından da çok önemli olduğunu dile getirdi. Pehlivan daha sonra ilçede ziyaretlerde bulundu.

Mersin'deki Olba Antik Kenti'nde kadın heykeli ve 2 friz parçası bulundu Haber

Mersin'deki Olba Antik Kenti'nde kadın heykeli ve 2 friz parçası bulundu

MERSİN (AA) - Helenistik dönemin önemli yerleşim merkezlerinden Mersin'in Silifke ilçesindeki Olba Antik Kenti'nde, yürütülen kazı çalışmalarında milattan sonra 2. yüzyıla ait olduğu değerlendirilen kadın heykeli ve üzerinde mitolojik sahnelerin yer aldığı 2 friz parçasına ulaşıldı. Olba Krallığı'nın merkezi olarak bilinen Ören Mahallesi'ndeki antik kentte, temmuzda başlayan sezon kazıları, Ardahan Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Doç. Dr. Yavuz Yeğin başkanlığındaki ekip tarafından yürütülüyor. Aralarında sanat tarihçileri, uzman arkeologlar ve öğrencilerin de yer aldığı 15 kişilik ekip, önemli ticaret merkezi olarak bilinen tarihi alandaki çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl antik kentin çeşitli alanlarında devam eden kazılarda, milattan sonra 2. yüzyıla ait olduğu değerlendirilen kadın heykeli ve üzerinde mitolojik sahnelerin yer aldığı 2 friz (mimarlıkta taban kirişi ile çatı arasında kalan, kabartmalarla bezeli ya da düz şerit) parçası bulundu. Koruma altına alınan eserler, incelenmek üzere Silifke Müze Müdürlüğüne teslim edildi. - "Eserleri korumaya ve konservasyonlarına yönelik çalışmalar yapılacak" Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, arkeolojik kazıların devam ettiği antik kentte incelemelerde bulundu, kazı başkanı Yeğin'den bilgi aldı. Pehlivan, yaptığı açıklamada, Mersin'de 1642 tescilli kültür varlığının olduğunu söyledi. Olba Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarının 2010'dan beri sürdüğünü aktaran Pehlivan, şunları kaydetti: "Daha önce tiyatro yapısının olduğu alanda yoğunlukla kazı çalışmaları sürdürülmüşken, son dönemde de anıtsal çeşmede kazı çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar neticesinde geçtiğimiz günlerde önemli eserlere ulaşıldı. Biz de bu eserleri inceleme fırsatı bulduk. Burada arkeolojik eserlerle ilgili detaylı çalışmalar yapılıyor. Kazılar bunların çok önemli bir parçası. Devamında da eserleri korumaya ve konservasyonlarına yönelik çalışmalar yapılacak. Güzel ülkemizin genelinde olduğu gibi Mersin'imizde de sayısız tarihi eserimiz bulunmaktadır. Bunların gün yüzüne çıkartılmasını, yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından buraların tanınmasını, bilinmesini, öğrenilmesini sağlamak hepimize düşüyor." Kazı Başkanı Doç. Dr. Yeğin de "Bu sezonki kazılarda eşsiz eserler ortaya çıkarıldı. Kilikya Bölgesi'nde şu ana kadar bu eserlerin benzerleri bulunmadı. Antik kentteki çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Mersin'de depremlerde hasar gören 76 okul boşaltıldı Haber

Mersin'de depremlerde hasar gören 76 okul boşaltıldı

MERSİN (AA) - Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde hasar gören 76 okulun boşaltıldığını bildirdi.Valiliğin internet sitesinden yapılan açıklamada, Vali Pehlivan, 6 Şubat'taki depremlerde hasar gören Tarsus ilçesindeki okullarda incelemelerde bulundu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin'den bilgi aldı.Açıklamada görüşlerine yer verilen Pehlivan, deprem hasarı nedeniyle kent genelindeki 76 okulun boşaltıldığını ifade etti.Pehlivan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce inceleme yapılan okulların durumunun bilimsel tekniklerle analiz edildiğini belirterek, "Hasar tespit edilen okullarımız behemehal tahliye edildi. Hiçbir öğrencimizin eğitim öğretim hayatının kesintiye uğramaması için diğer okullara taşınması sağlandı. Hasar gören okullarımızın yerine yeni okullar inşa edeceğiz. Bu konudaki hazırlık çalışmalarımızı başlattık. Yeni okullar inşa edilene kadar prefabrik okullar, derslikler yapmak suretiyle birleştirilen ve sabah-öğlen şeklinde ikili öğretim yapılan okullarda yoğunluk giderilecektir." değerlendirmesinde bulundu.- Kentte 21 bin 117 depremzede öğrenci eğitim hayatına devam ediyorOkulların durumları ve ihtiyaç duyulan yeni yatırım taleplerinin Milli Eğitim Bakanlığınca takip edildiğini aktaran Pehlivan, şunları kaydetti:"İlimizde bakanlığımızın destekleriyle her yıl ortalama 20 civarında yeni okul inşa ediyorduk. Bu sayede bugüne kadar ilimiz genelinde okullarımızın çoğunluğu yenilenmiş durumda. Bu okullarımız depremden etkilenmedi. Bakanlığımız tarafından sağlanacak ilave desteklerle hasarlı okullarımızın yerine yeni okullar inşa ederek ilimize kazandırmış olacağız. Deprem bölgesinden gelerek ilimizde misafir edilen vatandaşlarımız içerisinden 21 bin 117 öğrencimiz eğitim öğretim hizmeti alıyor. Temel eğitim alanında 14 bin 437, mesleki eğitimde 791, ortaöğretimde 2 bin 757, özel okullarda 3 bin 121 ve özel eğitim alanında 11 öğrencimiz okullarımızda eğitim öğretim hayatına devam etmektedir."

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentteki durumu değerlendirdi: Haber

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentteki durumu değerlendirdi:

MERSİN (AA) - Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, depremler nedeniyle başlatılan hasar tespit çalışmaları kapsamında, 16 okulun yıkılması yönünde karar aldıklarını bildirdi.Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından görevlendirildiği Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki çalışmalarını tamamlayarak kente dönen Pehlivan, Valilikte düzenlediği basın toplantısında, kentteki 1806 araç ve 3 bin 922 personelle deprem bölgelerindeki çalışmalara destek verdiklerini belirtti.Mersin'in, afet bölgelerindeki yaralıların sevki için de adeta "sağlık üssü" olduğunu vurgulayan Pehlivan, "Depremden etkilenen kentlerden ilimize bugüne kadar 23 bin 294 afetzede gelmiş, sağlık birimlerimiz ve hastanelerimizden hizmet almış. Bunların 21 bin 825'i tedavileri tamamlanarak taburcu edilmiş." dedi.Pehlivan, Mersin'in afet bölgelerinden etkilenen vatandaşların ilk duraklarından birisi olduğuna dikkati çekti.- "İlimizde resmi kayıtlarımıza göre 164 bin 845 afetzede barınıyor"Tahliyelerin ardından hızlı bir planlama yaparak depremzedelerin kentte ağırlanmaya başlandığını, 10 bin 290 depremzedenin Gençlik ve Spor Bakanlığı, 1221 depremzedenin de özel yurtlarda barındırıldığını belirten Pehlivan, şöyle devam etti:"Otel, motel ve benzeri işletmelerde de 43 bin 840 vatandaşımızı barındırıyoruz. Kurum kuruluş, oteller, yurtlar ve belediyelerin tesislerinde ağırladığımız depremzede sayımız 62 bin 184. Bir de evlerde kalanlar var. Tespitlerimiz, bize depremzede olarak kayıt yaptıran 97 bin 405 depremzedemiz bulunuyor. Şu anda ilimizde resmi kayıtlarımıza göre 164 bin 845 afetzede barınıyor. Akla hemen 'Bu resmi kayıtların ötesinde elimizde bulunan yok mudur?' sorusu gelebilir. Bununla ilgili arkadaşlarımızdan tekrar bir çalışma istedim. İlimiz zaten normal şartlarda belli aylardan itibaren yazlıklar gibi benzeri yerlere göç veya nüfus alan bir konumdaydı. Deprem bunu öne almış gibi de gözüküyor."Pehlivan, Aile ve Sosyal Hizmetler ile Gençlik ve Spor müdürlüklerince kentteki 70 bin 30 depremzedeye psikososyal destek sağlandığını anlattı.Deprem bölgelerinden kente 18 bin 801 öğrencinin nakil olarak geldiğini belirten Pehlivan, çocukların eğitim hayatlarının aksamadan süreceğini dile getirdi.- 21 bina orta hasarlıDepremlerin ardından vatandaşların talebiyle kentteki yapılarda hasar tespit çalışması başlatıldığını bildiren Pehlivan, "Bugüne kadar vatandaşlarımız tarafından ulaştırılan başvurularla 3 bin 95 binada hasar tespit çalışması yapıldı. 21 bina orta, 244 bina az hasarlı, 2 bin 830 bina ise hasarsız olarak tespit edildi. Bu konuda arkadaşlarımızın sahadaki çalışmaları devam ediyor." ifadelerini kullandı.Pehlivan, kentteki okulların da deprem nedeniyle incelediğini dile getirerek, "Okulların deprem etkilenip etkilenmediği önemliydi. Çocuklarımızı riske etmeyecek şekilde arkadaşlarımız okullarımızın fiziki şartlarıyla ilgili tespitler yaptılar. 453 okulumuzun tamamına yakınında hasat tespit çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalar neticesinde 59 okulumuzu boşalttık. 16 okulumuzda ilgili yıkım kararı aldık." diye konuştu.- Orantısız kira artışları hakkında idari ve adli işlem yapılacakMersin'de "Evim Yuvan Olsun" seferberliğine 87 kişinin katkı sağladığını ifade eden Pehlivan, şunları kaydetti:"İlimizde kiraların orantısız ve gerçekten kabul edilemez bir şekilde arttığını üzülerek takip ediyoruz. Böyle dar zamanda böyle kampanyalar (Evim Yuvan Olsun) varken bir yandan 2-3 katına kiraların çıkması meselesi, hepimizi her şeyden önce vicdanen rahatsız ediyor. Sadece telkin ederek değil, gerek Ticaret Müdürlüğümüz, gerekse vergi dairemiz ve ilgili birimlerimiz şu anda alanda tarama çalışması yapıyor. Bu konuda tespit yapılması durumunda gerekli hem idari hem de adli işlemler yapılmak üzere başsavcılıklara başvurulacak."

"Asrın felaketi"nden etkilenen Kırıkhan'da çadır ve konteyner kentlerin kurulumu sürüyor Haber

"Asrın felaketi"nden etkilenen Kırıkhan'da çadır ve konteyner kentlerin kurulumu sürüyor

HATAY (AA) - "Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde çok sayıda binanın yıkıldığı veya hasar gördüğü Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde çadır ve konteyner kentler kuruluyor.Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde görevlendirilen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, afet koordinasyon merkezi olarak hizmet veren Kırıkhan 1. Hudut Tabur Komutanlığında, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kente varıldığında olayın büyüklüğünün daha iyi müşahede edildiğini dile getirdi.İlk andan itibaren ilçedeki AFAD koordinasyonunu sağladıklarını belirten Pehlivan, Kastamonu AFAD İl Müdürü'nün buraya atandığını ve kullanılabilecek ender kamu binalarından taburu, koordinasyon merkezi belirleyerek görev dağılımını yaptıklarını anlattı.Vali Pehlivan, şu anda müdahale edilen enkazın 300 civarında olduğunu bildirerek, "Tamamen yıkılmış 153 binamız var. Diğerlerinin de tamamına yakını yıkılmış. Bunların hepsine belki ilk gün araç tedariki biraz zaman aldıysa da sonrasında özellikle Türkiye Taşkömürü Kurumu arama kurtarma ekiplerini, Mersin'in tüm belediyeleri ve kurumları, orada iş yapan insanların araç gerecini, ne var ne yok buraya kanalize etmeye çalıştık." dedi.Bütün noktalara ivedilikle müdahale başlattıklarını kaydeden Pehlivan, "Bir hafta içinde dokunmadığımız enkaz yok. Bunun yanında arama kurtarma ekipleri sayesinde kurtarılan çok vatandaşımız oldu. Diğer yandan da çadır kentler kurmaya başladık. Şu anda 7 noktada çadır kentler oluşturduk." diye konuştu.- İlçede yaklaşık 3 bin jandarma ve polis güvenliği sağlıyorPehlivan, ilçede 1800 civarında jandarma ve 1000 civarında polisin, güvenlik zafiyeti olmaması için görev yaptığını aktardı.Kırıkhan'da arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Pehlivan, "Dün 160. saatte bir vatandaşımız çıkarıldı. 25 noktada mobil mutfak var. 4 noktada lojistik merkezimiz var, bunu tek merkezde topluyoruz. Önce çalışanlar arasında takım anlayışıyla hareket etmek gerekiyor. Morali yüksek tutmak gerekiyor. Vatandaşlarımızın acılarını paylaşmaya gayret ediyoruz. Acılarımız ortak. Bir yandan bu işleri yaparken bir yandan da onları teskin ediyoruz. Yoğun mücadele veriyoruz. Tam teyakkuz halindeyiz." sözlerini sarf etti.Vali Pehlivan, çadırların yanı sıra konteyner kentlerin de kurulumuna başladıklarını belirterek, şunları kaydetti:"İlk etapta 500 konteynerin kurulumu için 2 gün önce altyapı çalışmaları başladı. Kanalizasyonunu, suyunu ve ortak kullanım alanlarını yapıyoruz. Bölgede kurulan çadır sayısı 2 bin 500'e ulaştı. İlk etapta 500 konteyner kuracağız, firmalar ve gönüllüler de destek veriyor. İlk anda 1500 civarında konteyner kurulumunu yapacağız. 1500 konteyner ilk anda can suyu olacak. Köylerine, ailelerinin yanına gidenler var. Bir o kadar daha konteyner kent kurmamız halinde epey rahatlama olur. Zamanla çadırda kalanları da oraya alacağız. 3-4 bin kapasiteyle inşallah bu süreci ilk etapta yönetmiş olacağız. Önce çadır kentlere, çadır kentlerden konteyner kentlere, konteynerden de kalıcı konutlara üç fazlı bir operasyon olacak."İlçede hasar tespit çalışmalarının da devam ettiğine dikkati çeken Pehlivan, "Atacağımız adımlarla adeta yeni bir Kırıkhan kurulacak. Çevreye duyarlı, insanların güvenle yaşayacağı bir ilçe inşa edilecek." ifadesini kullandı.

Türkiye Raffa Şampiyonası Mersin'de başladı Haber

Türkiye Raffa Şampiyonası Mersin'de başladı

MERSİN (AA) - Mersin'de düzenlenen Türkiye Raffa Şampiyonası'na 40 ilden 180 sporcu katılıyor.Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonunca (TBBDF) organize edilen şampiyona, Toroslar Bocce Tesisi'nde başladı.Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, açılış törenindeki konuşmasında, Türkiye'nin her branşta olduğu gibi boccede de her geçen gün daha iyi noktalara geldiğini söyledi.Boccenin merkezinin Mersin olduğunu vurgulayan Pehlivan, kentin geçen yıl Dünya Tekler-Karışık Çiftler Bocce Şampiyonaları'na (Raffa-Volo) ev sahipliği yaptığını anımsattı.- "Bocce tanıtım ayı taçlanmış oldu"Pehlivan, çocukları ve gençleri spora teşvik etmek amacıyla "Her Ay 1 Branş Projesi"nin hayata geçirildiğini belirterek, şöyle konuştu:"Mersin'de 60 branşta spor faaliyetimiz, 500'e yakın kulübümüz, yaklaşık 200 bin sporcumuz var. Bu sporcuların 1580'i boccede faaliyet gösteriyor. Bunların 52'si milli sporcu statüsünde. İnşallah bu rakam giderek daha da artacak. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacak olduğumuz 2023'ü spor branşlarını tanıtım yılı ilan ettik. İlk branşta bocce. 'Ocak ayı bocce ayı' dedik. Bu ayın başından itibaren bocceyi ilimizin dört bir yanında tanıtmaya başladık. Böyle güzel bir organizasyonla da bocce tanıtım ayı taçlanmış oldu."TBBDF Asbaşkanı Faik Kapsız da geçen yıl boccede önemli başarılara imza atıldığını ifade ederek, yeni sezonda da hedeflerinin yüksek olduğunu kaydetti.Konuşmaların ardından Vali Pehlivan, şampiyonanın başlama atışını yaparak sporculara başarılar diledi.Büyükler kategorisindeki organizasyon, hem kadınlar hem de erkekler grubunda gerçekleşiyor.Şampiyona, 30 Ocak'ta sona erecek.Organizasyonda madalya kazanan sporcular, milli takım seçmelerine katılmaya hak kazanacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.