Anahtar Parti Seyhan ilçe başkanlığı kadına şiddete karşı farkındalık yarattı
Anahtar Parti Seyhan İlçe Başkanı Sibel Oğur Çakmak, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Adana’da farkındalık etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlik, İsmet İnönü Parkı, Çakmak Caddesi ve Atatürk Caddesi’nde düzenlendi ve vatandaşların yakalarına mor kurdele takıldı. Etkinliğe, İl Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Başkanı Münevver Genç Hayat, Karaisalı Kadın Kolları Başkanı Melek Eker ile kadın yöneticiler de katıldı. Çalışma sırasında Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu’nun mesajlarının yer aldığı el ilanları dağıtıldı.
Katılımcılar, mor kurdele dağıtarak toplumu kadına yönelik şiddete karşı bilinçlendirmeyi hedefledi ve “Kadına Şiddete Hayır” mesajını vurguladı.
“Kadına şiddete hayır”
Seyhan İlçe Başkanı Sibel Oğur Çakmak, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada; “Toplumun kanayan yarası olan kadına yönelik şiddet, bir insan hakkı ihlalidir. Psikolojik, ekonomik ya da fiziksel hiçbir şiddetin mazereti olamaz. Şiddet bir güç değil, açık bir acizliktir. Biz bugün yalnızca bir eylem yapmadık, bir mesaj verdik: Kadına şiddete hayır” diye ifade etti.
Anahtar Parti Adana İl Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Başkanı Münevver Genç, Hiçbir kadın yalnız değildir. Anahtar Parti olarak hukuki destek, bilinçlendirme çalışmaları ve dayanışma ağlarıyla kadınların yanındayız” ifadelerini kullandı.
Etkinliğe katılan parti yöneticileri, mücadelenin yalnızca 25 Kasım ile sınırlı olmadığını vurguladı.