TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Anıl Tanburoğlu

İLKHABER-Gazetesi - Anıl Tanburoğlu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Anıl Tanburoğlu haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Tanburoğlu: Hemşehrilerimizin güvenini boşa çıkartmayacağız Haber

Tanburoğlu: Hemşehrilerimizin güvenini boşa çıkartmayacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, 31 Mart Yerel Seçimlerini değerlendirmek üzere gazetecilerle bir araya geldi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından yapılan basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Tanburoğlu, CHP'nin Türkiye genelinde başarılı bir performans sergilediğini belirterek, Adana'da 9 ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyesini kazandıklarını ifade etti. Ancak, Sarıçam ve Pozantı ilçelerini az bir oy farkıyla kaybettiklerini dile getiren Tanburoğlu, bu kayıpların nedenlerini araştırdıklarını ve gelecek seçimlerde daha fazla başarı elde edeceklerine inandıklarını vurguladı. Geçmişte verdiği taahhütleri hatırlatan Tanburoğlu, Adana'daki seçimlerde beklentilerinin üzerinde bir sonuç aldıklarını ve halkın desteğiyle partilerinin güvenini boşa çıkarmayacaklarını söyledi. Tanburoğlu, "Kazanan Adana olmuştur" diyerek, yerel seçimlerin önemine dikkat çekti ve önlerindeki dönemin genel seçimlere hazırlanma süreci olduğunu belirtti. Partilerinin, emekçilerden işsizlere, öğretmenlerden işçilere kadar her kesimin yanında olmaya devam edeceğini vurgulayan Tanburoğlu, halkın refahı ve mutluluğunun öncelikleri olduğunu sözlerine ekledi. Son olarak, partilerinin kazandığı başarının kendilerini rehavete sürüklemeyeceğini ve her zaman halkın yanında olacaklarını ifade eden Tanburoğlu, Adana halkına bir kez daha teşekkür etti.

Tanburoğlu: Karataş sahipsiz değildir Haber

Tanburoğlu: Karataş sahipsiz değildir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, 3 Mayıs Günü Karataş Belediyesi Tuzla hizmet binası ve hizmet araçlarına yapılan hain saldırı nedeniyle CHP Karataş İlçe Başkanlığı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına CHP Adana İl Yönetimi, Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş, CHP Karataş İlçe yöneticileri ve Karataşlı vatandaşlar katıldı. Başkan Tanburoğlu’nun açıklaması şu şekilde: “Karataş Belediyesine ait Tuzla Hizmet Binasına ve hizmet araçlarına saldıranlar aynı zamanda seçim sürecinde parti afişlerimizi de yırtmış olan eski belediye çalışanlarıdır. 3 Mayıs Günü yapılan hain saldırıda Tuzla Hizmet Binası ve Karataş Belediyesine ait hizmet araçları ağır hasar görmüştür. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki saldırı her ne maksatla yapılmış olursa olsun, halkın vergileriyle hizmet veren kamu malları hedef alınarak, aslında doğrudan halkımıza yapılmıştır. Bu hain ve çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, başkanımız ve belediye çalışanlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Milletin malına zarar verenlerin en büyük cezayı alması için belediye avukatlarının yanı sıra, partimizin avukatlarımız da olayın yakın takipçisi olacaktır. 3 Mayıs Günü gerçekten sembolik bir gün, Türkçülük Günü. Başımızın üstüne, bizim tanıdığımız en büyük Türkçü Mustafa Kemal Atatürk’tür. Ne kadar ironiktir ki 3 Mayıs Türkçülük Günü’nde kendisini Türkçü ve milliyetçi olarak tanımlayan ve önceki döneme yakınlığı ile bilinen bu saldırganlar, Türk Milletine ait kamu malına zarar vermekte hiçbir mahsur görmemişlerdir. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda hiçbir saldırıdan korkmadan yolumuza devam etmek üzere ant içmiş Cumhuriyet Halk Partilileriz. Şimdi milliyetçi olmak, vatansever olmak ve vatanperver olmak önce halkın vatanın malını korumaktan geçer. Sizler yaktığınız araçların Cumhuriyet Halk Partisi’nin mi zannediyorsunuz? Hayır! Bu çok büyük bir yanılgıdır. Yakılan araçlar ve kundaklanan hizmet binası hepimizin çocuklarının geleceğinden dirhem dirhem arttırıp verdiği vergi ile belediyeye alınmıştır.”

CHP Adana İl Başkanı Tanburoğlu'ndan 1 Mayıs mesajı: Bir tarafta şatafat diğer tarafta sefalet Haber

CHP Adana İl Başkanı Tanburoğlu'ndan 1 Mayıs mesajı: Bir tarafta şatafat diğer tarafta sefalet

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Tanburoğlu yayımladığı mesajında bütün emekçileri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlamak üzere alanlara davet etti.  BİR TARAFTA ŞATAFAT DİĞER TARAFTA SEFALET Ülkenin ekonomi başta olmak üzere hukuk, adalet ve demokrasi bakımından türbülansın içinde olduğunu belirten Başkan Tanburoğlu, “Siyasal İktidarın iş bilmez tutumu, liyakatten uzak kadroları, dayanaksız ve gerçeklikten uzak ekonomi politikaları ve demokrasinin tam olarak işletilememesi nedeniyle ülke her anlamda zor bir süreçten geçiyor. Bunun bedelini ise; emekçiler, dar gelirliler ve yoksul halk kesimleri ödüyor. Emekçiler açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor. Halka kemer sıkın talimatı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘itibardan tasarruf edilmez’ diyerek kendi şatafatından ödün vermiyor. Emekli maaşı 10 bin, asgari ücret 17 bin TL iken, Türk Hava Yolları Genel Müdürü 1 milyon 400 bin TL. Yani emeklinin 12 yıllık kazancı. 8 genel müdür yardımcısı 1 milyon 260 biner lira. 41 başkan 700 biner lira. 53 başkan yardımcısı 490 biner lira. Bu tip maaş alan binlerce kişi var. Ülkemize baktığımız zaman bir tarafta şatafat diğer tarafta ise sefaletle karşı karşıya. Tasarrufa bu yanlışlar giderilerek başlanmalı. Enflasyonu önleyici ve kamuda tasarruf tedbirleri alınmazsa, durum daha da ağır bir hal alacak, faturayı da emekçilere ve yoksul halk kitlelerine kesecekler” dedi. EMEKÇİLER, EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALMALI Tanburoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “1 Mayıs, dünyanın her yerinde işçi sınıfının ve emeği ile geçinenlerin her türlü sömürüye ve üreteni ürettiğine yabancılaştıran neo liberal sisteme karşı birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. Üretenlerin, her türlü değeri yaratanların, alın terini ürüne dönüştürenlerin bayramı yurttaşlarımıza kutlu olsun. Emeğe ve çalışan haklarına saygı demokratik kültürün, çalışma hayatının daha iyi standartlara kavuşturulması toplumsal refahın vazgeçilmez bir unsurudur. İş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, kayıt dışılık ile mücadele edilmesi, kadın istihdamının artırılması, çocuk işçiliğine son verilmesi ve sosyal diyalog esas alınarak çalışma yaşamının geliştirilmesi devlet, işçi ve işveren kesimlerinin işbirliği yapması gereken en önemli konulardır. Bizim İktidarımızda emekçilerin, dar ve sabit gelirli bireylerin daha rahat yaşam koşullarına ulaşacağını rahatlıkla söyleyebilirim. 31 Mart Yerel seçimleri bizlere gösterdi ki emeğin ve emekçinin hak ettiği yerde olacağı güzel günlere doğru bir gidiş olduğunu belirterek, bütün emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyor, aileleri ve sevdikleri ile birlikte güzel günler diliyorum. Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın emek ve dayanışma günümüz."

Mazbatayı alıp, mezarlık ziyaretine gittiler Haber

Mazbatayı alıp, mezarlık ziyaretine gittiler

Yerel seçimleri kazanan isimlerden olan CHP'nin Yüreğir Belediye Başkanı Adayı Ali Demirçalı, mazbatasını aldıktan sonra koltuğa oturdu. 35 yıl aradan sonra CHP'nin Yüreğir’de seçim kazandığı CHP'nin Adayı Başkan Demirçalı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve partililerle birlikte, ilçenin ilk Belediye Başkanı CHP’li Sabahattin Eşberk'in mezarını mazbatayla ziyaret etti. Yerel seçimlerde Yüreğir'de CHP Adayı Ali Demirçalı yüzde 40,71, AK Parti Adayı Halil Nacar yüzde 38,21, oranında oy aldı. Seçimi 75.737 oyla kazanan Demirçalı, Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldıktan sonra görevi AK Partili Fatih Mehmet Kocaispir'den devraldı. CHP Adana İl Başkanlı tarafından yapılan paylaşımda, CHP'nin 35 yıl aradan sonra Yüreğir’de kazanması vurgulandı. Paylaşımda, "CHP Adana İl Başkanımız Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, İl ve ilçe örgütlerimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, kadın ve gençlik kollarımız ile birlikte Yüreğir Belediye Başkanımız Ali Demirçalı’nın devir teslim törenine katıldı. Yüreğir halkının büyük coşkusu bizi çok gururlandırdı. Belediye Başkanımız Ali Demirçalı’ya Yüreğir’de uygulayacağı halkçı, eşitlikçi ve sosyal demokrat belediyecilik için başarılar diliyoruz. Teşekkürler Yüreğir, tebrikler Ali Başkan." ifadesi kullanıldı. Mazbatayla mezarlık ziyareti Bu arada Yüreğir'in yeni Belediye Başkanı Ali Demirçalı, CHP Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, ikinci kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Zeydan Karalar ve partililerle birlikte ilçenin ilk Belediye Başkanı olan CHP'li Sabahattin Eşberk'in mezarını mazbatayla ziyaret etti. Demirçalı, "Yüreğir Belediyesi’nin Kurucu Başkanı, merhum Sabahattin Eşberk Başkanımızı, İl Başkanımız Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, İl ve ilçe örgütlerimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımızla ile birlikte mezarı başında andık. 35 Yıl sonra kazandığımız Yüreğir belediyesini Başkanımıza armağan ettik. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz." dedi.

CHP Adana İl Başkanı Tanburoğlu: Vatandaşlarımıza teşekkür ederim Haber

CHP Adana İl Başkanı Tanburoğlu: Vatandaşlarımıza teşekkür ederim

31 Mart Yerel Seçimlerinde Adana'da kazanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu Adana halkına teşekkür etti. Başkan Tanburoğlu Adana halkının ferasetine her zaman güvendiklerini belirtip şu açıklamayı yaptı: "7 Ekim’de il başkanı olarak göreve geldiğimde söylediğim gibi büyükşehir belediyesi başta olmak üzere mevcut belediyelerle birlikte en az 8 belediye kazanacağımızı vurgulamıştım. Bugün geldiğimiz noktada Seyhan, Çukurova, Ceyhan ve İmamoğlu ilçelerimize ek olarak Yüreğir, Karataş, Yumurtalık, Tufanbeyli ve Aladağ ilçelerini de halkçı belediyecilikle buluşturduk. Büyükşehir belediyesi ve 15 ilçenin 9’unu kazandık. Bu başarı tamamıyla örgütümüzün gösterdiği kararlı duruş ve azimli çalışmasının sonucudur. Buradan adana adana çalışan Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar başta olmak üzere, ilçe başkanlarımıza, yöneticilerimize, kadın ve gençlik kollarımıza, mahalle sorumlularımıza, sandığın her kademesinde görev alan yol arkadaşlarımıza, sahada emek veren kampanya ekiplerimize, belediye başkan adaylarımıza ve en önemlisi Adana halkına bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu başarı hepimizin başarısıdır. Genel iktidarı alana kadar azimle ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Yerelde yazdığımız başarı hikayesini genel iktidarı alarak taçlandıracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Başardık, yine başaracağız. REHAVETE KAPILMAYACAĞIZ Yerel seçim sonuçlarını değerlendiren CHP İl Başkanı Tanburoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sonuçlar gösterdi ki Adana halkı partimize, belediye başkan adaylarımıza ve meclis üyesi adaylarımıza güvendi, 5 yıl daha Adana’yı bize emanet etti. Bizler Cumhuriyet Halk Partililer olarak halkımızın bize gösterdiği güvene layık olmak için daha fazla çalışacağız. Önceliğimiz Adana olacak, önceliğimiz halkın refah ve mutluluğu olacak. Kazandığımız başarı bizi asla rehavete sürüklemeyecek, parti ayrımı gözetmeksizin her zaman halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Buradan Adanalı hemşehrilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Kazanan Adana olmuştur.”

Adana il başkanları oylarını kullandı Haber

Adana il başkanları oylarını kullandı

Yerel Seçim kapsamında Adana’da da oy kullanma işlemleri sabah saatlerinde başladı. Adana halkı, siyasiler ve daha çok sayıda kişi sabah itibariyle sandık başlarına giderek oylarını kullandı. Adana il başkanları olan; Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, Ak Parti Adana İl Başkanı Ozan Gülaçtı ve Milliyetçi Hareket Partisi Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı da Yerel Seçim için oylarını kullandı. KANLI: BİZLER DE BUGÜN MİLLETÇE TERCİHİMİZİ YAPTIK MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, oyunu merkez Çukurova ilçesinde bulunan Adana Tabipler Odası İlkokulu’nda 1152 Sayılı sandıkta kullandı. Milliyetçi Hareket Partisi Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, şunları söyledi: “Cumhur İttifakı olarak çok çalıştık ve bu çalışmalardan başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Adana’da yeni bir sayfa açılacak ve kazanan Adana olsun inşallah. Bizler de bugün milletçe tercihimizi yaptık ve oy kullanma işlemi bitene kadar da yapmaya devam edeceğiz. Bugünün sonunda tüm illerimizde ve ilçelerimizde yeni yönetimler belirlenecek. Cumhur İttifakı olarak bu zamana kadar çok çalıştık ve çalışmalarımızda mutlak başarıya odaklandık. Seçim gününe geldik ve sandıklardan çıkacak sonucun ülkemize, milletimize, şehrimize hayırlı olmasını olmasını diliyorum. Seçim süreci boyunca hep, ‘Adana kazanacak’ dedik ve bu doğrultuda inşallah kazanan Adana olur.” GÜLAÇTI: ŞEHRİMİZ VE GELECEĞİMİZ İÇİN HAYIRLARA VESİLE OLSUN Ak Parti Adana İl Başkanı Ozan Gülaçtı’da oyunu Çukurova ilçesi Belediye Evleri Mahallesi'nde bulunan Mehmet Bedia Kipri İlkokulu'nda kullandı. Gülaçtı oy kullanma işlemi sonrasında “Demokrasimiz için, Adana'mızın geleceği için, gerçek belediyecilik için; demokratik hakkımızı, oyumuzu kullandık. Cumhur ittifakı teşkilatları olarak milli iradenin sandığa yansıması için var gücümüzle çalışıyoruz. Şehrimiz ve geleceğimiz için hayırlara vesile olsun” şeklinde açıklamada bulundu. TANBUROĞLU: HERKESİ ADANA’DA HALKÇI BELEDİYECİLİK İÇİN OY KULLANMAYA DAVET EDİYORUM CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu’da oyunu kullandıktan sonra “Her bir oy şehrimizin geleceğinin şekillenmesinde önemli bir rol oynuyor.  Herkesi Adana’da halkçı belediyecilik için oy kullanmaya davet ediyorum. Sandıklarda görev alan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum” açıklamasını yaptı.

Tanburoğlu: Atılan her oyun adaletli bir şekilde sayılacağına emin olabilirsiniz Haber

Tanburoğlu: Atılan her oyun adaletli bir şekilde sayılacağına emin olabilirsiniz

2024 Yerel Seçimleri için beklenen zaman geldi. Birkaç saat önce tüm Türkiye halkı oylarını kullanmaya başladı. Partiler de oy kullanma ve seçim aşamalarının daha adil olabilmesi için çoğu zaman olduğu gibi sandıklarda kendi kişilerini görevlendirdi. Sandık görevlendirmeleri ve oylar hakkında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, konu hakkında açıklamalarda bulundu. TANBUROĞLU: 5 BİN YÜZ ELLİ SANDIK GÖREVLİSİ, 10 BİN MÜŞAHİT, 3 YÜZ ELLİ AVUKATLA SEÇİME HAZIRIZ Tanburoğlu, “Sevgili Adanalılar, değerli hemşerilerim, sandık önümüze geldi. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Adana il örgütü olarak 1016 okulda; 5 bin yüz elli sandık görevlisi, 10 bin müşahit, 3 yüz elli avukatla seçime hazırız. Atılan her oyun, adaletli bir şekilde sayılacağına emin olabilirsiniz” dedi. TANBUROĞLU: ADANA'NIN BELEDİYE BAŞKANLARINI SEÇERKEN AYNI ZAMANDA ADANA'NIN KADERİNİ DE BELİRLEYECEĞİZ Tüm Adana halkını demokrasinin tecelli edebilmesi için oy kullanmaya ve sayım döküm işlemlerini sandıklarında takip etmeye davet eden Tanburoğlu, devamında şunları dile getirdi: “Adana'nın belediye başkanlarını seçerken aynı zamanda Adana'nın kaderini de belirleyeceğiz. Bizler biliyoruz ki mevcut belediyelerimizin üzerine yeni belediyeler ekleyeceğiz. Hep beraber göreceğiz ki halkçı belediyecilik kazanacak, biz kazanacağız.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.